LOGIN
دیدارها
alshirazi.org
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
از جوانان امروز شخصیت های آینده ی عراق را بسازید
کد 4368
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 شهریور 1395 - 20 ذوالقعدة الحرام 1437
 
در روز جمعه پانزدهم ماه ذی القعدة الحرام 1437ق (1395/5/29) هیئتی از شخصیت های علمیِ کربلای معلی، شامل آقایان: منیر حمید السعدی رئیس دانشگاه کربلا و دکتر قیس السلمان معاون رئیس دانشگاه، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

ایشان در این دیدار خطاب به میهمانان رهنمودهایی ارائه کرده، طی آن فرمودند: بزرگان، بزرگْ زاده نشده اند و در ابتدای تولد همانند سایر مردم بوده اند. ولی خود، بزرگی و عظمت را برای خویش آفریده اند، چراکه بزرگی کالایی نیست که بتوان آن را خرید یا فروخت، بلکه باید آن را ساخت و پدید آورد.

مرجع عالیقدر در توضیح این مطلب فرمودند: جناب ابوذر غفاری رضوان الله تعالی علیه از اصحاب رسول اکرم صلی الله علیه وآله بود و از چهارده قرن پیش تا به امروز زنده مانده و نامش زنده است و تا هزار قرن نیز جاودانه خواهد بود. توجه داشته باشیم که رسول خدا صلی الله علیه وآله هزاران تن صحابی داشتند، اما از آن جمع نام اندک افرادی همچون ابوذر جاودان ماند و از دیگران کمتر نامی برده می شود.

معظم له افزودند: خدای متعال کربلا و خاک آن را سرزمین با عظمت قرار داد، از همین رو مردم، به ویژه جوانان کربلا نیز باید این گونه باشند و این امر با دستان و تلاش شما تحقق خواهد یافت، پس شما با گفتار و رفتار خود در تربیت آنان بکوشید. کربلایی که بزرگانِ فراوانی به جامعه تقدیم کرده است امروزه نیز باید این گونه باشد و مسئولیت شما در این زمینه بسیار بزرگ و سنگین است.

یکی از فضلای حاضر در جلسه بیتی در فضیلت و عظمت کربلا خواند که می گوید:

«وفی حدیث کربلا والکعبة *** لکربلا بان علوّ الرتبة»

(در گفتگوی [درباره ی] کربلا و کعبه، بلند مرتبگی کربلا آشکار و عیان شد).

رئیس دانشگاه کربلا خطاب به مرجع عالیقدر اظهار داشت: یکی از پژوهشگران انگلیسی درباره ی معنای کربلا گفته است: لفظ کربلا دو معنا دارد:

1. این لفظ از کرب و بلا (اندوه و بلا) فراهم آمده است؛

2. تعریفی است که آن را در منابع تاریخیِ قبل از اسلام یافتم که می گوید: لفظ کربلا از عبارت «قرب الله؛ نزدیک به خدا» برگرفته شده است و به این معناست که این سرزمین به خدای متعال نزدیک است و از آن جا که در زبان انگلیسی حرف «ق» وجود ندارد، این حرف به «ک» تبدیل شده است.

وی در ادامه ی سخنان خود گفت: درباره ی امانتداری علمی و اخلاقی در دانشگاه کربلا به استحضار حضرت عالی می رسانم که در این دانشگاه به هیچ وجه بر نادیده گرفتن ارزش ها همکاری نمی کنیم و به بروز چنین پدیده ای اجازه نمی دهیم. درست است که جنبه های علمی را بزرگ می شماریم و گرامی می داریم و بر آن اصرار داریم، اما بر حفظ و صیانت از ارزش ها نیز پای ورزی می کنیم و رعایت اخلاق، حجاب، تعاون و همکاری و جز آن را در نظر دور نمی داریم. اما جوانان به رهنمودهای حضرت عالی و دیگر مراجع و استادان نیاز دارند تا نتیجه ی کار، رضایت و خرسندی حق تعالی را جلب کنند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در پاسخ فرمودند: چندی پیش یکی از شخصیت های علمیِ افغانستان که در یک کشور اروپایی زندگی می کند به دیدارم آمد. او می گفت: در هر مکانی که حضور می یافتم، تغییراتی در من پدید می آمد، ولی در کربلا تغییر جدّی با آثار بسیاری در خود یافتم. در سفرم به کربلا، خود رانندگی می کردم، روزی با یک ماشینِ جوانی کربلایی تصادف کردم، لذا پیاده شدم و از او عذر خواسته، به او گفتم: هزینه و خسارت ماشین هرقدر که باشد می پردازم، مبلغ آن را بگو و او نپذیرفت و چون دلیل امتناع او از گرفتن خسارت را پرسیدم، گفت: شما از زائران امام حسین علیه السلام هستید و به هیچ وجه خسارت نخواهم گرفت.

معظم له در ادامه ی سخنان خود تأکید کردند: پرورش جوانان و جامعه بر پایه ی این تربیت و نگرش بسیار مهم است، لذا باید بکوشید جوانان را برای آینده بپرورانید تا مناصب بالای سیاسی و اجتماعی را در دست گیرند و در مقام استاد دانشگاه، وزارت، وکالت، نویسنده و جز آن به جامعه خدمت کنند، اما غافل نباشید که امر تربیت باید با گفتار و کردار همراه باشد. البته چنین چیزی سخت است، ولی با عزم جدی و تصمیم قاطع آنان می شود.

آقای منیر حمید السعدی در پایان این دیدار از این که چنین فرصتی به دست آورده است ابراز خوشوقتی نمود و از مرجع عالیقدر درخواست دعا کرد.

معظم له به ایشان فرمودند: ابتدا سلام مرا تقدیم ساحت مقدس امام حسین علیه السلام و قمر بنی هاشم حضرت عباس علیه السلام کنید، سپس سلام مرا به استادان و دانشجویان برسانید. دعاگوی آنان هستم و مسئولیت پذیریِ آنان را از خدای منان مسئلت دارم و موفقیت شما را از حضرت باری تعالی خواستارم.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.