LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
تأکيد آية الله العظمي شيرازي بر شرکت مردم در انتخابات و تحريم خريد و فروش برگه هاي انتخاباتي
کد 496
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 آذر 1383 - 29 شوال المكرّم 1425

در بيانيه ويژه اي که شبکه اطلاع رساني نبأ صادر کرد، آية الله سيد صادق حسيني شيرازي به پاره اي از پرسش هاي مطرح شده از سوي اين شبکه پاسخ گفت.

ايشان در خصوص آمادگي براي انتخابات آينده عراق و مشروعيت آن، بر ضرورت مشارکت کليه مردم و گروه ها در انتخابات تأکيد کرده و آن را مقدمه اي بر پايان بخشيدن به اشغال و شيوه اي بي خطر براي استقرار امنيت دانست و از مردم عراق خواست تا برنامه هايي را اساس قضاوت خود قرار دهند که حقيقتاً اسلامي و ملي است.

ايشان پيشنهاد به تعويق انداختن انتخابات را به علت وجود انگيزه هايي صرفاً طايفه اي دانست که در پي متوقف ساختن روند دموکراتيک و مانع تراشي در برابر اکثريت آراست. از نظر ايشان هر گونه تهديدي که از جانب برخي گروه هاي مسلّح متوجه شرکت کنندگان در انتخابات شود، ـ چه انتخابات برگزار شود و چه نشود ـ در حقيقت متوجه تمام اقشار ملت عراق است.

ايشان در پاسخ به پرسشي در خصوص خريد و فروش برگه هاي انتخابات، ضمن اشاره به حرمت آن، اين کار را موجب تضييع حقوق ملت عراق دانستند.

اينک متن پرسش ها و مشروح پاسخ هاي ايشان:

بسم الله الرحمن الرحيم

جناب آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله الوافر

السلام عليکم ورحمة الله وبرکاته

آنچه در زير مي آيد پرسش هايي مهم در خصوص انتخابات آينده عراق است که از حضرت عالي تقاضا داريم در اين برهه حساس تاريخ عراق، ما را از رهنمودهاي روشنگر خود بهره مند سازيد.

شبکه اطلاع رساني نبأ

1. به نظر حضرت عالي آيا اجراي انتخابات در زمان مقرر مناسب است؟ نظر شما درباره پيشنهاد به تعويق انداختن آن چيست؟

· اجراي انتخاباتي سالم به ياري خدا مي تواند مقدمه اي بر پايان بخشي به حضور اشغالگران و استقرار آرامش و بهره مند شدن شهروندان از حقوق خود باشد.

به تعويق انداختن انتخابات به صلاح ملت بزرگوار عراق نيست؛ زيرا به معني استمرار وضعيتي است که نيروهاي اشغالگر از ابتداي سقوط نظام پوسيده پيشين تاکنون ايجاد کرده اند. برگزاري انتخابات تنها راهي است که ملت بزرگوار عراق مي توانند از رهگذر آن مطالبات خود را اظهار کنند. از سوي ديگر ترديدهايي وجود دارد که نشان مي دهد پيشنهاد به تعويق انداختنِ انتخابات از سوي برخي از گروه ها، انگيزه هايي طايفه اي دارد و هدف از مطرح کردن آن تضييع حقوق اکثريت است.

2. آيا انتخابات پيش رو از مشروعيت کافي برخوردار است؟

· در صورتي که انتخابات طبق ضوابط قانوني نظارت نهادهاي ديني، سياسي و عشايري و به دور از هر گونه تقلب برگزار شود، انتخاباتي درست و مشروع خواهد بود.

3. آيا از نظر شرعي شرکت در اين انتخابات الزامي است؟

· از آن جا که در وضعيت فعلي، برخورداري ملت بزرگوار عراق از حقوق قانوني خود منوط به برگزاري انتخابات است، همگان بايد در آن شرکت کنند.

4.  ره آورد اين انتخابات چيست؟

·  بهره مندي ملت عراق از حقوق قانوني خود، جلوگيري از بروز نظام هاي ديکتاتوري که به ملت ستم روا مي دارند، خروج نيروهاي بيگانه، و نيز ـ به ياري خدا ـ استقلال و سربلندي عراق.

5. اخيراً تهديداتي که از ناحيه برخي از گروه هاي مسلح متوجه شرکت کنندگان در انتخابات مي شود، افزايش يافته است، کسي که به دليل شرکت در انتخابات کشته شود چه حکمي دارد؟

· خداي متعال مي فرمايد: «من قتل نفساً بغير نفسٍ أو فساد في الأرض فکأنّما قتل الناس جميعاً؛ هر کس را ـ جز به قصاص قتل يا [به کيفر] فسادي در زمين ـ بکشد، چنان است که گويي همه مردم را کشته باشد (مائده، آيه 33)». هدف اين قبيل تروريست هاي مسلح روشن است. آنان در هر حال ـ چه مردم در انتخابات شرکت کنند و چه نکنند ـ تمام ملت عراق را نشانه گرفته اند.

6. شايعاتي شنيده مي شود مبني بر اين که برخي از مردم فرم انتخاباتيِ ويژه خود را مي فروشند. اين کار از نظر شرعي چه حکمي دارد؟

· اين کار جايز نيست؛ زيرا باعث تضييع حقوق ملت عراق مي شود و باعث مي گردد دشمنان ملت ـ که پول هاي کلاني براي خريد آراي مردم دارند ـ به مراکز قدرت راه يابند.

7. آيا حضرت عالي در خصوص انتخابات آينده عراق رهنمود خاصي براي ملت عراق نداريد؟

· برگزاري انتخاباتي آزاد و سالم به مصلحت ملت بزرگوار عراق است. پس همگان وظيفه دارند به طور جدي به شرکت کردن در آن مبادرت کنند و برنامه هايي را در قضاوت خود اساس کار قرار دهند که واقعاً اسلامي و ملي است و فضاي لازم براي برگزاري انتخاباتي آرام را فراهم سازند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.