به مناسبت «روز جهانی یادبود قربانیان تروریسم» سازمان جهانی دیدبان حقوق شیعیان بیانیه ای صادر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحيم
«مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا؛ هركس انسانی را بدون ارتكاب قتل يا فساد در روی زمين بكشد، چنان است كه گویی همه انسان ها را كشته است».
در بیست و یکم آگوست هر سال، جامعه بینالمللی «روز جهانی یادبود قربانیان تروریسم» را به منظور ابراز حمایت و همدردی جهانی با اقشاری از مردم جهان که از بلایای تروریسم در عصر نوین، به ویژه پس از افزایش و رشد این پدیده به دلیل گسترش ایدئولوژی افراط گرایی وحشیانه، رنج بردهاند، گرامی می دارد.
سازمان جهانی دیدبان حقوق شیعیان ضمن اعلام همبستگی و مشارکت خود در گرامیداشت این روز جهانی، بخشی از این مشارکت را به اشاره به رنج مسلمانان شیعه از شعله های سوزان تروریسم و نتایج عملیات هدف گیری سازمان یافته علیه شیعیان که امنیت، سلامت و آزادی های آن ها را تضعیف می کند، اختصاص می دهد.
مسلمانان، به ویژه شیعیان از آنجایی که میلیونها نفر از آن ها با خطر هدف قرار گرفتن مادی و معنوی توسط تروریستها مواجه هستند، و هنوز هم جنایات نسل کشی علیه آن ها، گاه توسط افراط گرایان سیاه اندیش و در برخی اوقات به دست رژیم های سیاسی فرقه گرا، در حال انجام است، در طول قرنها و تا عصر حاضر از بلای تروریسم رنج بردهاند.
علی رغم اینکه جامعه بین المللی همه انواع تروریسم را از طریق قوانین و کنوانسیون های بین المللی جرم انگاری کرده است، جوامع و ملت هایی در معرض حملات پرهزینه تروریستی قرار گرفته اند که در نتیجه آن هزاران غیرنظامی بی گناه، در عراق، سوریه، لبنان، یمن، پاکستان، افغانستان و یا سایر کشورهای دیگر، کشته شده اند.
برخی از رژیم های سیاسی هنوز تروریسم دولتی را علیه شهروندان کشورهای خود به صورت گزینشی براساس زمینه های فرقه گرایی و با هدف تغییر جمعیتی یا مصادره حقوق عمومی و خصوصی انجام می دهند.
از طریق بررسی و تحقیقات ساده، برای هر فرد منصفی آشکار می شود که علی رغم تلاش های بین المللی برای مبارزه با این پدیده خطرناک، هنوز مسلمانان شیعه تحت تأثیر تروریسم مداوم بوده و به آن ها آسیب رسانده می شود.
بنابراین، سازمان جهانی دیدبان حقوق شیعیان از سازمان ملل متحد می خواهد که یک روز جهانی برای شیعیان تخصیص دهد تا برای کاهش نفرت پراکنی و افراط گرایی که با آن مواجه هستند، پایه گذاری شود و از طریق اتخاذ تصمیمات حقوقی و قانونی بین المللی که سازمان های حقوقی برای مقابله با انواع تروریسم، بر آن تکیه می کنند، از قربانیان آن تجلیل به عمل آورده شود.
سازمان جهانی دیدبان حقوق شیعیان (شیعه رایتس واچ)- واشنگتن