LOGIN
خبر
shirazi.ir
بانوان در کلام مرجعیت
کد 6250
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 اسفند 1396 - 19 جمادى الثانية 1439
پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله به مناسبت سالروز میلاد حضرت صدیقه طاهره زهرای مرضیه سلام الله علیها برخی از توصیه های معظم له را به بانوان بازنشر می کند.

علاقمندان به رهنمودها و ارشادات مرجع عالیقدر می توانند با مراجعه به بخش رهنمودها و گلواژه های پایگاه اطلاع رسانی دفتر معظم له از توصیه های بیشتر ایشان بهره مند شوند.
 
*****

1 ـ زن، یک جهان انرژی است که اگر از توانمندی های خود استفاده کند، به تنهایی می تواند امتی را هدایت نماید و تغییر دهد.

2 ـ زنان مؤمن باید دختران و زنان جوان را با دو ویژگی و تخصص بپرورانند:
1. هنر مناظره؛
2. اخلاق نیکو و پسندیده.
چه این که اگر دختران و زنان جوان از این دو ویژگی برخوردار شوند، در تمام عرصه ها نقش بسیار اثر گذاری در هدایت همگنان خود خواهند داشت.

3 ـ یک خانم مسئولیت دارد که به والدین، همسر، فرزندان، خویشاوندان و هرکه در اطراف اوست امر به معروف و نهی از منکر کند و به وظیفه ی کلکم راع وکلکم مسئول عن رعیته عمل کند.
عمل به مسئولیت نیازی به تشویق ندارد، چون وظیفه ی دینی است. یک همسر خوب همان گونه که در خدمت به شوهرش احساس مسئولیت می کند باید درباره ی ایمان و اخلاق و هدایت او نیز خود را مسئول بداند. یک دختر مؤمن نسبت به خواهران و خانواده و دوستان و همکلاسی ها و هم هیأتی هایش نیز باید احساس مسئولیت کند.

4 ـ بکوشید نزد خانم حضرت فاطمه زهرا وحضرت زینب کبری سلام الله علیهما مقامی والا داشته باشید واز آنان آبرو کسب کنید. این امر مقدمات چندی دارد که از همه مهم تر دو مطلب است:
1. فرهنگ دینی؛ یعنی دانستن حلال وحرام، اصول دین، مسائل شرع، اهتمام به عباداتی چون نماز، روزه، خمس، حج، طهارت و... .
2. پایبندی به تقوا؛ بدین معنا که آیا در وقت ناراحتی وخوشحالی، شخص به یک اندازه خدا را در نظر دارد؟ آیا خوشحالی وخشم بسیار باعث می شود از حدود شرع الهی پا را فراتر نهد؟ یا در همه حال هیچ چیزی را بر فرمان خدا مقدم نمی داند. این قبیل امور ملاک تقوای حقیقی است. بکوشید در کسب این دو مهم از یکدیگر پیشی بگیرید واز خدا واهل بیت علیهم السلام یاری بخواهید.

5 ـ دو مطلب وجود دارد که خانم های محترم لازم است بدان توجه کنند:
مطلب نخست: آن که خود را بشناسند؛
ودیگر آن که از مسئولیت های خود آگاه باشند.
درباره مطلب نخست این نکته را باید مد نظر داشت که هرگاه انسان به خودشناسی دست یافت مسئولیت خویش را به نحو احسن ایفا خواهد کرد. اما اگر نسبت به خویشتن معرفت کافی نداشته باشد قادر به ایفای آن نخواهد بود. از همین روست که در حدیثی از رسول گرامی اسلام صلی الله علیه وآله آمده است: «من عَرَفَ نفسَهُ فقد عرف رَبَّهُ؛ هرکه خود را شناخت پروردگار خود را نیز شناخته است».
معظم له درباره ضرورت واهمیت مسئولیت شناسی بانوان تصریح کردند: بانوان در این روزگار مسئولیت های مهم وسنگینی بر دوش دارند وباید دین خدا را بشناسند ودر انتقال وگسترش آن به دیگران نیز بکوشند.
شایسته است که در این مهم، به نقل صرف اکتفا نکنند ومسائل دین را به شیوه ای نیکو وساده برای دیگر بانوان بیان نمایند. برای این که ادای این وظیفه به صورتی هرچه بهتر امکان پذیر شود لازم است که بانوان جلساتی را به منظور پاسخگویی به شبهات تشکیل دهند واین جلسات را به شکلی مناسب اداره نمایند.

6 ـ آسیه بنت مزاحم، همسر فرعون، در خانه طاغوت زمان خود که آکنده از ستم وفساد بود روزگار می گذراند ولی نه تنها با همسر خود همنوا نشد، بلکه در پارسایی وخوبی به مقام والایی رسید. او امام، پیغمبر، یا پیغمبرزاده نبود وبا این که یک زن معمولی بود به چنان جایگاه والایی دست یافت که خدای متعال او را نه تنها الگوی بانوان مؤمن، بلکه سرمشق زنان ومردان باایمان دانسته وفرموده است: «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِّلَّذِینَ آمَنُوا اِمْرَأَةَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِندَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِن فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ؛ وخدا برای کسانی که ایمان آورده اند زن فرعون را مثل می زند آن گاه که گفت: ای پروردگار من، برای من در بهشت نزد خود خانه ای بنا کن ومرا از فرعون وعملش نجات ده واز مردم ستمکار برهان».
خدای متعال نیروی عقل را هم به زنان وهم به مردان موهبت فرموده است واین دیگر بستگی به اراده خود انسان دارد که به چه میزان از این موهبت الهی استفاده، وسعادت دنیا وآخرت خود را تأمین نماید.

7 ـ زن نیز همانند مرد انسان است ولی میان جنس زن ومرد تفاوت های تکوینی ودر نتیجه تفاوت هایی تشریعی ـ که تابع آن تفاوت های تکوینی است ـ وجود دارد. این تفاوت های تکوینی وتشریعی میان زن ومرد را خدای متعال به حکمت بالغه خود قرار داده است. ولی با وجود این تفاوت ها زنان نیز همچون مردان امکان رشد دارند ومی توانند به هرجا که اراده کنند برسند.

8 ـ هر زن مسلمانی این توان را دارد که در تعلیم و تعلّم علوم اهل بیت علیهم السلام موفق شود و به عنصری مؤثر در میان بانوان و عامل مهمی در هدایت بسیاری از بانوان ـ وحتی مردان فامیل ـ تبدیل شود. همچنان که تاریخ نام بسیاری از مردان را در شمار اصحاب اهل بیت علیهم السلام یاد کرده، از بانوان پیرو اهل بیت نیز اسم برده است. این مطلب نشان می دهد که بانوان نیز اگر بخواهند می توانند به مراتب والا و اثرگذار دست یابند.
شاید یکی از این زنان ـ که تاریخ با افتخار از آنان یاد کرده ـ زنی باشد که «ام الاُسود» نام دارد. این زن پس از تشرف به آیین اهل بیت علیهم السلام، موفق شد ـ علی رغم مخالفت و انحراف پدر و پدربزرگش ـ برادران خود را هدایت کند. امروزه هنگامی که نسل این بانو و نیز نسل برادرانش را از نظر می گذرانیم می بینیم که بسیاری از آنان در شمار بهترین اصحاب ائمه طاهرین علیهم السلام می باشند. حتی برخی از علمای ما در خصوص این خاندان کتاب هایی مستقل به رشته تحریر درآورده اند. در حقیقت این بانو منشأ و سبب هدایت این خاندان و گرایش آنان به آیین تشیّع گردید.
زنان مؤمن برای موفقیت در این مسیر باید همتی والا داشته باشند تا بتوانند در آموختن علوم و معارف اهل بیت علیهم السلام موفق شوند. بی شک چنین بانوانی در آموختن اصول دین، احکام، اخلاق و آداب اسلامی موفق خواهند بود.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.