LOGIN
خبر
shirazi.ir
 آيين بزرگداشت سومين سالگرد رحلت آية الله العظمي سيد محمد شيرازي در قم برگزار شد
کد 475
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 آبان 1383 - 4 شوال المكرّم 1425


مراسم و آيين بزرگداشت سومين سالگرد رحلت بزرگ مرجع عالي قدر جهان تشيّع، مرحوم آية الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي، شب گذشته با حضور جمع کثيري از طلاب، فضلا، روحانيون، علماي حوزه علميه قم، هيئات مذهبي، نمايندگان بيوت آيات عظام و ديگر اقشار مختلف مردم، در مسجد امام زين العابدين عليه السلام قم برگزار شد.

در ابتداي اين مراسم پس از قرائت آياتي چند از کلام الله مجيد و ذکر مصيبت توسط يکي از مادحين اهل بيت عليهم السلام دکتر فرج الله الهي از اساتيد دانشگاه، ضمن سخناني با اشاره به شخصيّت بزرگ مرحوم آية الله العظمي شيرازي اظهار داشت: سخن گفتن از عالم فرزانه اي هم چون مرحوم آية الله العظمي شيرازي کاري سخت و دشوار است چرا که مجاهد شيرازي يک مرجع بزرگ از بيت با سابقه مرجعيّت بود.

وي در ادامه افزود: مرجعيّت يک نهاد حکومت شرعي است که در مقابل نهاد حکومت عرفي قرار دارد.

استاد الهي تصريح کرد: حکومت هاي عرفي براي خود ويژگيهايي دارند که اولين ويژگي آنها تأمين امنيّت و آزادي افراد ملّت خود است که اگر نتواند چنين کند، اين حکومت، حکومتي ناکار آمد و نامطلوب خواهد بود.

وي گفت: اين حکومت ها موظف هستند به دنبال مردم رفته و سختيها و مشکلات آنها را چاره جويي کنند همانگونه که اميرالمؤمنين علي عليه السلام در نامه خود به مالک اشتر مي فرمايند: اي مالک تو بايد به سراغ مردم بروي و به خواسته ها و سؤالات آنها رسيدگي کني.

اين استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: حکومت هاي شرعي نيز چنين حالتي دارند، يعني شريعت مداري نوعي شهرداري و يا کشور داري است که وظيفه دارد در حيطه وظايف و مسئوليت هاي خود مشکلات مردم و جامعه را رسيدگي و برطرف کند.

وي تصريح کرد: يک مرجع ديني به محض آنکه عنوان «آية الله العظمي» بر او صدق و حمل شود، قطعاً براي او مسئوليت آفرين است و اولين وظيفه او نيز آن است که محل رجوع مردم بوده و به خواسته ها و مشکلات آنان رسيدگي نمايد.

استاد الهي افزود: نهاد مرجعيّت اقتضاء مي کند که پيشاپيش به دنبال طرح سؤالات و حتي مسائل احتمالي و فرضي رفته و آنها را مورد تدبّر و بررسي قرار دهد که البته مهمتر از تمامي اين موارد پرداختن به مسائل فرهنگي و اجتماعي جامعه است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به رسالت خطير پيامبران الهي اظهار داشت: مهمترين وظيفه پيامبران ابلاغ پيام هاي الهي بوده است و اکنون نيز مهمترين وظيفه پيامبران چنين است و مرحوم آية الله العظمي شيرازي نيز از کساني بود که در اين راه تلاش هاي بسياري نموده و براي ابلاغ پيام هاي الهي به مردم از هيچ کوششي دريغ نورزيد.

به گفته وي تأليف بيش از هزار جلد کتاب مفيد در زمينه هاي مختلف فقه، اصول، تفسير، فلسفه، اقتصاد، سياست و... از سوي آية الله العظمي شيرازي عليرغم تمام سختيها و مشکلات و هجرت هايي که در طول زندگي خود متحمّل شدند، از معجزه هاي عصر حاضر است که در راستاي همان ابلاغ پيام هاي الهي صورت گرفته است.

دکتر فرج الله الهي در پايان افزود: آية الله شيرازي از معدود مرداني بودند که حق مرجعيّت را آنگونه که شايسته آن است انجام دادند و لذا وجود ايشان الگو و اساسي براي نهاد مرجعيّت در جهان تشيع گرديد.

در ادامه اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين صادقي از خطبا و فضلاي حوزه علميه قم نيز ضمن سخناني افزودند: به موجب آيات کريمه قرآن مجيد، هيچ گناهي بزرگ تر از گمراه نمودن و اضلال خلق خدا نيست.

وي تصريح کرد: کساني که حتّي يک نفر را به ضلالت و گمراهي کشاند، مانند آن مي باشد که خلقي را به نابودي و قتل رسانده است.

وي گفت: ارزش ارشاد و هدايت يک انسان از گمراهي به راه هدايت به حدّي است که قرآن کريم مي فرمايد: کسي که شخصي را زنده کنند، مانند آن است که خلقي را زنده نموده است که با اين توصيف چه جايگاهي خواهد داشت کسي که عمر خود را در راه ارشاد و هدايت خلق صرف نموده و در اين راستا نيز با تأليف بيش از هزار و دويست و پنجاه جلد کتاب و تأسيس صدها مؤسسه و مسجد و حسينيه، خدمات ارزنده اي را به جامعه ارزاني داشته است.

حجت الاسلام والمسلمين صادقي خاطر نشان کرد: کمتر مرجعي را سراغ داريم که در عين پرداختن به امور مرجعيّت، با چنين سعه صدري که مرحوم شيرازي داشتند از مردم و مراجعين خود در هر زمان و ساعتي از شبانه روز استقبال کنند به گونه اي که حتي ايشان به اطرافيان خود فرموده بودند: به هيچ عنوان ملاحظه خواب و استراحت مرا نکنيد؛ اگر شخصي در هر لحظه اي از شبانه روز براي کاري مراجعه کرد، فوراً به من اطلاع دهيد.

وي افزود: اين روش و سلوک مرحوم آية الله العظمي شيرازي همانند سير و سلوک جدّ بزرگشان اميرالمؤمنين علي عليه السلام بود که عليرغم تمام قدرت و ثروت و موقعيّتي که داشتند، همواره خاک نشين بوده و خود را وقف مردم و جامعه اسلامي کرده بودند.

وي تصريح کرد: آية الله العظمي شيرازي به راستي خاک نشين بودند، به طوريکه هر کسي اندروني ايشان را از نزديک ملاحظه مي کرد، از ته دل تأييد مي نمود که زندگي ايشان همانند زندگي جدّ مظلومشان علي عليه السلام است.

وي در پايان ضمن نوحه سرايي و ذکر توسل به ائمه اطهار عليهم السلام با اظهار گله مندي افزود: چرا ما در زمان حيات بزرگانمان از آنها تجليل و قدرداني نکرده و برايشان بزرگداشت نمي گيريم و تنها بعد از فوت آنها و از دست دادنشان به ياد تجليل و بزرگداشت آنها مي افتيم.

 




























 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.