LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري حضرت امام محمد باقر عليه السلام در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 528
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 دی 1383 - 7 ذوالحجّة الحرام 1425

مراسم سوگواري و عزاداري شهادت پنجمين پيشواي شيعيان جهان حضرت امام محمد باقر عليه السلام، صبح امروز در بيت مرجعيت و فقاهت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد.

در اين مراسم که با حضور جمع کثيري از طلاب، فضلا، روحانيون، بازاريان، هيئات مذهبي و نيز مرجع تقليد شيعيان جهان آية الله العظمي سيد صادق شيرازي برگزار شد، چند تن از فضلا و خطباي حوزه علميه قم ضمن تشريح ابعاد گوناگون زندگي پربرکت امام محمد باقر عليه السلام به نوحه خواني و مرثيه سرايي پرداختند.

حجة الاسلام والمسلمين کرمي يکي از سخنرانان اين مجلس با تقسيم دوران زندگي امام باقر عليه السلام به سه دوره کودکي، نوجواني و دوران امامت اظهار داشتند: امام باقر عليه السلام در سنين کودکي خود شاهد حادثه مهم و تاريخي کربلا بودند که به همراه جد بزرگوار و پدر گرامي خويش در اين واقعه حضور داشتند و شهادت بسياري از عزيزان خود را به مناظره نشستند.

وي افزود: پس از جريان کربلا و انتقال اسرا به شام نيز امام باقر عليه السلام با آن که در سنين کودکي بودند، در مجلس يزيد با فرصتي که برايشان پيش آمد، با انتقاد شديد از يزيد و اطرافيان او، نهضت پيام رساني کربلا را به خوبي دنبال نمود.

وي خاطرنشان کرد: دوران نوجواني امام باقر عليه السلام نيز توأم با فداکاري، بشردوستي و عبادت و راز و نياز به درگاه الهي بود که بايد براي تمام شيعيان آن حضرت درس آموز باشد.

حجة الاسلام والمسلمين کرمي ادامه داد: دوران امامت حضرت باقر عليه السلام دوراني تاريخي است که امام عليه السلام فرصت يافتند تا با ارشاد و هدايت جامعه اسلامي، به امر فرهنگ سازي پرداخته و دين جد بزرگوار خويش را از تحريف و انحرافات بسياري که پيش از اين به وجود آمده بود نجات دهد به طوري که شعاع آن تا به امروز و حتي تا روز قيامت امتداد خواهد يافت.

وي تصريح کرد: منع روايت حديث از رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم که از زمان خلفا آغاز شده بود و تا پس از جريان عاشورا نيز کم و بيش ادامه داشت، با آغاز امامت حضرت باقر عليه السلام رو به انحطاط نهاد و آن امام بزرگوار کوشيدند تا با آموزش صحيح دين و سنت رسول الله، اسلام راستين را به جامعه معرفي کرده و با تربيت شاگردان و آموزندگان دين، در انديشه تحولي بود تا جامعه به ياد روزي بيفتد که خاتم الانبيا صلّي الله عليه وآله وسلّم و اميرالمؤمنين عليه السلام مي فرمودند: «مردم، ما شما را به چيزي امر نمي کنيم، مگر آن که خود ابتدا عمل کنيم و مردم را به چيزي هشدار نمي دهيم، مگر آن که خود را نيز هشدار دهيم».

همچنين پيش از سخنان ايشان، حجة الاسلام والمسلمين مولانا با تسليت اين مصيبت بزرگ به ساحت مقدس امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشّريف و حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها گفت: در روايات آمده است کمال سه پايه دارد و هر کس اين سه پايه را داشته باشد به آن دست خواهد يافت.

وي افزود: اولين آن، فقيه بودن و تفقـّه کردن در دين است، يعني بايد دين شناس بود که يکي از وسايل دين شناسي فراگرفتن احاديث است.

وي تصريح کرد: امام باقر عليه السلام شخصيتي بودند که پس از ممنوعيت روايت احاديث در دوران پيش از خود، مجدداً روايت حديث را رواج داده و فرمودند: اگر کسي چهل حديث را حفظ کند و به آن عمل نمايد، در روز قيامت مانند يک فقيه وارد محشر خواهد شد.

حجة الاسلام والمسلمين مولانا در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاريخ زندگاني حضرت باقر عليه السلام ادامه داد: سلمي يکي از کنيزان امام باقر عليه السلام است که نقل مي کند، هر گاه کسي بر حضرت وارد مي شد، ايشان امر مي کردند از او به بهترين نحو پذيرايي شود و هرچه مي خواهد براي او فراهم گردد. لذا ما به ايشان عرض مي کرديم: يابن رسول الله اينها ميهمان هستند، لازم نيست اين قدر از آنها پذيرايي کنيم، اما حضرت در پاسخ مي فرمودند: ميهمان را بايد اکرام کرد و از او به بهترين و شايسته ترين نحو پذيرايي نمود، که امام باقر عليه السلام با اين عمل خود نشان دادند به آنچه مي گويند، عمل نيز مي کنند.

وي گفت: شخصي نقل مي کند قصد نصيحت امام باقر عليه السلام را داشتم که ايشان به سختي مشغول کار و تلاش و کشاورزي بودند، لذا به ايشان گفتم: يابن رسول الله چرا شما اين قدر براي دنيا زحمت مي کشيد و به خود سختي مي دهيد؟ حضرت فرمودند: آن که بهتر از من و پدرم بود (رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله وسلّم) نيز کار مي کرد و من هم کار مي کنم تا از محتاج بودن به مردم بي نياز گردم.

حجة الاسلام والمسلمين مولانا در ادامه با اشاره به شهادت امام باقر عليه السلام افزود: روزي امام باقر عليه السلام به امام صادق عليه السلام، فرزند و جانشين خود در حال وصيت فرمودند: پدرم زين العابدين را در خواب ديدم که به من فرمود: به سوي من بيا و نيز شربتي به من نوشاندند که يقين دارم امشب از دنيا خواهم رفت ... .

وي در پايان گفت: بدن مقدس امام باقر عليه السلام را پس از آن که با زهر دشمنان به شهادت رسيد، حرکت داده و به سمت بقيع آوردند و در کنار قبر پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين عليه السلام به خاک سپردند.



  • نظری برای این خبر درج نشده است.