در شامگاه چهارشنبه ۲۸ ذیالحجة الحرام ۱۴۴۶ هـ.ق (۴ تیر ۱۴۰۴)، مرجع عالیقدر، آیتالله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دامظله، در آستانه فرارسیدن ماه محرمالحرام ۱۴۴۷ هجری قمری، در گردهمایی مبلغان، به ایراد سخنرانی پرداختند.
این گردهمایی در بیت معظمله در شهر مقدس قم برگزار شد و جمعی از خطبا، مبلغان و طلاب علوم دینی در آن حضور یافتند.
معظم له در ابتدای سخنان خود با اشاره به سیره امام حسین علیه السلام در روز عاشورا فرمودند: حضرت سید الشهدا علیه السلام در صبح روز عاشورا، همه بشریت را موعظه فرمودند. از این رو، بر مبلغان لازم است که تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بیانات آن حضرت که خطاب به همه انسان هاست، به گوش جهانیان برسد.
ایشان با تأکید بر جنبه جهانی نهضت حسینی افزودند: رساندن فرمایشات امام حسین علیه السلام به تمام مردم دنیا، یک واجب کفایی است، اما تاکنون این وظیفه به حد کفایت انجام نشده است. بنابراین، مسئولیت بزرگی بر دوش مبلغان، علما و فعالان فرهنگی قرار دارد که نباید از آن غافل شد.
آیت الله العظمی شیرازی در بخش دیگری از بیانات خود، به لزوم فراگیری معارف دینی اشاره کرده و سه بخش اصلی تعلیم را چنین برشمردند: تعلیم و تعلم عقائد، احکام الزامیه، و اخلاق اهل بیت علیهم السلام از جمله واجباتی است که هر مسلمان باید به آن توجه کند و در مسیر تبلیغ، این سه محور را محور اصلی فعالیت های خود قرار دهد.
مرجع عالیقدر سپس به جایگاه ویژه کربلا در آموزه های دینی پرداختند و فرمودند: بنابر فرمایش امام صادق علیه السلام، سرزمین کربلا برترین مکانی است که پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله از آن جا به معراج رفته است. ایشان افزودند: روایات متعددی از اهل بیت علیهم السلام وجود دارد که بر برتری سرزمین کربلا بر همه زمین ها تأکید دارند.
در ادامه سخنان، آیت الله العظمی شیرازی دام ظله به مقام بی نظیر امام حسین علیه السلام در نظام خلقت اشاره کرده و فرمودند: خدای متعال حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را با ویژگی هایی اختصاصی و استثنائی برگزیده که تنها به آن حضرت اختصاص دارد. اگرچه امام حسین علیه السلام در زمره پنج تن آل عبا و در رتبه پنجم فضیلت قرار گرفته، اما خداوند متعال خصائصی ویژه برای ایشان قرار داده است که این خصوصیات در هیچ یک از اولیای دیگر الهی دیده نمی شود.
ایشان در پایان با تأکید بر اهمیت محوری واقعه عاشورا برای زندگی دنیا و آخرت فرمودند: خیر دنیا و آخرت در گرو قضیه سید الشهدا علیه السلام است. از این رو، توجه به این واقعه بزرگ و تبیین اهداف و پیام های آن، باید در صدر برنامه های تبلیغی قرار گیرد.