در روز دوشنبه هشتم ماه جمادی الأول 1438ق (1395/11/18) آقای سید عارف نصر الله، مدیر روابط عمومی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی، در شهر مقدس قم با معظم له دیدار کرد و مورد استقبال ایشان قرار گرفت.
در این دیدار، مرجع عالیقدر ضمن رهنمودهایی خطاب به میهمان خود فرمودند: برای مقاطع آموزش ابتدایی، متوسطه، دبیرستان و سطوح عالی تحصیلی، میلیاردها هزینه ی تهیه ساختمان، تجهیزات، کتاب و حقوق معلم و مدرس و رؤسای مراکز آموزش می شود. در این مراکز معمولاً چهار یا پنج درس دایر می شود و بعد از هر درس 10 ـ 15 دقیقه زنگ استراحت (تفریح) است.
این اماکن تحصیلی برای تفریح و استراحت ساخته نشده، بلکه برای تحصیل و دانش اندوزی ساخته شده اند و اگر در مراحل تحصیل، زنگ تفریح گنجانده نشود، قطعاً دانش آموز نخواهد توانست از صبح تا ظهر و پنج ساعتِ پیوسته درس بخواند. لذا این زمان های کوتاه بین درس در نظر گرفته شده است تا دانش آموز و محصل، بهتر و با آمادگی بیشتر به تحصیل بپردازد و دانش اندوزی را دنبال کند. آنچه برای معلمان و مدرسان و ساختن مدرسه و تهیه ی کتاب هزینه می شود نیز برای فراهم آوردنِ زمینه ی تحصیل است.
ایشان تأکید کردند: دنیا نیز برای مشکلات و کارهای سخت ساخته شده است، نه برای زنگ تفریح و راحت طلبی. خدای عزوجل در حدیث قدسی می فرماید: «إنّی جعلت الراحة فی الجنّة والناس یطلبونها فی الدنیا فلا یجدونها؛ من آسایش را در بهشت قرار داده ام و مردم در دنیا جویای آن هستند و بدان دست نخواهند یافت».
این فرموده ی الهی بدان معناست که اصل در دنیا بر سختی و خستگی است و البته در این دنیا زنگ تفریح و استراحت نیز وجود دارد. هرکس این گونه بیندیشد، بهتر کار خواهد کرد و با جنگ اعصاب و آرامش سوزی، درگیر نخواهد شد و در نتیجه از زندگی خود بیشترین استفاده را خواهد کرد. گلایه و شکایت از این که مردم و جامعه با او بد رفتاری کنند یا سخنی ناشایست به او بگویند، سودی برایش ندارد، لذا باید از این مقوله دوری کند و بپرهیزد.
مرجع عالیقدر توضیح دادند: الگوی اصلی ما، اهل بیت علیهم السلام هستند، اما در دنیا و از میان افراد گوناگون به عنوان مثال می توان از گاندی نام برد. استعمار انگلیس به مدت سیصد سال هند را استعمار کرد و تحت سلطه ی خود درآورد.
گاندی به مدت پنجاه سال (1897ـ1947 میلادی) در راه آزادی کشورش هند کوشید و کوشید. در این مدت پنجاه ساله ی مبارزات آزادی بخش گاندی، او را پنج سال متوالی زندانی کردند. اعضای حزب گاندی هر یک، روزانه یک روپیه برای ادامه ی فعالیت خود کمک مالی می کردند که در بانک پس انداز می شد. آنان حدود چهار میلیون روپیه اندوختند و استعمارگران انگلیس تمام آن مبلغ را مصادره کردند.
اعضای حزب و صاحبان این اندوخته سخت برآشفتند و نزد گاندی رفته، او را از ماجرا آگاه کردند. گاندی گفت: باکی نیست، جمع آوری کمک های خود را از سر بگیرید.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در ادامه فرمودند: گاندی که در جایگاه پدر معنوی برای ملت هند بود، در کار خود موفق شد؛ ما نیز اهل بیت علیهم السلام را داریم.