LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه ی بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر سال 1438
کد 5337
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 تیر 1396 - 3 شوال المكرّم 1438
در آستانه ی فرا رسیدن عید سعید فطر که خدای متعال آن را برای مسلمانان عید و برای حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله ذخیره و شرف و مایه ی فزونی قرار داده است، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بایسته می داند که به موارد زیر اشاره کرده و در این موارد سه پیام به مخاطبان زیر بفرستد.

1. علما و اندیشمندان امت اسلام و نویسندگان آزاد اندیش در این مرحله ی بسیار پر التهاب و سختِ تاریخ؛ تروریست های ضد انسانیت در همه جا به نام دین حنیف اسلام و به نام رسول الله صلی الله علیه وآله جنایات وحشتناکی مرتکب شده، با رفتارهای خود، دین مبین و نورانی اسلام را به تروریسم و جنایت متهم می کنند.

از این رو، نشر علوم حقه ی مدرسه ی اهل بیت علیهم السلام که نماینده اسلام ناب محمدی است وظیفه و واجب دینی، اخلاقی و تاریخیِ بسیار مهمی به شمار می رود تا از این رهگذر روح ارزش های حقیقی آسمانی به تاریخ حقیقی مسلمانان بازگردانده شود.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در این معنا فرموده اند: «این قرن، قرنِ امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام است، لذا همگان در نشر فرهنگ اهل بیت علیهم السلام و بیان و معرفی شیوه ی حکومت آن حضرت همت گمارند و این که چگونه ایشان مخالفان و موافقان را پذیرفت و آزادی بیان و اعتراض سیاسی و کمک به همگان را از کسی دریغ نکرد، را به جهانیان برسانند. دیگر این که در دوران حکومت و فرمانروایی ایشان حتی یک مورد زندانی سیاسی وجود نداشت، آزادی های عمومی سرکوب نمی شد و فقر و فقیر جایی در جامعه نداشت».

2. تمام مسلمانان؛ امت مسلمان دوره ی فقر، مشکلات سیاسی و سرکوب و سلب آزادی ها را می گذراند و از دیگر سو جنگ های طایفه ای (مذهبی) و بسیج نژادپرستانه بر ضد یکدیگر را شاهد است که به واسطه ی آن خون ها ریخته شده، ناموس ها مورد تعرض قرار گرفته و شهرها، فرهنگ و تمدن ها و تاریخ ویران شده است. این پدیده و روال تأسف برانگیز است و این، امت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله نیست که قرآن در توصیف آن فرموده است: «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتَابِ لَکَانَ خَیْرًا لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ؛ شما بهترین امتی هستید که برای مردم پدیدار شده‌ اید، به کار پسندیده فرمان می‌ دهید و از کار ناپسند باز می دارید و به خدا ایمان دارید و اگر اهل کتاب ایمان آورده بودند قطعاً برایشان بهتر بود، برخی از آنان مؤمنند و[لی] بیشترشان نافرمانند» (آل عمران/110).

آیا این امتی است که رسول الله صلی الله علیه وآله در صدد تأسیس آن بودند و خدای متعال درباره اش می فرماید: «وَکَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ وَیَکُونَ الرَّسُولُ عَلَیْکُمْ شَهِیدًا وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتِی کُنْتَ عَلَیْهَا إِلَّا لِنَعْلَمَ مَنْ یَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ یَنْقَلِبُ عَلَی عَقِبَیْهِ وَإِنْ کَانَتْ لَکَبِیرَةً إِلَّا عَلَی الَّذِینَ هَدَی اللَّهُ وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُضِیعَ إِیمَانَکُمْ إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِیمٌ؛ و بدین گونه شما را امتی میانه قرار دادیم تا بر مردم گواه باشید و پیامبر بر شما گواه باشد و قبله‌ ای را که [چندی] بر آن بودی مقرر نکردیم جز برای آنکه کسی را که از پیامبر پیروی می ‌کند، از آن کس که از عقیده ی خود بر می‌ گردد بازشناسیم، هر چند [این کار] جز بر کسانی که خدا هدایت[شان] کرده سخت گران بود و خدا بر آن نبود که ایمان شما را ضایع گرداند، زیرا خدا [نسبت] به مردم، دلسوز و مهربان است» (بقره/143).

جای بسی تأسف است که مسلمانان روح قرآن کریم را از دست داده اند؛ همان روحی که آیات قرآن در آن تجلی یافته است، چنان که مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره از آن ها به نام «آیات ساختن مدنیت» یاد کرده است، آن جا که خدای کریم می فرماید: ««إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ؛ در حقیقت مؤمنان با هم برادرند، پس میان برادرانتان را سازش دهید و از خدا پروا بدارید امید که مورد رحمت قرار گیرید» (حجرات/10).

در آیه ای دیگر می فرماید: «وَالَّذِینَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَمْرُهُمْ شُورَی بَیْنَهُمْ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ؛ و کسانی که [ندای] پروردگارشان را پاسخ [مثبت] داده و نماز برپا کرده‌ اند و کارشان در میانشان مشورت است و از آنچه روزیشان داده‌ ایم انفاق می کنند» (شوری/38).

باید به این آیه های کریمه رجوع و آن را در جان امت اسلامی احیا کرد تا بتواند مجدداً شخصیتِ خود را در میان امت بازسازی کند و بازیابد و سروری خود بر خویش را دگرباره به دست آورد و طبق قاعده ی قرآن با دیگر ملل و ادیان تعامل داشته باشد. خدای متعال در این باره می فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ؛ ای مردم، ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و شما را ملت ملت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایی متقابل حاصل کنید. در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست، بی‌ تردید خدا دانای آگاه است» (حجرات/13).

3. حاکمان کشورهای اسلامی؛ پرسشی که متوجه حاکمان کشورهای اسلامی می شود این است که: تا کی ملت های ما باید قربانی منازعات و چالش های سیاسی باشند و ثروت کشورهای اسلامی در راه جنگ های بی فایده و ویرانگر، باعث عقب ماندگی و گسترش فقر باشد. اکثر ملت های ما زیر خط فقر روزگار می گذرانند و کشورهای ما چشم به دست دیگران دوخته و تمام نیازهای خود را از دیگر کشورها وارد می کنند و به تمام معنایِ کلمه، مسلمانان به امت مصرف کننده ی تولیدات دیگران بدل شده اند.

این بنیاد از حاکمان کشورهای اسلامی می خواهد تا با در نظر گرفتن مصالح و منافع کلی امت اسلام، در سیاست های خود که به شرح زیر بیان می شود تجدید نظر کنند:

1. محترم شمردن حقوق بشر؛

2. رعایت اصل شایستگی برای واگذاری فرصت ها؛

3. رعایت عدالت و مساوات و کنار نهادنِ تمام گونه های تبعیض؛

4. فراهم آوردن فرصت های شغلی، به ویژه برای نسل جدید؛

5. بازنگری در متون و شیوه های آموزشی و پرورشی به گونه ای که فرهنگ صلح و همزیستیِ مسالمت آمیز فراهم کند و از این رهگذر، پدیده ی تروریسم و خشونت برآمده از حسّ نفرت و نفی دیگران ریشه کن و از میان برداشته شود.

6. پدید آوردن زمینه ی مناسب و بایسته برای تحقق و ایجاد حقیقیِ مشارکت جامعه در امور و مسائل کلی که بازسازی، نوسازی، سرمایه گذاری و رشدِ پایا از آن جمله است.

از خدای متعال مسئلت داریم که به حرمت این عید فرخنده دست همگان را گرفته، به سوی خیر و صلاح رهنمون سازد و همه ساله امت اسلامی زیر پرچم حضرت ولی عصر آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف خوش و سلامت باشند، انه سمیع مجیب.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.