LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی در دیدار با شخصیت های سیاسی و دانشگاهی عراقی:"
عراقِ امروز به خیزشی فکری در چهارچوب اهل بیت علیهم السلام نیاز دارد
کد 4494
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 آبان 1395 - 2 صفر الأحزان 1438
 
 
در شامگاه روز سه شنبه 30 محرم الحرام 1438ق (11/8/1395) جمعی از شخصیت های سیاسی و دانشگاهی عراق، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در این دیدار مرجع عالیقدر طی بیاناتی در زمینه ی مهم ترین مسئولیت های فعلی در عراقِ خونین پیکر فرمودند: زندگی تنها و تنها مجموعه نقش هایی است که میلیون ها انسان را به میدان می آورد، سپس آنان را به دست فراموشی می سپارد.

خدای متعال در این باره می فرماید: «وَتِلْک الْأَیَّامُ نُدَاوِلُهَا بَیْنَ النَّاسِ؛ و ما این روزها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم می گردانیم»(آل عمران/140).

مسلّم این است که میلیون ها، بلکه میلیاردها انسان در این دنیا زندگی کردند، آن گاه از آن کوچ کردند و جز اندک افرادی به نسبتِ یک در میلیون، نامی و یادی از آنان بر جای مانده است.

ایشان افزودند: جای بسی تأسف و دریغ است که انسان در این دنیا موضع گیری و نقشی بسیار ضعیف داشته باشد یا این که هیچ گونه موضع گیری یا نقشی نداشته باشد. رسول خدا صلی الله علیه وآله اصحاب فراوانی داشتند و در منابع تاریخی ثبت شده است که شمار اصحاب آن حضرت که در گردهمایی غدیر حضور داشتند به یکصد و بیست هزار تن می رسید، همایشی که تا آن روز به بزرگی و پرجمعیتی آن به وجود نیامده بود، اما باید دید که چند تن از آنان نامی شدند و یادشان ماندگاری یافت.

معظم له خطاب به میهمانان و تمام متولیان امر و مسئولانِ عراق با تأکید فرمودند: خدای منّان همه ی شما را از توفیقِ همراه قدرت و توانمندی برخوردار کرده است، لذا شایسته و بایسته است در شمار کسانی باشید که نامشان جاودانگی یافته است، نه در صف فراموش شدگان. این، سخن نخست من با شماست.

سخن دوم آن است که عراقِ امروز به خیزشی فکری در چهارچوب تعالیم و رهنمودهای اهل بیت علیهم السلام سخت نیازمند است و شما این نیاز را در داخل عراق، به ویژه در میان جوانانِ محصل، دانشجو، عشائر، کاسب و کارگر و به یک سخن در تمام لایه های اجتماعی کاملاً احساس می کنید. این لایه و قشر بزرگِ جامعه بیش از هر وقتِ دیگر از سوی جریان های: کمونیسم، حزب بعث، لائیسم و وهابیت هدف قرار گرفته اند و مسلّم این که آنان تنها شما را دارند، لذا نسبت به آنان توجه داشته و اهتمام بورزید و در چهارچوب فرهنگ، تعالیم و رهنمودهای اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام، یعنی اخلاق، عقاید و سیره ی آن پاکان ـ که درود خدا بر آنان باد ـ آنان را بپرورانید.

مرجع عالیقدر یادآوری کردند: تاریخ را بخوانید و از پسران و دختران جوان و نیز استادان و دانشجویان بخواهید که آن را بخوانند. در این معنا تأسف بار این است که تاریخی که تا به امروز به نام اسلام نوشته و در جهان منتشر شده در واقع تاریخ بنی امیه و تاریخ بنی عباس است. با خواندن همین تاریخ خواهید دید که هزاران و هزاران تن از مسلمانان به دلیل گرسنگی مرده اند و هزاران و هزاران تن از مسلمانان در این دوره های اسلامی به علت گرسنگی، سگ و گربه و موش و فراتر این که مردگان خود را می خوردند.

در مقابل، تاریخ درخشان امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام قرار دارد. در دوران حکومت پنج ساله آن حضرت که بزرگ ترین حکومت را داشتند، حتی یک مورد مرگِ ناشی از گرسنگی ثبت نشده است، اما معاویه، یزید، متوکل و افرادی مانند آن ها، دارایی و بیت المال مردمِ تحت سلطه ی خود را به سرقت می بردند و غارت می کردند.

معظم له پرسش گونه فرمودند: به راستی چه کسی یا کسانی سیره و شیوه ی حکومتیِ امیرمؤمنان علی بن ابی طالب علیهما السلام را به جهانیان می شناساند؟ همین جوانان هستند و آنان که چنین جوانانی پرورانده یا می پرورانند؛ آنان شمایید.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی سخنان خود را این گونه به پایان بردند: از وقت استراحت و فرصت های خود بکاهید و در راه پروراندن جوانان هزینه کنید و در این راه سخت بکوشید. تردیدی نیست که این راه، ناهموار و دراز است، پس باید کمر همت بست و آستین همت بالا زد، چراکه کار در این زمینه به تلاش و همت پایا و پویا نیاز دارد. این سفارش من به همه ی شماست و از خدای متعال می خواهم همگی تان را در این راه یاری و مدد فرماید.

گفتنی است که آقای علی جاسم السلطانی (استاد دانشگاه) و آقای عادل الجبوری عضو شورای استان بابل و شماری از فرهیختگان و پزشکان و مهندسان از شهر حله در جمع دیدارکنندگان با مرجع عالیقدر حضور داشتند.

در آغاز این دیدار، میهمانان از دیدار فراهم شده ابراز خوشوقتی کردند و یکی از میهمانان خطاب به مرجع عالیقدر، نسبت به این دیدار اظهار افتخار کرد. آقای علی جاسم السلطانی مشکلاتی که بیشتر ملت عراق ـ که از شیعیان هستند ـ از آن رنج می برند را، برنامه متون درسی دانست که در مدارس، دانشگاه ها و دیگر مراکز آکادمیک تدریس می شود.

وی در این باره یادآوری کرد: برنامه ها و متون درسی که در موضوع تاریخ در حال حاضر اجرا و تدریس می شود، بر پایه ی داده های منحرفان و دور شدگان از اهل بیت علیهم السلام تدوین و تهیه شده است.

او افزود: ما شیعیان اهل بیت علیهم السلام در عراق این حق را برای خود محفوظ می دانیم که تنها سیره و منش اهل بیت علیهم السلام را تدریس کنیم؛ حقی که بدیهی و مشروع است. لذا از مراجع بزرگوار می خواهیم در این زمینه از ما حمایت کنند و در کنار ما و شیعیان عراق بایستند، خدایشان پاداش نیک عطا فرماید.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.