LOGIN
خبر
alshirazi.org
چکیده بیانات آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در گردهمایی عزاداران حسینی در شام غریبان حضرت سیدالشهدا علیه السلام محرم الحرام ۱۴۴۶
کد 46322
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 تیر 1403 - 10 محرّم الحرام 1446

مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله طبق رسم هرساله در شامگاه دهم محرم الحرام ۱۴۴۶ (طبق تقویم کشور ایران) در جمع صدها تن از عزاداران حسینی حاضر شدند و بیانات ارزشمندی را ایراد نمودند. متن زیر گزیده ای از این فرمایشات است. ایشان بیانات خود را اینگونه آغاز کردند:

بسم الله الرحمن الرحیم

عظم الله اجورنا واجورکم بمصابنا بمولانا الإمام الحسین علیه السلام

وجعلنا وایاکم من الطالبین بثاره مع ولیه الإمام المهدی من آل محمد صلی الله علیه وآله

هر ساله سالروز عاشورا یکی پس از دیگری سپری می شود و مفاد فرمایش حضرت امام رضا علیه السلام که فرمودند: «إن يوم الحسين أقرح جفوننا ... وأورثنا الکرب والبلاء إلی یوم الإنقضاء؛ روز حسین (علیه السلام) پلک چشم ما را زخم کرد ... و تا روز قیامت ما را وارث مصیبت و بلا قرار داد» ادامه دارد.

قیامت هر شخصی بلافاصله پس از مرگ او شروع می شود اما «يوم الإنقضاء» پس از عالم برزخ و همان روزی است که خدای متعال در قرآن فرموده است:«فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِينَ أَلْفَ سَنَةٍ؛ در روزی که اندازه آن پنجاه هزار سال بود».

به فرموده آن حضرت شهادت امام حسین علیه السلام تا روز قیامت، اهل بیت علیهم السلام را داغدار کرده است.

مصیبت شهادت تمام اهل بیت علیهم السلام بسیار سنگین است، اما حضرت امام رضا علیه السلام شهادت حضرت امام حسین علیه السلام را مایه عزادار شدن خاندان رسالت علیهم السلام تا روز قیامت معرفی کرده اند.

ایشان ادامه دادند: ماجرای کربلا تمام شدنی نیست و پس از قیامت در بهشت نیز ادامه خواهد یافت، همانگونه که در زیارت امام حسین علیه السلام وارد شده است: «ولطمت عليک حور العين؛ و برای تو حوریان بهشت به صورت خود سیلی زدند». این فرمایش حضرت امام رضا علیه السلام از خصائص امام حسین علیه السلام است.

تمام حکومت ها و کسانی که در مقابل حضرت امام حسین علیه السلام قرار می گیرند تمام شدنی هستند، اما ماجرای آن حضرت تمام شدنی نیست. حدود سی سال قبل عده ای به وسیله تانک گنبد حرم امام حسین علیه السلام را تخریب کردند و جنایت های دیگری مرتکب شدند. امروز آنان کجا هستند و به چه سرنوشتی دچار شده اند؟! آن که پایانی ندارد امام حسین علیه السلام است.

امروزه جریانی باعظمت تر و دامن گسترده تر از جریان امام حسین علیه السلام نیست و این در حالی است که تنها بنی امیه هفده بار مزار مطهر آن حضرت علیه السلام را تخریب کردند و زائران آن حضرت را به شهادت می رساندند و حبس می کردند. اینان در کجای تاریخ قرار گرفتند؟!

متوکل که بارها مزار مطهر حضرت امام حسین علیه السلام را تخریب کرد و صاحب یکی از بزرگ ترین فرمانروایی ها بود و همینطور منصور و سایر دشمنان امام حسین علیه السلام فرمانروایی های بزرگی داشتند اما با این حال اثری از آنان و حتی محل دقیق دفنشان در تاریخ باقی نمانده است.

امام حسین علیه السلام تمام شدنی نیست. شاید بتوانند با امام حسین علیه السلام بجنگند اما با نام آن حضرت نمی توانند مقابله کنند. شعائر آن حضرت علیه السلام نیز همین گونه است.

مرجع عالیقدر با اشاره به مقام والای اقامه کنندگان شعائر حسینی افزودند: در کتاب شریف کامل الزیارات از امام صادق علیه السلام روایتی وارد شده است که راوی به محضر حضرت امام صادق علیه السلام وارد شده، ایشان را در حال سجده می بیند که برای زائران امام حسین علیه السلام دعاهای بی نظیری می کنند و زمانی که تعجب راوی را می بینند می فرمایند که کسانی که در آسمان برای زائران امام حسین علیه السلام دعا می کنند به مراتب بیشتر از زمینیان هستند.

برداشت علمی از این روایت این است که زیارت امام حسین علیه السلام در این روایت موضوع نیست و مورد است، یعنی مضمون این روایت تمام شعائر آن حضرت را در بر می گیرد.

حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف پس از ظهور مبارکشان انتقام خون تمام معصومان علیهم السلام را می گیرند، اما تنها درخصوص امام حسین علیه السلام در دعای ندبه می خوانیم: «أين الطالب بدم المقتول بکربلاء؛ کجاست آن که به دنبال خون کشته شده کربلاست؟».

هر آن کسی که می خواهد پایان نیابد، باید به دستگاه امام حسین علیه السلام خود را مرتبط کند، چراکه آن حضرت پایان ناپذیر است.

بنده به تمام برپا دارندگان شعائر در تمام نقاط دنیا توصیه می کنم بیش از مقدار اتمام حجت وقتشان را صرف پاسخ به خرده گیری ها و سلبی بافی های دشمنان نکنند.

پاسخ ندادن به مخالفان، عملکرد معصومان علیهم السلام بوده است، همانگونه که امیرمؤمنان علیه السلام پاسخ افرادی که به ایشان توهین می کردند را نمی دادند. پس تمرکز خود را بر فعالیت های مثبت و ایجابی خود معطوف بدارید.

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در بخش پایانی سخنانشان به زیارت مقدس اربعین حسینی اشاره کرده، فرمودند: تأکید می کنم هر فردی در هر جای عالم برای باشکوه تر شدن اربعین در حدّ توان خود بکوشد، بدانید دنیا پذیرای اربعین است.

قرآن کریم مسلمانان را ملامت کرده، آنان را به یادگیری استقامت از کافران سفارش کرده، فرموده است: «إِن تَكُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ يَأْلَمُونَ كَمَا تَأْلَمُونَ؛ اگر شما درد مى ‏كشيد، آنان [نيز] همان گونه كه شما درد مى ‏كشيد درد مى ‏كشند»، لذا مسلمانان در تمام جهان سعی کنند زیارت مقدس اربعین کامل و صددرصدی به صورت رایگان برگزار شود.

ایجاد تسهیلات برای زیارت اربعین حسینی، به صورتی که این زیارت در تمام ابعاد و در سراسر جهان و برای تمام زائران رایگان انجام شود، یکی از مهم ترین و تأثیرگذارترین راه ها برای پرشورتر و باعظمت تر برگزار شدن این زیارت مقدس است.

همگان، مخصوصاً مؤمنان ساکن در کشورهای غیر اسلامی، باید درجهت پرشورتر برگزار شدن زیارت اربعین حسینی تلاش کنند.

بنده برای موفقیت همگان در این مسیر دعا می کنم و از آنان نیز التماس دعا دارم.

وصلی الله علی سیدنا ونبینا محمد وآله الطاهرین

  • نظری برای این خبر درج نشده است.