در روز پنجشنبه 11 ذی الحجة الحرام 1439ق (1397/6/1) جمعی از طلاب حوزه علمیه نجف اشرف با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.
در این دیدار ایشان در جمع میهمانان بیاناتی ایراد کردند و فرمودند: انسان ها هم سنگ و سطح مسئولیت پذیری و انجام وظیفه نزد خدای متعال و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام مرتبه و منزلت دارند.
مرجع عالیقدر فرمودند: از باب یادآوری به برادران، علما و مدرسان و فضلایی که توفیق مجاورت با امیرمؤمنان حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام را یافته و دارند عرض می کنم که امام صادق علیه السلام به برخی از اصحاب خود در روایتی مهم و حقیقتاً سخت و سنگین فرمودند: «لیس منا ولا کرامة من کان فی مصر فیه مائة ألف أو یزیدون وکان فی ذلک المصر أحد أورع منه؛ کسی که در شهری با جمعیت یکصد هزار نفر یا بیشتر زندگی می کند و در آن شهر خداپرواتر از او وجود داشته باشد، از ما نبوده و گرامی و ارجمند نیست» (اصول کافی، ج2، ص76، باب ورع، حدیث78).
ایشان افزودند: واژه «مَن؛ کسی» که در حدیث امام صادق علیه السلام آمده است مردان و زنان و سالخوردگان و جوانان مؤمن را شامل می شود و به یک سخن همه مؤمنان مشمول این سخن امام هستند و واژه مصر نیز به معنای شهر و سرزمین است.
امام صادق علیه السلام در این روایت از فرد فرد ما می خواهند که پارساترین و خداپرواترین فرد شهر و سرزمین خود باشیم.
معظم له تأکید کرده، فرمودند: اینکه خداپرواترین مردم باشیم زمانی تحقق و عینیت می یابد که مقدمات وجود آن فراهم شود که عبارت است از:
1. عزم 2. دعا و توسل 3. محاسبه نفس 4. دوری جستن و پرهیز از شهوات، لذا هر کسی به این امور پایبند شود، موفق خواهد شد.
در ادامه ایشان توضیح دادند و نمونه هایی را که به مراتب والای خداپروایی رسیدند برشمرده و فرمودند: شیخ طوسی، شیخ مفید، سید بحرالعلوم، مرحوم آخوند خراسانی و جز آنان ـ که خدایشان رحمت کند ـ با پارسایی و خداپروایی به این مقام رسیدند.
یکی از برادران از یکی از فرزندان مرحوم آخوند خراسانی برایم نقل کرد که مرحوم آخوند قبل از مرجعیتش در نجف اشرف بود. در ماه مبارک رمضان و در اوج گرما، دو جلسه درس خارج داشت. گفتنی است که در آن زمان تعطیلی ماه مبارک رمضان رسم نبود و درس ها در تابستان نیز دایر بود و اگر هم جلسه درسی یا درس هایی تعطیل می شد، درس های خاصی دایر و برقرار بود.
پدرم (مرحوم آخوند) در ماه رمضان و فصل گرم تابستان قادر به خریدن هندوانه برای ما نبود و حتی یک بار نتوانست برایمان هندوانه بخرد، در حالی که هندوانه در بازار به وفور یافت می شد.
معظم له در ادامه فرمودند: مرحوم آخوند با این فقر و نداری در شمار بزرگان علما قرار گرفت. شما اکنون از نعمت بزرگِ مجاورت حضرت امیرمؤمنان علیه السلام برخوردارید؛ موهبت و نعمتی که میلیون ها نفر از مؤمنان آرزوی آن را دارند و من نیز آرزوی مجاورت بارگاه ملکوتی و قدسی آن حضرت را دارم، پس بکوشید که از این نعمتِ مجاورت بیش از پیش استفاده کنید.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله تأکیدگونه افزودند: از جمله زیرمجموعه پارسایی و خداپروایی گردآوردن جوانان، به ویژه جوانان محصل، دانشگاهی، حوزوی، جوانان عشایر، شاغلان، کارمندان و جز آن می باشد. البته اگر کسانی وجود داشته باشند که به این وظیفه بپردازند واجب کفایی خواهد بود. هرچند این کار با سختی و مشقت همراه است، باید به آن پرداخت و مبادا که چنین فرصتی را از دست بدهید.
ایشان در پایان فرمودند: بنابراین، مسئولیت و منزلت نزد خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام همسنگ هستند. توفیق شما در خدمت در خط اهل بیت علیهم السلام و خط علوم آنان را از خدای متعال خواهانم و توفیق روزافزون شما را از حضرتش خواستارم و اینکه به مسئولیت خود پایبند بوده و به آن عمل کنید. دعاگوی شما هستم و از شما التماس دعا دارم.