LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري حضرت امام محمد التقي عليه السلام در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 513
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 22 دی 1383 - 29 ذوالقعدة الحرام 1425

مراسم سوگواري و آيين بزرگداشت سالروز شهادت نهمين اختر تابناک امامت و ولايت، حضرت امام محمد تقي عليه السلام صبح امروز در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.

در اين مراسم که با حضور مرجع تقليد شيعيان جهان حضرت آية الله العظمي سيد صادق شيرازي، عملا، فضلا، طلاب، روحانيون، هيئات مذهبي، بازاريان و ديگر اقشار مختلف مردم برگزار شد، چند تن از خطبا و فضلاي حوزه علميه قم ضمن تشريح ابعاد گوناگون زندگاني حضرت جواد الأئمه عليه السلام، به سوگواري و نوحه سرايي پرداختند.

حجة الاسلام والمسلمين قاضي زاهدي يکي از سخنرانان اين مجلس در ابتدا با قرائت آياتي از کلام الله مجيد اظهار داشت: علوم به دو دسته تقسيم مي شوند که يکي علوم ظاهري و ديگر علوم باطني است. وي افزود: علوم ظاهري، علومي اکتسابي است و هر انساني با تلاش و زحمت و از طريق فراگيري مي تواند به آن دست يابد اما علوم باطني علومي هستند غيبي که تنها مخصوص خداي متعال است و به هر کس که بخواهد مي آموزاند.

وي تصريح کرد: بر طبق آيات شريفه قرآن، پيامبران و انبياي الهي نيز عالم به غيب بوده اند، زيرا خداي متعال اين علم را در اختيار آنها قرار داده؛ همانطور که ائمه اطهار عليهم السلام نيز از جانب خدا، اين علم به آنها افاضه گرديده و عالمِ به غيب بودند و لذا علم آنها، علم لدنّي بوده است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: يکي از ترفندهايي که برخي از دشمنان اهل بيت عليهم السلام براي رويارويي و مبارزه با آنها به کار مي بردند، دعوت از بزرگان و دانشمندان ساير اديان و مذاهب براي بحث و مناظره با امامان معصوم عليهم السلام بوده است تا بلکه بتوانند با طرح سؤالات سخت و مشکل براي اين بزرگواران زمينه رويارويي را فراهم سازند.

وي گفت: يکي از اين موارد برپايي جلسه مناظره براي امام جواد عليه السلام که در ظاهر کودک بودند، مي باشد که در اين جلسه مناظره بسياري از دانشمندان حضور يافته بودند تا با پرسيدن سؤالات مشکل، امامت را زير سؤال ببرند.

وي ادامه داد: در اين مراسم مناظره حضرت جواد الائمه عليه السلام با بهره گيري از علم لدنّي خويش به تمامي سؤالات يکايک پاسخ داده و حتي برخي از پرسش ها را پيش از آنکه مطرح گردند، به طور کامل پاسخ گفتند.

پيش از سخنان ايشان نيز حجة الاسلام والمسلمين شرعي ضمن سخناني با اشاره به سالروز شهادت نهمين پيشواي شيعيان، اين مصيبت بزرگ را به ساحت مقدس امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف و حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها تسليت گفته و اظهار داشتند: امام جواد و امام حسن عليهما السلام دو امام بزرگواري بودند که بر خلاف امامان ديگر، در خانه خويش نيز آسايش و راحتي نداشتند، زيرا همسرانشان پليدترين و دشمن ترين افراد نسبت به آنها بودند.

وي گفت: بزرگترين هدفي که باعث شد تا امام جواد عليه السلام را مجبور به ازدواج با ام الفضل کنند، تحت کنترل قرار دادن آن حضرت بود که دشمنان براي اين کار خبيث ترين زنها را انتخاب کردند به طوري که دائم در حال آزار و اذيت امام عليه السلام بود.

حجة الاسلام شرعي ادامه داد: اين دشمني آن قدر ادامه يافت تا سرانجام امام جواد عليه السلام را در سن 25 سالگي مسموم کرده و به شهادت رساندند و بدن پاک و مقدّسش را سه روز بر بالاي بام نگهداشتند.

وي گفت: وجه شباهت شهادت امام جود عليه السلام و جدّ غريبش امام حسين عليه السلام در اين است که هر دو مظلومانه و با لب تشنه جان داده و به شهادت رسيدند.

حجة الاسلام والمسلمين شرعي در ادامه سخنان خود با اشاره به دعاي شريف امام جواد «يا من يکفي منه شيء...» گفت: اين دعا، بسيار دعاي عجيبي است که کارهاي بزرگي انجام مي دهد، خصوصاً در زمينه فقر و اداي قرض گره هاي بزرگي را باز کرده است.

وي گفت: اين دعا، عدد ندارد بلکه هر کس در هر زمان و مکاني اين دعاي عظيم را بخواند و بادقت و خلوص مورد توجه قرار دهد، قطعاً پاسخ خواهد گرفت.

وي در پايان با تسليت مجدّد اين مصيبت بزرگ، براي نجات اسلام و مسلمين، خصوصاً شيعيان عراق آرزوي توفيق و پيروزي نمود.



  • نظری برای این خبر درج نشده است.