LOGIN
خبر
shirazi.ir
عبرت آموزي از دنيا بايد در تمامي ابعاد زندگي انسان وجود داشته باشد
کد 487
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 12 آذر 1383 - 22 شوال المكرّم 1425

 

حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي هفته گذشته در ديدار با جمعي از مؤمنين کاشان با اشاره به آيه ي شريفه اي «فاعتبروا يا اولي الأبصار» اظهار داشت: در آيات و روايات تأکيد بسياري بر ترقي بشر در جوانب انسانيت شده است که يکي از ارکان اساسي و اصلي آن، عبرت آموزي است.

وي افزود: خداي متعال در کلام الله مجيد مي فرمايد: قبل از آن که به شما عبرت داده شود، عبرت را بياموزيد؛ لذا انسان بايد در تمامي ابعاد زندگي خود در حال عبرت آموزي باشد، که اين عبرت آموزي در ابعاد مادي و معنوي يکي است. وي با تصريح بر اين آيه ي کريمه خاطر نشان کرد: در آيه ي «فاعتبروا يا اولي الأبصار» تأکيد شده است « اي کساني که چشم داريد» و نگفته است «اي کساني که داراي عقل هستيد»، بنابراين هر انساني که توانايي نگريستن را دارد بايد از دنيا عبرت بگيرد.

حجة الاسلام شيرازي تصريح کرد: در روايات آمده است که کمترين شکر و سپاسگذاري خداي متعال را «چشم» به جا مي آورد که اين مسأله نيز خود داراي علت هاي فراواني است.

وي ادامه داد: هر بلا و مصيبتي که بر انسان وارد مي شود، از نفس او است؛ البته اگر هر شخصي به بلايي مبتلا و گرفتار شود، دليل بر بدي او نيست، بلکه ممکن است رحمت و آزمايشي از سوي خداي متعال باشد.

وي افزود: عبرت تنها اجتناب ورزيدن از کار بد نيست، بلکه انسان بايد اعمال شايسته هم انجام دهد تا بلاها را دفع کند، مثلاً با دادن صدقه مي توان به اين هدف دست يافت.

وي تصريح کرد: صدقه تنها انفاق مال و پول نيست، بلکه هر عمل خيري از جمله نگاه محبت آميز به ديگران نيز صدقه محسوب مي شود.

فرزند آية الله العظمي سيد صادق شيرازي در ادامه افزود: در روايت است که اگر انسان با يکي از اين سه چيز خدا را در روز قيامت ملاقات کند، بهشت بر او واجب که يکي از اين سه چيز، خوش رويي و برخورد نيکو با ديگران است.

حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي در پايان افزود: هر چه انسان از دنيا عبرت بيشتري بگيرد، در عوض مردم از او عيب کمتري خواهند گرفت، زيرا با عبرت گرفتن از دنيا، کمتر دچار خطا و اشتباهات مي گردند.

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.