LOGIN
خبر
shirazi.ir
گفتگوی پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شیرازی با مسئول حوزه علمیه حافظات القرآن الکریم در شهر مقدس کربلا
کد 6053
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 دی 1396 - 30 ربيع الثاني 1439
پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در اقدامی فرهنگی و به منظور ارائه پیشینه برخی از مراکز مرتبط با مرجعیت، با مسئول حوزه علمیه بانوان شهر مقدس کربلا گفتگو کرد.

در این گفتگو مسائل مختلفی از جمله سال تأسیس، مؤسس، فعالیت ها، مراکز وابسته به این حوزه علمیه و... مورد بررسی قرار گرفت که مشروح این گفتگو به شرح زیر است:

خانم الاسدی، مدیر حوزه علمیه حافظات القرآن الکریم در خصوص چگونگی تأسیس این مجموعه به مسئول پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی شیرازی گفت:

این مدرسه علمیه توسط مرجع راحل آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی اعلی الله درجاته در سال 1956م / 1385ق در شهر مقدس کربلا تأسیس شد؛ سال هایی که کشور عراق در دام جهل و عقب ماندگی حزب بعث گرفتار آمده بود.

ایشان طی فعالیت های زیاد و تحمل مشکلات و با خلوص نیت، همچون پدری مهربان و دلسوز بنای این مجموعه را پی نهاد و این مدرسه علمیه به بستر مناسبی برای فراگیری علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام برای بانوان طلبه در شهر مقدس کربلا تبدیل شد.

وی ادامه داد: پس از سقوط رژیم صدام و بازپس گیری این مجموعه، این مرکز تحت نظارت حجت الاسلام والمسلمین شیخ ناصر الاسدی از نمایندگان آیت الله العظمی شیرازی مدظله، مجدداً بازسازی شده، فعالیتش را از سرگرفت.

خانم الاسدی در خصوص برنامه های درسی این مدرسه علمیه اظهار داشت: موارد درسی مدرسه علمیه بانوان به شکلی ضابطه مند و مرکب از دروس سنتی حوزه علمیه و دروس جدید است که عبارتند از: قواعد صرف و نحو، فقه اسلامی، عقاید، منطق، احکام قرآن کریم، اصول، سخنوری، علوم قرآنی، بلاغت، شرح نهج البلاغه، اخلاق اسلامی، دانش عمومی و سیره نبوی که توسط 12 استاد به 60 طلبه آموزش داده می شود و البته این دروس در مراحل شش گانه و از پیش بررسی شده، به شیوه ای سلیس و ساده دسته بندی شده است.

مدیر حوزه علمیه بانوان شهر مقدس کربلا در ادامه به معرفی سایر مراکز وابسته به مدرسه حافظات القرآن الکریم و فعالیت های آنان پرداخت و گفت:

این مجموعه علاوه بر آموزش علوم حوزوی با سرپرستی برخی دیگر از مجموعه های مذهبی و فرهنگی، در زمینه های دیگری نیز فعالیت دارد که به صورت مختصر به معرفی این مجموعه ها و فعالیت های آنان می پردازم.

1) مؤسسه رفاه الیتیم؛

این مؤسسه متکفل 150 خانواده یتیم است که شامل خانواده های شهدای نیروهای رزمنده مردمی نیز می شود. مؤسسه رفاه الیتیم علاوه بر توزیع ماهیانه مایحتاج ضروری، مواد غذایی، پوشاک و... در میان این خانواده ها، برای آنان حقوق ماهیانه ای در نظر گرفته است که هر ماه پس از برگزاری مجالس آموزشی و تربیتی به آنان اهدا می شود.

2) همبستگی (تکافل) اجتماعی؛

این مؤسسه در زمینه ساخت و ساز و تعمیر منازل مسکونی و حمایت از بیماران و تأمین دارو برای خانواده های نیازمند فعالیت دارد.

3) دوره های تابستانی؛

دوره های تابستانی یکی از فعالیت های بسیار حیاتی و موفق در فصل تابستان است که مورد استقبال کودکان و نوجوانان قرار گرفته است که این دوره ها زیر نظر پرسنلی برجسته و متشکل از بهترین دانشجویان دختر و همچنین تحت اشراف مستقیم مدیر مدرسه حافظات اداره می شود.

لازم به ذکر است که مؤسسات هدفمندی از این بخش منشعب شده و مشغول فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و دینی در سطح جامعه هستند که به معرفی دو مورد از آن بسنده می کنیم:

ـ حسینیه العترة الطاهرة: این حسینیه در زمینه احیای کلیه مناسبات دینی و شعائر حسینی فعال می باشد.

ـ مؤسسه فاطمة البتول سلام الله علیها: این مؤسسه تحت اشراف مدرسه حافظات القرآن الکریم در منطقه عون تأسیس شد.

4) مهد کودک براعم المودة؛

این بخش در زمینه آموزش و پرورش کودکان فعالیت دارد که شامل: حفظ قرآن، آموزش خواندن و نوشتن، احیای مناسبات دینی، توزیع مجله کودکان و آموزش سرودهای دینی و اسلامی می شود.

5) برنامه فرهنگی؛

این حوزه، به منظور ارتقای سطح فرهنگی طلاب در پایان هر هفته جلسه ای با حجت الاسلام والمسلمین شیخ ناصر الاسدی ترتیب داده است که طی آن به موضوعات مختلف فرهنگی، اسلامی و انسانی پرداخته می شود.

6) مؤسسه امام حسن علیه السلام؛

این مؤسسه به تازگی و در منطقه الجریة یکی از نواحی شهر مقدس کربلا، تأسیس شده است که مسئول اجرای پروژه ای شامل مدرسه امام حسن علیه السلام، کمک به فقرا، برگزاری کارگاه های آموزش خیاطی، تأسیس هیئات مذهبی، احیای مناسبات دینی، برگزاری جلسات هفتگی و دوره های تابستانی و... می باشد.

7) انجمن المودة والازدهار؛

این انجمن رویکردی فرهنگی و آموزشی همگام با تمدن و تکنولوژی دارد که از طریق احداث سایت «بشری الحیاة» موفقیت های مستمری با برنده شدن در مسابقه های محلی و ثبت رکوردها در تعداد مرورگر و خوانندگان به دست آورده است.

در این سایت گروهی از نویسندگان برجسته زن با قلم و سبکی جذاب در زمینه ارائه ایده ها و دیدگاه ها به شیوه های مختلف فعالیت دارند.

8) هیئت زینبیه؛

برگزاری مجالس فرهنگی توسط طلاب حوزه و همچنین پذیرایی از میهمانان در ایام اربعین و... از فعالیت های این هیئت است.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.