LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
استقبال اعضا و مسئولان دفتر مرجعیت کربلای معلی از عزاداران بنی اسد
کد 7253
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 04 مهر 1397 - 16 محرّم الحرام 1440
در روز سیزدهم محرم الحرام سال جاری، سالروز خاکسپاری بدن های مطهر شهدای دشت نینوا، شهر مقدس کربلا شاهد برپایی مراسم بزرگ عزای بنی اسد بود که طی آن ده ها هزار نفر در این مراسم عزاداری شرکت کردند.

دسته عزای مذکور پس از ورود به شهر مقدس کربلا و خیابان باب القبله مورد استقبال جمعی از علما و طلاب حوزه علمیه کربلای معلی و همچنین اعضا و مسئولان دفتر مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله قرار گرفتند.

بنی اسد نام تیره ای از قبایل عرب از فرزندان اسد بن خزیمة بن مدرکه است. بنا به نقل تاریخ این قبیله پیکر شهدای واقعه عاشورا در سال ۶۱ هـ را دفن کرده اند.

این قبیله در سال ۱۹ هجری از بلاد حجاز به عراق رفته، در کوفه و قازریه از نواحی کربلا سکونت کردند و هنگام بنای کوفه این قبیله محله خاصی را در جنوب مسجد کوفه به خویش اختصاص دادند و در سال ۳۶ هجری نیز در جنگ جمل با امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام بیعت کرده، در کنار وی جنگیدند.

قبیله بنی اسد در واقعه عاشورای سال ۶۱ به سه دسته موافق با حضرت سیدالشهدا علیه السلام، مخالف و بی طرف تقسیم شدند.

حبیب بن مظاهر، انس بن حرث، مسلم بن عوسجه، قیس بن مسهر، موقع بن ثمامه و عمرو بن خالد صیداوی از سران موافق بودند و حرملة بن کاهل اسدی، قاتل طفل شیرخوار از سران مخالف بود.

پس از شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام، زنان گروهی از دسته سوم (بی طرف ها) بر میدان جنگ گذر کرده، اجساد را دیدند و تحت تأثیر قرار گرفتند و به سرزمین خود رفته، مردان را جهت دفن اجساد فراخواندند. ابتدا زنان بیل و کلنگ به دست گرفته، به طرف کربلا روان شدند. پس از مدتی وجدان مردان بنی اسد بیدار گشت و به خود آمدند و به دنبال زنان راه افتاده، به دفن اجساد شهدا پرداختند. برخی از متون تاریخی نقل کرده اند در این هنگام حضرت امام علی بن الحسین علیهما السلام به صورت ناشناس در جمع آنان حاضر و یکی یکی بدن ها را به بنی اسد معرفی کرده، آن ها بدن ها را دفن می کردند.

پس از این واقعه هرساله در روز سیزدهم محرم زنان عشایر اطراف کربلا که اکثر ایشان از قبیله بنی اسد هستند خود را به کربلا رسانده، به یاد روز دفن سالار شهیدان و یارانشان گریه و ناله سر می دهند و بعد از ایشان مردان قبیله بنی اسد و عشایر اطراف کربلا وارد حرم شده، به تشییع جنازه نمادین و گریه و عزا بر حضرت سیدالشهدا و یارانشان علیهم السلام می پردازند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.