LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
سزاوار است خطیب منبر حسینی به آنچه روی منبر به مردم می گوید، خود نیز عمل کند
کد 4932
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 23 اسفند 1395 - 14 جمادى الثانية 1438
در روز دهم ماه جمادی الثانیه 1438ق (1395/12/19) حجت الاسلام شیخ جاسم الفرطوسی، استاد و داور بین المللی قرآن در دارالقرآن الکریم آستان مقدس امیرمؤمنان علیه السلام در نجف اشرف، به همراه آقای محمد حسین مطرود قاری و مؤذن جوان آستان مقدس علوی و روحانی و سخنور مذهبی از شهر بغداد، با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کرد و مورد استقبال ایشان قرار گرفت.

آن گاه معظم له خطاب به قاری قرآن کریم فرمودند: شما را به چند سال تحصیل با جدیت و فعال در حوزه ی علمیه سفارش می کنیم، چراکه هرچه پشتوانه ی علمی شما زیاد و قوی تر باشد، در خدمت به اهل بیت علیهم السلام تواناتر خواهید بود.

قاری و منبری جوان از معظم له درباره ی منبر و سخنوری رهنمودهایی خواست و مرجع عالیقدر در پاسخ گفتند: دو جمله در این باب لازم به بیان می دانم:

1. خدای سبحان واجبات و محرمات مؤکدی دارد و مستحبات و مکروهاتی دارد که مؤکد نیست. به عنوان مثال نماز صبح واجب است، اما نماز نافله ی صبح این گونه نیست، بلکه فضیلت است. دروغ حرام و ترک آن واجب است، اما مزاح و شوخی تهی از محرمات مکروه است؛ البته به غیر از مزاح با مؤمن. بنابراین، بکوشید در خطابه و سخنوری واجب را از حرام و مستحب را از مکروه بازشناسید. واجب و حرام را نه خیلی سنگین بر مردم عرضه کنید که سبب شود آن را نپذیرند و مبادا مستحب و مکروه را آن قدر محکم به مردم عرضه کنید که در نتیجه آن را در حد واجب و حرام برشمرند، چه این که خدای متعال برای هر چیزی حدی معیّن کرد و برای آنان که از حدّ می گذرانند نیز حدّ و مرزی مشخص نموده است. لذا انسان باید حدّ و مرز نگاه دارد و هر چیزی را در منبر سبک و غیر تحمیلی بیان و عرضه کند.

2. اگر بخواهید سخنانتان اثرگذار باشد همزمان بکوشید و تصمیم بگیرید به آنچه خود بر روی منبر می گویید عمل کنید.

مرجع عالیقدر خطاب به میهمان خود فرمودند: شما را به تحصیل جدی و برگرفتن توشه ی علمی از حوزه ی علمیه توصیه می کنم، چراکه هر چه اندوخته ی علمی انسان بیشتر باشد موفق تر خواهد بود.

طلبه ی مذکور از مرجع عالیقدر پرسید: به طلبه ای که در مراحل ابتداییِ مقدمات یا پس از مرحله ی مقدماتی حوزه مشغول تحصیل است در زمینه ی مطالعه و تفسیر چه توصیه ای می فرمایید؟ آیا می تواند مثلاً تفسیر علی بن ابراهیم، تفسیر عیاشی یا تفسیر البرهان را بخواند؟

مرجع عالیقدر فرمودند: نه، چراکه تفسیر البرهان به اجتهاد و ژرف نگری نیاز دارد و آگاهی از تفسیر باید با درک و فهم و شناخت نگرش اهل بیت علیهم السلام از قرآن کریم همراه باشد. وانگهی آنچه از اهل بیت علیهم السلام نقل می شود مطالبی مورد وثوق و مطالبی غیر موثق در آن یافت می شود و نقل دقیق و نقل غیر دقیق در آن آمده است که گاهی هم به این دلیل در مطالب تعارض پدید می آید.

از این رو خواندن تفسیر شیخ طوسی و تفسیر سید عبدالله شبر را توصیه می کنم و توفیق شما را از خدای بزرگ مسألت دارم.

در این دیدار قاری قرآن کریم آقای محمد حسین مطرود در محضر مرجع عالیقدر آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کرد و مورد تحسین و قدردانی معظم له قرار گرفت.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.