LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
پیام آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت زیارت اربعین حسینی
کد 4559
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 آذر 1395 - 20 صفر الأحزان 1438
به مناسبت فرارسیدن اربعین حضرت سیدالشهدا علیه السلام و حضور جمعیت میلیونی زائران آن حضرت در کربلای معلی برای انجام مراسم ویژه ی این روز و زیارت مخصوص آن حضرت در این مناسبت، مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی پیامی به شرح زیر صادر کردند:

بسم الله الرحمن الرحیم

حمد و سپاس پروردگار جهانیان را و برترین و پاکیزه ترین سلام و صلواتِ پیاپیِ الهی بر سرور و مولایمان حضرت امام حسین علیه السلام و جدش حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله و پدرش حضرت امام علی مرتضی علیه السلام و مادرش سرور زنان، فاطمه ی زهرا سلام الله علیها و برادرش حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و فرزندان معصومش علیهم السلام، به ویژه بقیة الله الأعظم حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف باد.

به پاس توفیق بزرگی که خدای منان و بزرگ به ده ها میلیون مرد و زن مؤمن و نیز دیگر افراد از سراسر گیتی عنایت کرد و توانستند به بهترین و شکوهمندترین وجه و بهتر از سال های قبل برای زیارت اربعین امام حسین علیه السلام در کربلا حضور یابند، حضرتش را شاکر و سپاسگزاریم.

و گوارا باد زائران گرامی را این شرافت بزرگ، چنان که در روایات متواتر آمده است، هرکس امام حسین علیه السلام را زیارت کند، چنان است که خدای متعال را در عرش زیارت کرده باشد و خشنودی حضرات رسول خدا صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان و فاطمه زهرا و امامان معصوم علیهم السلام را کسب کرده است.

کسانی که در مقام خدمت به زائران امام حسین علیه السلام برآمده و انواع خدمات معنوی و مادی را به آنان عرضه کرده اند، از زائران، پاداشی بزرگ تر و بیشتر دارند که پاداششان ارزانی و گوارایشان باد.

و تمام اینها از شعائر الهی است و خدای متعال فرموده است: «ذَلِکَ وَمَنْ یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَی الْقُلُوبِ؛(1) این است [فرایض خدا] و هر کس شعائر خدا را بزرگ دارد در حقیقت آن [حاکی] از پرهیزکاری دلهاست».

از روز به شهادت رسیدن امام حسین علیه السلام تا به امروز، ظالمان و طاغوتان هماره و با شیوه های گوناگونِ سرکوب، عقوبت، شکنجه، تحت فشار قرار دادن و کشتار پیروان و دوستداران آن حضرت کوشیده اند تا زیارت مقدسش را محدود و منع کنند. ولی پیوسته در کارِ خود ناکام مانده اند. و ناکامی و شکستِ آنان از آن جهت است که ائمه ی اطهار از خاندان رسالت صلی الله علیه وعلیهم اجمعین پیوسته به این زیارت امر و تأکید و تشویق کرده اند. و در این راه و هدف فداکاری های بزرگ و فراوانی صورت گرفته و هزاران و ده ها هزار نفر از مردان و زنان مؤمن در این راه به شهادت رسیده اند.

به عنوان مثال، متوکل عباسی به منظور جلوگیری از حضور زائران در کربلا رئیس پلیس خود را به آن جا فرستاد و او در کربلا اعلام کرد: «هرکس را در کنار قبر [امام] حسین پیدا کنیم مورد انواع شکنجه قرار داده و خواهیم کشت».

پیش از او بنی امیه، بنی مروان، بنی عباس و دیگران چنین کردند و در نهایت صدام جنایتکار همین رویه و روال را نسبت به زائران امام حسین علیه السلام و موضوع زیارت آن حضرت در پیش گرفت و بدترین رفتارها، ستم ها و شکنجه ها را نسبت به زائران بزرگوار و ارجمند امام حسین علیه السلام روا می داشت و به شیوه های گوناگون، از جمله با استفاده از سلاح های مرگبار و حتی به کارگیری هواپیمای بمب افکن و جنگنده، ده ها هزار تن از زائران حضرت سیدالشهدا علیه السلام را به شهادت رساند.

در حدیث شریف آمده است که خدای عزوجل در روز قیامت خطاب به زائران امام حسین علیه السلام می فرماید: «أولیائی سلونی، فطال ما اوذیتم وذللتم واضطهدتم؛(2) اولیا و دوستانِ من از من بخواهید، چراکه بسیار مورد آزار قرار گرفتید و خواری دیدید و ستم کشیدید».

اما با تمام آنچه بر زائران رفت و سرکشان و طاغوتان کوشیدند، امروزه زیارت مقدس اربعین حسینی نسبت به گذشته با شکوه تر و گسترده تر برگزار می شود و هر سال بالندگی و فزونی بیشتری می گیرد. و این وعده الهی است که در حدیثی از رسول خدا صلی الله علیه وآله آمده است: «ولیجتهدن ائمة الکفر وأشیاع الضلالة فی محوه وتطمیسه، فلا یزداد اثره إلا ظهوراً وأمره إلا علواً؛(3) و پیشوایان و راهبران کفر و پیروان گمراهی با تمام توان برای نابود کردن و پنهان داشتن آن خواهند کوشید، اما هماره ظهور یافته و بالندگی خواهد گرفت».

در این فرصت، چند مطلب را متذکر می شوم:

اول: بالاترین هدف امام حسین علیه السلام از قیام بزرگ و بی مانند خود همان طور که حضرتش در این باره فرموده اند: «أرید أن آمر بالمعروف وأنهی عن المنکر وأسیر بسیرة جدی وأبی علی بن أبی طالب؛(4) می خواهم به معروف و نیکی فرمان دهم و از منکر باز دارم و به روش جدم و پدرم علی بن ابی طالب عمل کنم» آن اسلام صحیح و درخشانی است که قرآن حکیم پیام آور آن است و رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله مژده ی آن را داد و خود آن حضرت و امیرمؤمنان علیهما السلام احکام آن را در جامعه پیاده و از رهگذر دستوراتِ آن، تمام نیازهای دینی و دنیایی مردم را تأمین کردند. در دوره ی ده ساله ی حکومت رسول خدا صلی الله علیه وآله و در زمان حکومت امیرمؤمنان علیه السلام بر گستره ی اسلامی که آسیا، خاورمیانه، تا اعماق اروپا و وسط آفریقا که حسب تقسیمات جغرافیایی امروز ده ها کشور را دربر می گرفت، در هیچ منبع تاریخی ثبت نشده است که در حکومت آن دو بزرگوار یک کشته سیاسی یا یک زندانی سیاسی یا یک فقیری که بر فقر و بی نوایی مانده یا دختر و پسر جوانی به علت فقر و تنگدستی همچنان مجرد مانده باشند یا یک مصادره ی اموال و دارایی مردم، یا یک ممنوعیت سفر، و یا یک پناهندگی و مانند آن وجود داشته باشد.

این مَنِش و روش نورانی و درخشان بر پایه ی عدل و احسان استوار بود و تمام افراد و حتی غیر مسلمانانی که در گستره ی اسلامی زندگی می کردند از آن برخوردار بودند؛ چیزی که در تاریخ و حتی جهان امروز نمونه و مانندی ندارد. اگر امروز در برخی کشورهای اسلامی و پاره ای از کشورهای غیر مسلمان شاهد آزادی نسبی هستیم، در واقع در برابر آزادی های اسلامی که رسول اکرم صلی الله علیه وآله و امیرمؤمنان علیه السلام در دوران حکومت خود آن را در جامعه گستراندند بسیار ناچیز و اندک است و البته این ارمغانِ خجسته در دوران ظهور و هنگام رجعتِ چهارده معصوم علیهم السلام جهانی و فراگیر خواهد شد.

سید و مولای ما حضرت سیدالشهدا علیه السلام در آغاز قیام مقدس خود اعلام کردند که می خواهند این منش و روش درخشانِ انسانی را همانند جدّ و پدر بزرگوارشان احیا کنند. جهان امروز چه در بلاد اسلامی و چه در بلاد غیر اسلامی، که اندک آزادیی را تجربه می کنند به این روش و منش مبارک و نورانی سخت نیازمندند.

لذا همگان در هر موقعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جز آن که قرار دارند باید با همدلی، همراهی و تلاش بی امان با جدیت تمام و اتحاد برای احیای این منش و روشِ مبارک دست به کار شوند تا ـ به یاری خدا ـ مسلمانان و همه انسان ها در سایه ی اسلام، سعادت بخش ترین دوران تاریخ را حس و درک کنند.

دوم: کسانی که در هر مناسبتی، به ویژه در موسم زیارت مقدس اربعین به زیارت امام حسین علیه السلام می روند، نزد خدای متعال و رسول خدا صلی الله علیه وآله و ائمه ی اطهار علیهم السلام از بالاترین درجات ارج و منزلت و بالندگی برخوردارند و آنان زائران خدای عزوجل هستند و اینانند که دل رسول خدا صلی الله علیه وآله و اهل بیت علیهم السلام را شاد و حضرت زهرا سلام الله علیها را خوشنود می کنند. از این رو سزاوار است که همگان از ملت ها و دولت ها برای فراهم آوردنِ امکانات رفاهیِ مورد نیاز زائران همدل و همسو تلاش فراوان کنند.

البته ملت سخاوتمند عراق در این زمان در حد توان در این زمینه بهترین نمونه های فداکاری و از خود گذشتگی را به منظور تأمین رفاه زائران ارجمند و گرامی به منصه ی ظهور رسانده اند تا آن جا که برخی از افراد این ملت فداکار برای خدمت هرچه بیشتر به زائران امام حسین علیه السلام خانه، محل کسب، خودرو و دیگر وسائل مورد نیاز خود را فروخته و هزینه ی پذیرایی از آنان را فراهم آورده اند که خدای متعال اجر و خیر فراوان برای آنها عنایت کند.

ولیکن مسئولیت عمده و اصلی بر عهده ی دولت هاست ـ چراکه قدرت های بی حساب دارند ـ و همچنین بر عهده ی ثروتمندان بزرگ مستقر در سراسر جهان می باشد که دو نیاز اساسی زائران را تأمین کنند:

اول: تأمین وسیله ی نقلیه ی هوایی، زمینی و دریایی رایگان برای انتقال زائران امام حسین علیه السلام از سراسر جهان به کربلای معلی و بازگشت به شهرهایشان قربةً إلی الله.

دوم: اسکان رایگان (قربة الی الله) زائران در کربلای معلی و اطراف آن به وسیله احداث هزارها هتل و مسافرخانه های بزرگ و خانه های وسیع و تا هر وقتی که در جوار حضرتش هستند تا زائران امام حسین علیه السلام در هر مناسبت و فرصتی از آن استفاده کنند و با برخورداری از امکانات مناسب، حرمت و عزتشان محفوظ بماند.

سوم: عشایر مؤمن و ارجمند عراق، از دیرباز تا به امروز و در هر مناسبت و موقعیتی برای اسلام و مسلمانان، به ویژه مرجعیتِ دینی پشتیبان و دژی رخنه ناپذیر بوده و هستند. به عنوان مثال، در انقلابِ پیروزِ مردم عراق در سال 1920 میلادی (حدود یک قرن پیش) که با اقدام و فتوای توفنده ی آیت الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی (رهبر قیام مردم عراق علیه اشغالگران انگلیسی) مبنی بر وجوب بیرون راندن اشغالگران انگلیسی، ملت عراق با طلایه داری عشایر مؤمن، مجاهد، مقاوم و نستوهِ عراق علیه استعمار پیر آن روز قیام کردند و با وارد کردن خسارت سنگین مالی و جانی به آنان، آن ها را از عراق بیرون راندند. آن عشایر عزیز در آن شرایطِ سخت که جنگ، عراق را فراگرفته بود، زیارت امام حسین علیه السلام را ترک نکردند و همچنین امروز جهان شاهد شهامت و شجاعت عشایر غیور است که پیشاپیش مردم عراق در عرصه و میدان دفاع از مقدسات و خاک اسلام، اماکن مقدس و ناموس و آبروی مسلمانان حاضر شده اند و ملت عراق نیز همانند گذشته از زیارت اربعین امام حسین علیه السلام غفلت نورزیده، همراه و همسو در آن شرکت کرده و آن را با شکوه برگزار کردند.

و همچنین در روزگار یاسین الهاشمی جانی که شعائر مقدس حسینی را سخت مورد بی احترامی و تعرض قرار می داد، عشایر مبارز و سلحشور پیشاپیش مردم مظلوم عراق، با این سرکش سر مبارزه برافراشتند و او را به ترکِ ذلت بار کشور واداشتند. در این ماجرا مرجع بزرگ، سید ابوالحسن اصفهانی (قدس سره) نقش بزرگی در بی اثر کردن توطئه کینه توزانه آن طاغی داشت، زیرا مردم را برای اعتراض به رفتار او به تحصن در حرم حضرت امیرمؤمنان علیه السلام فرا خواند و پس از آن، سخنرانیِ انقلابی مرجع تقلید شیعیان شیخ محمد حسین کاشف الغطا (قدس سره) مکمل این حرکت بود.

چهارم: جوانان عراق، پسر و دختر در تمام زمینه ها آینده سازان عراق هستند. این قشر از جامعه، امروز به آموزش و پرورش یافتن بر پایه ی فرهنگ اسلام که همان فرهنگ قرآن و عترت است و سفارش شده از جانب رسول خدا می باشد سخت نیازمندند. این قشر، امروز هدف انواع جریان های گمراه و گمراه کننده و گرایش های منحرف داخلی و خارجی هستند، چراکه اصحاب گرایش های انحرافی برای فاسد کردن اخلاق و اعتقادات جوانان سخت و با تمام توان می کوشند. از این رو بر همگان واجب و بایسته است که از فرصت های موجود و مبتنی بر آموزه های اهل بیت علیهم السلام برای سامان بخشیدن به کیان جوانان این کشور بهره جویند تا آنان برای ساختن عراقِ آینده، افرادی شایسته و صالح باشند.

در پایان از تمام کسانی که به اشکال گوناگون در برگزاری هرچه با شکوه تر زیارت مقدس اربعین حسینی با تمام توان و امکانات کوشیده اند و آن را به پدیده ای بی نظیر در این زمان و تمام تاریخ مبدل کرده اند قدردانی و تشکر نموده و از خرد و کلان و زن و مرد که در این زمینه فعالیت داشته و برای تسهیل امور تلاش کرده اند، سپاسگزاری می کنم.

به درگاه خدای سبحان تضرع می نمایم و دست دعا برداشته برای زائران امام حسین علیه السلام به ویژه کسانی که در زیارت اربعین حسینی حضور داشته اند، برآورده شدن نیازها، گشایش در کار، همراهی و اتحاد، و توفیق دستیابی به سعادتِ دنیا و آخرت را مسئلت دارم.

تعجیل در فرج آقا و مولایمان حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف که فرج و گشایش کامل و شاملِ همگان در گرو آن است را از خدای بزرگِ توانا خواهانم، والحمد لله رب العالمین.
 
شامگاه روز اربعین، بیستم ماه صفر الأحزان 1438ق
صادق شیرازی
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. سوره حج، آیه 32.
2. کامل الزیارات، ص259.
3. کامل الزیارات، ص444.
4. بحارالانوار، ج44، ص329.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.