LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار مسئولین مرقد جناب سلمان محمدی:"
قرآن و اهل بیت علیهم السلام تنها عامل تقریب و وحدت مسلمانان هستند
کد 4734
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 27 دی 1395 - 17 ربيع الثاني 1438
 
در روز جمعه چهاردهم ربیع الثانی 1438ق (1395/10/24) جمعی از مسئولان مرقد مقدس جناب سلمان محمدی در شهر مدائنِ بغداد، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و از سوی معظم له مورد استقبال قرار گرفتند.

در این دیدار میهمانان از اوضاعِ روز عراقِ خونین پیکر و از فعالیت های خود در اداره ی مرقد شریف جناب سلمان، گزارشی تقدیم حضرت آیت الله العظمی شیرازی کردند.

آن گاه معظم له طی سخنان خود فرمودند: بی تردید عامل نزدیک شدن مسلمانان و اتحاد تمام طوایف و مذاهب اسلامی در این سخن رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله نهفته است که فرمودند: «إنی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله وعترتی أهل بیتی، ما إن تمسکتم بهما لن تضلوا بعدی أبداً؛ من دو [امانت] سنگین در میان شما بر جای خواهم نهاد: کتاب خدا و عترتم خاندانم. پس چون به آن دو تمسک جویید پس از من هرگز گمراه نخواهید شد». همین سخن رسول خدا صلی الله علیه وآله عامل وحدتِ مسلمانان است.

مرجع عالیقدر در توضیح این عبارت گرانسنگ رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: این پیام، کلمه ی توحید صفوف مسلمانان است و در ادامه ی توحید خدای عزوجل یعنی کلمه ی «لا إله إلا الله» قرار دارد. به یک سخن توحید خدا که همان «لا إله إلا الله» است و کلمه ی توحید که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله در حدیث پیش گفته بیان فرمودند، عامل اجتماعِ جمع مسلمانان است.

ایشان تأکید کردند: مسلمانان اجماع دارند و متفق القول هستند که رسول خدا صلی الله علیه وآله در تمام دوران 23 ساله ی رسالت خود (از آغاز بعثت تا زمان شهادت) این کلمه ی توحید را تبلیغ کردند و در راه ترویج و ابلاغ آن از هیچ تلاشی فروگذار نکردند، اما پس از شهادت ایشان آن شد که قرآن کریم بدان تصریح کرده و فرموده است: «أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَی أَعْقَابِکُمْ؛ آیا اگر او بمیرد یا کشته شود از عقیده ی خود بر می گردید»(آل عمران/144).

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در ادامه بیاناتشان فرمودند: رسول خدا صلی الله علیه وآله در حدیث ثقلین فرموده اند: «تمسکتم؛ تمسک جویید» و نگفته اند: «أخذتم؛ بگیرید» یا «تشبثتم؛ دستاویز قرار دهید».

تمسک به معنای «پذیرفتن و پایبند بودن» با تمام توان و پای ورزی بر چیزی است. همین طور آن حضرت فرموده اند: «لن تضلوا؛ هرگز گمراه نخواهید شد» و نفرموده اند: «لا تضلوا؛ گمراه نشوید».

روشن باشد که لفظ «لن؛ هرگز» نفیِ همیشگی را می رساند و ایشان این تأکید را در کلمه ی خود به عنوان کلمه ی توحید مسلمانان به کار بردند و بر آن تأکید داشتند.

مرجع عالیقدر در پایان افزودند: از خدای متعال خواهانم که تمام طوایف اسلامی را بر چنگ انداختن و تمسک جستن به این کلمه موفق بدارد؛ کلمه ای که رسول خدا صلی الله علیه وآله آن را بیان فرمودند و مایه ی وحدت و همگرایی و همصدایی مسلمانان خواهد شد.