LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سومين سالگرد ارتحال حضرت آية الله العظمي شيرازي با حضور علما و فرهيختگان از عراق، سوريه و لبنان در حوزه علميه زينبيه برگزار شد
کد 477
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 آذر 1383 - 8 شوال المكرّم 1425

به مناسبت فرا رسيدن سومين سالگرد ارتحال مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي مجلس بزرگداشتي در حوزه علميه زينبيه (دمشق) برگزار شد که علما و استادان حوزه علميه، اعضاي دفتر مراجع عالي قدر، طلاب حوزه علميه و جمعي از برادران عراقي، افغاني، ايراني، پاکستاني، هندي و آفريقايي و نيز انبوه شرکت کنندگان سوري و لبناني در اين مراسم شرکت کردند.

مجلس با تلاوت قرآن کريم توسط آقاي محمدي آغاز شد. سپس قاضي محمد عبد ناصرالساعدي به عنوان نخستين سخنران، ضمن پرداختن به برنامه هاي اصلاح طلبانه و بيدارگرانه مرجع راحل در راه ايجاد جامعه برخوردار از فضيلت ها بر اساس دو زيربناي فکري برگرفته از کتاب، سنت و اجتهاد شرعي و دانش روز براي پيشرفت هاي اجتماعي و ايجاد دولت قانون گرا، فراخوان آن مرجع را براي زمينه سازي به منظور رسيدن به آزادي، دانش و تکنولوژي – که از طريق خودکفايي محقق مي شود – تبيين کرد. آن گاه ديدگاه مرجع راحل را در مورد «کرامت اقتصادي» براي تمام اقشار جامعه حتي روحانيون در عرصه فعاليت و ايجاد طرح هاي پربازده و اصرار آن مرجع براي تحقق کرامت مسلمان مطرح کرد.

سپس حجة الاسلام والمسلمين شيخ مرتضي عياد و آقاي عباس عياد به عنوان سخنرانان بعدي مرجع راحل را نماد انسان کامل، شخصيت ديني و روشي فکري خواندند که گذشته را به آينده پيوند داده بود تا با قدرت تمام، در راه ساختن انسان هاي بيدار حافظ قوانين الهي و پاي بند به قوانين وضعي، به پيش رود.

آن گاه آقاي زکي نوري پيام مهندس فؤاد الصادق (مدير انستيتوي بين المللي آية الله شيرازي) را خواند که در آن چنين آمده بود: مرجع راحل بيش از نيم قرن قهرمان صلح و اصلاح گري و در ستيغ شجاعت قرار داشت ... مگر نه اين که تحمل سختي ها قهرماني است؟ و مگر نه اين که صبوري و پافشاري بر اعتقادات و عمل بدان نشان از دلاوري دارد؟ ...

وي مرجع راحل را شخصيتي خواند که دانستن را حق همگان مي دانست و از همين رو روان و ساده براي همگان مي نوشت تا حق را به جويندگان آن برساند.

ديگر گوينده مراسم حجة الاسلام والمسلمين سيد جعفر شيرازي بود که پيام خاندان شيرازي را براي حاضران خواند. اين پيام به ويژگي هاي مرجع راحل از قبيل: فروتني، بردباري، گذشت و ايثار پرداخت که دشمنان نيز بدان اعتراف دارند.

آن گاه از مراحل سختي که مرجع راحل در دوران حاکميت بعثي ها در عراق پشت سر گذارد و نيز محکوم شدن ايشان به اعدام پرداخت که نهايتاً به هجرت اجباري آن مرجع به کويت و از آن جا به ايران انجاميد.

حجة الاسلام والمسلمين شيرازي حاضران را به تأمل در زندگي مرجع راحل پرداخت و خواستار عملي شدن آن در زندگي شد.

آخرين سخنران مجلس حجة الاسلام سيد مهدي منوري بود که بر فراز منبر شد و درباره مرجع راحل و اصرار آن مرحوم بر تمسک به خاندان رسالت – به عنوان عامل تضمين کننده سعادت دنيا و آخرت – سخناني ايراد کرد.





  • نظری برای این خبر درج نشده است.