LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
از یاران و اصحاب قرآن باشید تا در بهشت از مراتب عالی برخوردار شوید
کد 6907
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 مرداد 1397 - 9 ذوالقعدة الحرام 1439
در روز چهارشنبه 4 ذی القعده 1439ق (1397/4/27) جمعی از جوانان و نوجوانان یکی از دوره های آموزش قرآن کریم به همراه مسئولان و دست اندرکاران دوره یادشده در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

در این دیدار مرجع عالیقدر ضمن گفتگویی با آنان، فرمودند: در حدیث شریف از رسول خدا صلی الله علیه وآله نقل شده است که فرمودند: «عَدَدُ دَرَجِ‌ الْجَنَّةِ عَدَدُ آیِ الْقُرْآنِ فَإِذَا دَخَلَ صَاحِبُ الْقُرْآنِ الْجَنَّةَ قِیلَ لَهُ ارْقَأْ وَاقْرَأ؛ شمار درجات بهشت به شمار آیات قرآن است و چون صاحب (همنشین و همراه) قرآن وارد بهشت شود، به او گفته می شود: قرآن بخوان و بالاتر رو» (بحارالانوار، ج22، ص89).

آن گاه فرمودند: ساختمان ها و عمارت های دنیایی از نظر حجم و ارتفاعِ بنا متفاوت هستند، بدین معنا برخی در چند طبقه و شماری دیگر در ده طبقه و برخی در بیست طبقه و دیگری در پنجاه طبقه و دسته ای دیگر در طبقات بیشتر یا کمتر ساخته می شوند، ولی آیا می دانید که بهشت چند طبقه دارد؟

1. طبقات بهشت به شمار آیات قرآن کریم، 6664 است؛

2. طبقات ساختمان ها و عمارت های دنیا همه شبیه و همانند یکدیگر هستند، ولی طبقات بهشت این گونه نبوده، بلکه هر طبقه ای با طبقه دیگر متفاوت است و مثلاً طبقه دوم از طبقه اول و طبقه سوم از طبقه دوم، همین طور طبقات بالاتر نسبت به طبقات زیرین برتری دارند.

مرجع عالیقدر افزودند: مراد از «صاحب قرآن» که در روایت آمده کسی است که در دنیا همراه و یار قرآن باشد و این بدان معناست که چنین فردی در قبال قرآن کریم باید سه رفتار داشته باشد:

1. قرآن کریم را بخواند و آن را حفظ کند؛

2. به آموزه های الهی و آنچه در قرآن کریم می خواند، عمل کند. به دیگر بیان، اگر به آیه نماز می رسد، نماز بخواند، به آیه وجوب روزه رسید، روزه بگیرد و در نتیجه به این دو وظیفه پایبند شود، با خواندن آیه حج در صورت استطاعت، آن را انجام دهد، با خواندن آیه مرتبط به مهرورزی نسبت به پدر و مادر در حق آنان نیکی روا دارد و جان سخن اینکه هنگامی که به آیه رحم و مروّت برسد در تعامل با همگان رحم و مروت و مهربانی در پیش گیرد.

3. تبلیغ آموزه های قرآن و رساندن آن به همگان، به این معنا که آنچه را از قرآن خوانده و آن مقدار که از احکام آن را دریافته و بدان عمل کرده است به مردم رسانده و آنان را به نماز، روزه، حج، نیکی به پدر و مادر، رحم، راستگویی، مروت و جز آن فراخواند.

ایشان در تبیین بیانات خود فرمودند: هرکس در دنیا این موارد را در قبال قرآن کریم به مرحله عمل درآورد، در روز قیامت به او خواهند گفت: چند آیه از قرآن کریم خوانده ای و به چه مقدار آن عمل کرده ای و چه اندازه آن را به مردم رسانده ای؟ و سپس به آن تعداد اجازه بالا رفتن از طبقه های بهشت را خواهد یافت.

در این موضوع تفاوت هایی وجود دارد، یعنی فردی از شما ممکن است در طبقه پنجاهم قرار گیرد زیرا پنجاه آیه از قرآن را حفظ، عمل و تبلیغ نموده و دیگری در طبقه پنجاه و پنجم باشد زیرا او آیات بیشتری را حفظ، عمل و تبلیغ کرده است. در این صورت آن کسی که در مرتبه و درجه پایین قرار می گیرد افسوس خواهد خورد که چرا کم کاری کرده است و البته این امر در مورد همه شما صدق می کند.

آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کرده و فرمودند: حال که شما به قرائت و حفظ قرآن کریم عزم خود را جزم کرده اید، بر رعایت دو امر زیر نیز مصمم باشید:

1. در هر آیه از قرآن کریم که می خوانید تدبّر کنید و معنای آن را بفهمید؛

2. تصمیم بگیرید به آن عمل کنید و آن را به دیگران از جمله دوستان، همسایگان، همشاگردی ها و... برسانید تا ـ ان شاء الله ـ به مراتب بالاتر و عالی تری در بهشت دست یابید.

معظم له در پایان رهنمودهای گرانسنگ خود خطاب به میهمانان فرمودند: ان شاء الله در آینده همه شما از عالمان بزرگ خواهید شد و در شمار کسانی قرار خواهید گرفت که در درجات عالی بهشت سکنی خواهند گزید.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.