LOGIN
خبر
shirazi.ir
«تأثیر فرقه گرایی سیاسی بر مسیر دولت در عراق» موضوع همایش ماهیانه مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ
کد 5394
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 21 تیر 1396 - 17 شوال المكرّم 1438
تالار گفتمان النبأ وابسته به مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ در تالار گفتگوی ماهیانه اش، همایشی در مورد تأثیر فرقه گرایی سیاسی بر مسیر دولت در عراق برگزارکرد.

در این همایش که با حضور چهره های دانشگاهی و سیاسی و مشارکت گسترده رسانه ها برگزار شد احمد شیخ ماجد، نویسنده و خبرنگار، در زمینه تاریخ درگیری های سیاسی، که به فرقه گرایی سیاسی و مذهبی در طول تاریخ سیاسی عراق انجامیده است به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی طی سخنانش به تحت تأثیر قرار گرفتن در محیط منطقه ای و بین المللی و توسعه گفتگوها درباره مفهوم فرقه گرایی و همچنین جایگاه این مقوله در دولت های مدرن تابع دموکراسی اشاره کرد.

آقای احمد ماجد در گفتگویی با «پایگاه خبری النبأ» گفت: هدف از برگزاری سخنرانی درباره مسأله فرقه گرایی سیاسی، شناساندن فرقه گرایی و بررسی مهمترین مشکلات آن و دانستن ریشه های تاریخی اش و متوجه شدن به نقش آن در تخریب کثرت گرایی مذهبی و فرهنگی و حمایت از درگیری های مذهبی به جای فرهنگ پذیرش دیگری و همزیستی با او است.

این نویسنده و خبرنگار در ادامه افزود: یکی از مشکلات عمیق در کشورهای عربی مسأله فرقه گرایی سیاسی، و ظهور آن در زندگی اجتماعی و دینی است، زیرا این پدیده، هویت شهروندی را از بین می برد، و به جای آن هویت های فرعی را به دنبال دارد که در معرض نزاع و درگیری شدید قرار می گیرند، و این راهی برای از بین بردن دولت به عنوان یک نهاد سازمانی و خدماتی و... خواهد بود، که ما به دنبال مقابله با آن هستیم.

علی الطالقانی، مدیر تالار گفتمان النبأ، نیز در این زمینه اشاره کرد: مسائلی که واقعیت سیاسی فعلی عراق با آن مواجه است، به توجه به اهمیت مقابله کردن با موضوع فرقه گرایی در سطح سیاسی و مذهبی همزمان با کشورهای جهان اسلام به طور عام و کشورهای عربی به طور خاص نیاز دارد. این کشورها با افزایش خطر تعصب فرقه ای، به خصوص در میان دو قطب سنی و شیعه و عرب و کرد، و مبدل شدن این تعصب به درگیری های مسلحانه در بسیاری از کشورهای عربی و رشد سنسورهای خطر آن در عراق به طور خاص، مواجه هستند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.