LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سوگواري شهادت رسول اکرم صلي الله عليه وآله وسلم و امام حسن مجتبي عليه السلام در بيت آية الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 588
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 فروردین 1384 - 29 صفر الأحزان 1426

مراسم سوگواري و عزاداري شهادت حضرت خاتم الأنبياء محمد مصطفي صلي الله عليه وآله وسلم و سبط گراميش حضرت امام حسن مجتبي عليه السلام با حضور صدها تن از مردم عزادار و نيز مرجع تقليد شيعيان جهان حضرت آية الله العظمي حاج سيد صادق شيرازي برگزار شد.

در اين مراسم حجة الاسلام والمسلمين صادقي يکي از فضلاي حوزه علميه قم ضمن سخني با اشاره به نقش رسول اکرم صلي الله عليه وآله وسلم در شکل گيري جامعه اعراب بعد از اسلام گفت: مردم قبل از جاهليت آنقدر وحشي شده بودند که فرزندان خود را نيز در زير خاک مدفون مي کردند.

وي تصريح کرد: آنان کساني بودند که جز قمار، فساد و شراب خواري چيز ديگري نياموخته بودند.

ايشان افزود: بالاتر از تمامي معجزات پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم، تسلط يافتن ايشان بر روحيّات مردم جاهل و جمع نمودن آنان در زير پرچم واحد اسلامي بود.

حجة الاسلام صادقي خاطر نشان ساخت: پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه وآله وسلم با زحمات شبانه روزي خويش توانست فرهنگ زشت آنان را تغيير داده و به آنها بفهماند که شما در درجه اول انسان هستيد.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به حادثه شهادت رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم افزود: پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم در آخرين لحظات عمر خويش و در حالت احتضار بودند که امام حسن و امام حسين عليهماالسلام بر روي سينه ايشان قرار گرفته و براي او گريه مي کردند. در چنين حالتي حضرت علي عليه السلام، حسنين عليهماالسلام را از روي سينه پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم بلند کرد تا حضرت راحت باشند اما رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فرمودند: بگذار فرزندانم راحت باشند؛ زيرا مي خواهم آنها را ببويم.

وي گفت: رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم قطعاً مي دانستند که بعد از او بر حسن و حسين عليهماالسلام چه خواهد گذشت و مي ديدند که بعد از او سر امام حسين عليه السلام بر بالاي نيزه ها خواهد رفت و تکه هاي جگر امام مجتبي عليه السلام در طشت قرار خواهد گرفت.

حجة الاسلام والمسلمين شرعي نيز در اين مراسم ضمن سخناني اظهار داشت: خداي متعال خود را در يک چيز با ملائکه شريک گردانيده که آن صلوات فرستادن بر پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم است.

وي گفت: برخي با مقايسه پيامبران عليهم السلام و دانشمندان اين شبهه را ايجاد مي کنند که دانشمندان اين همه خدمت به مردم و جامعه کردند اما در مقابل، پيامبران عليهم السلام چه خدمتي نموده اند؟

وي در پاسخ گفت: تفاوت خدمت پيامبران صلي الله عليه وآله وسلم با دانشمندان در اين است که پيامبران عليهم السلام به روح مردم خدمت کردند اما آنان خدمت به جسم کردند.

وي تصريح کرد: پيامبران عليهم السلام نور ايمان، معرفت و محبت را در دلها تاباندند و انسانها را از ضلالت و گمراهي هاي زندگي نجات بخشيدند که اين بالاتر از خدمت به جسم است.

حجة الاسلام شرعي در ادامه افزود: دانشمندان از مکان هاي علمي بيرون آمده و درس خوانده اند اما پيامبر ما صلي الله عليه وآله وسلم در ظاهر بيسواد و امّي بودند و از سرزميني برخواستند که نه تمدّني داشتند و نه از علم و سواد بهره اي برده بودند.

وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ايرانيان عاشق اسلام بودند چون صفات و تعاريف پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم را بسيار شنيده بودند لذا وقتي که مسلمانان به ايران حمله کردند، مردم نيز به کمک آنها شتافتند، وگرنه مردم تازه مسلمان عرب توانايي مقابله با سپاه بزرگ و قدرتمند ساسانيان را نداشتند.

حجة الاسلام والمسلمين شرعي در پايان سخنان خود با اشاره به مقام و منزلت امام حسن مجتبي عليه السلام گفت: در روايت است که پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم در روز محشر فرياد بر مي دارند که هر کس بر من حقي دارد، بيايد و حقش را بگيرد؛ که مردم نيز پاسخ مي دهند: يا رسول الله، شما برگردن ما حق داريد. پيامبر صلي الله عليه وآله وسلم نيز مي فرمايند: هر کس که خدمتي به اهل بيت من کرده باشد بر من حق دارد و در روايتي ديگر نيز فرموده اند: هر کس بر حسن من بگريد، کور وارد محشر نمي شود.





  • نظری برای این خبر درج نشده است.