LOGIN
خبر
shirazi.ir
گراميداشت سومين سالگرد ارتحال مرجع راحل در «کويکب» قطيف
کد 497
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 آذر 1383 - 30 شوال المكرّم 1425
 
به مناسبت فرارسيدن سومين سالگرد ارتحال ملکوتي حضرت آية الله العظمي شيرازي، پنج شنبه شب 19/شوال/1425ق. مصادف با 13/9/1383ش. در مسجد امام حسين عليه السلام واقع در (کويکب قطيف)، همايشي با عنوان «کندوکاوي در ديدگاه هاي فرهنگي _ علمي آية الله العظمي شيرازي» برگزار شد.

حجج اسلام، آقايان: شيخ محمد الخميس و شيخ عبدالغني عباس به عنوان صاحب نظر، دو محور «فقيه و فرهيخته» و «نگرش هايي در شيوه فرهنگي (علمي)» را مورد گفتگو قرار دادند.

ابتدا آقاي عبدالغني عباس درباره طرح فرهنگي ـ علمي مرجع راحل سخن گفت و او را چون بزرگان تاريخ، طلايه دار نوآوري هاي فرهنگي ـ علمي دانست.

سپس آقاي الخميس درباره يافته هاي خود از شيوه علمي ـ فرهنگي مرجع راحل سخن گفت که از طريق کندوکاو در تأليفات و آراي ايشان مانند: صلح و عدم خشونت به دست آورده است. ايشان اين قبيل ديدگاه ها را نشان دهنده خطوط کلي تأليفات و برنامه هاي ايشان خواند و يادآوري کرد: «معظم له با تأسيس هزاران بنياد فرهنگي، حوزوي و اجتماعي در سراسر گيتي، نسل هاي کارآمد و فرهيخته اي به وجود آورد ... مرجع راحل با بيش از 1200 نوشتار و بيش از چهارهزار گفتار در راه گستراندن فرهنگ و معارف اسلامي کوشيد».

وي افزود: «مرجع راحل در آثار خود به طور برجسته اي به موضوع هاي نوپديدي چون: صلح، مدارا و آزادي پرداخت و آنها را با آيات و روايات استحکام بخشيد، ايشان بخشي از دوره الفقه، مانند کتاب هاي: جامعه (فقه المجتمع)، راه بيدارسازي مسلمانان (السّبيل إلي إنهاض المسلمين) را به موضوع هاي پيش گفته اختصاص داد و با نگارشي روان، استفاده آنها را براي همگان آسان گرداند ... . او با همت والاي خود توانست بزرگ ترين موسوعه فقهي تاريخ اسلام را بنويسد؛ موسوعه اي که افزون بر ابواب متعارف فقهي مسائل نوپديد را در بدارد؛ کاري که تنها از عهده مؤسسه اي بزرگ ساخته است، اما او معجزه آفريد».

حجة الاسلام عبدالغني عباس به تبيين ارتباط ميان فقيه و فرهنگ و نقش فقيهان در اين مورد و گستردگي اين مطلب علمي پرداخت و گفت: «در آغاز دوران تحصيل در ايران بر آن شدم تا از نزديک با خطوط کلي، شاخصه، روش ها و راهکارهاي اين مدرسه فکري آشنا شوم؛ چرا که چنين مدرسه اي به دليل برخورداري از ديدگاه هاي بي نظير و داده هاي علمي فراوان تأثير بزرگي بر فرهنگ و مکاتب اسلامي نهاده و تحسين و شگفتي نظريه پردازان را برانگيخته است».

آن گاه نوبت به پرسش و پاسخ رسيد و پس از پايان همايش، لوح فشرده سخنراني مرجع راحل ميان حاضران توزيع شد.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.