LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
نامه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به سران و رهبران کشورهای شرکت کننده در اجلاس ملی سازمان ملل متحد
کد 5590
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 شهریور 1396 - 24 ذوالحجّة الحرام 1438
در پی تشکیل اجلاس سازمان ملل متحد و گردهمایی سران کشورهای مختلف به منظور بررسی آخرین رویدادها و تغییر و تحولات جهان در زمینه های گوناگون، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی طی نامه ای به سران شرکت کننده در این اجلاس، مواردی را که عمده مسأله ی جهان امروز است، به آنان یادآوری کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
خدای سبحان می فرماید: «وَتَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَی الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ؛ و در نیکوکاری و پرهیزگاری با یکدیگر همکاری کنید و در گناه و تعدّی دستیارِ هم نشوید» (مائده/2).

اجلاس ملی رهبران و سران کشورهای جهان برای بررسی امور بین المللی و جهانی و همچنین قضایای مهم پیش روی جامعه ی جهانی، در حالی در ماه جاری تشکیل می شود که شکاف و چند دستگی در قالب ائتلاف های متعارضِ سیاسی در بالا بردن درد و رنجِ ملت های مصیبت زده اثر بسزایی دارد.

شماری از رفتارهای مرگ آفرین، گریبان جوامع بزرگ و دولت های آن را گرفته است که بازخورد آن متوجه مردم است، در صورتی که کشاکش های سیاسی و منافع اقتصادی تنگ نظرانه با جلوه و گوهر عدم مسئولیت پذیری نه تنها راه حل های کارآمدی برای نجات جامعه ی بشری به وجود نیاورده است، بلکه با ایجاد چالش و خطر آفرینی، ساکنان کره ی زمین را به یک اندازه در ورطه ی هلاکت انداخته است.

جنگ، کشتار، پراکندن بذر نفرت و دشمنی و منازعات سیاسی و اقتصادی، جهان را دستخوش نابسامانی می کند و پیامدهای مؤثر، ولی منفی بر اوضاع جامعه ی بشری در مناطق متعددی از این جهان داشته است که با ابزارهایی سیاسی که هیچ حرمتی برای انسان، موجودات زنده و اماکن مقدس قائل نیست، حمایت و به پیش برده می شود. این وضعیت در حالی چهره نموده است که هشدارهای پیاپی نسبت به پدیده های منفی که جامعه ی بشری را هدف قرار داده، اعلام و آشکارا بیان شده است.

همزمان مسأله ی محیط زیست نقش هم سنگ و با عوارض ناشی از پیامد جنگ دارد، چراکه خشکسالی، بیابان زایی و کاهش محصولات طبیعی و قحطی و گرسنگی و در نتیجه مهاجرت های بی سابقه را در پی داشته و فراتر اینکه هزاران تن از شهروندان بی گناه به دلیل کمبود مواد غذایی و فروپاشی اقتصادی کشورهای گرفتارِ خشکسالی و قحطی، جان خود را از دست داده اند.

همگان می دانند که بزرگ ترین عامل تخریب محیط زیست، کشورهای بزرگ جهان هستند که با سیاست های اقتصادی و صنعتیِ تأثیرگذار خود فجایع زیست محیطی را بر بخشی از جهان تحمیل کردند، اما دست یاری خود را برای کمک رساندن به ملت های زیان دیده از دگرگونی و بر هم خوردن محیط زیست و دیگر عوامل زیان بار برای انسان، دراز نکردند.

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی گوشه هایی از چالش ها و رنج هایی که پیش روی جامعه ی بشری است را به اختصار به اطلاع رسانده و نسبت به ادامه ی روند سیاست های منفی از سوی کشورهای ذی ربط که حقوق بشر را نادیده گرفته و به شیوه های گوناگون و بی پروا به حقوق انسان ها بی اعتنایی می کنند، هشدار می دهد.

این بنیاد بر آن است که مسئولیت قانونی و اخلاقی در این زمینه، بر عهده ی سران شرکت کننده در مجمع اجلاس سازمان ملل متحد است و اینکه آنان باید نقش مهمی در سامان بخشیدن به وضع نابسامان و فلاکت بار شماری از جوامع بشری ایفا کنند؛ آن جوامعی که از عقب ماندگی در امور زندگی خود، به ویژه در امور معیشتی و نبودن امنیت و صلح سخت در رنج هستند. دیگر اینکه باید فروپاشی اقتصادی کشورهای در حال رشد مدّ نظر قرار گرفته شود.

همچنین تأکید می شود که اجلاس ملی سازمان ملل متحد باید نقشی اساسی در متوقف کردن چرخه ی خشونت های جاری در برخی کشورهای شرق و جنوب آسیا، به ویژه شرایط بحرانی انسانی در یمن، سوریه و میانمار ایفا کند، چراکه در میانمار فاجعه به مرحله ی نسل کشی مسلمانان روهینگیا رسیده است.

این بنیاد جهانی یادآوری می کند که جامعه ی بین الملل مرحله ی بسیار سختی را سپری می کند و فرصت های موجود ممکن است در آینده ی نزدیک فراهم نشود، به ویژه اینکه بحران ها و تنش ها در بیشتر از یک کشور جهان رو به فزونی است.

در پایان این بنیاد موفقیت شما را در خدمت به مسائل بشری خواستار است.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.