LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"آیت الله العظمی شیرازی در دیدار جمعی از مسئولان موکب های حسینی کربلای معلی:"
جاودانگی حقیقی خدمت به دستگاه حضرت سیدالشهدا علیه السلام است
کد 7298
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 15 مهر 1397 - 27 محرّم الحرام 1440
در روز چهارشنبه 23 محرم الحرام 1440ق (1397/7/11) جمعی از اصحاب و مسئولان موکب های حسینی که از کربلای معلی برای زیارت عتبات مقدس به ایران آمده اند در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله دیدار کرده، از رهنمودهای ایشان بهره مند شدند.

مرجع عالیقدر در جمع حاضران فرمودند: ارزش های گرانبهای قیامت خدمت به اهل بیت و امام حسین علیهم السلام است و این خدمت برای خدمتگزاران به خاندان عصمت و طهارت ماندگار خواهد بود. از دیگر سو هرچه انسان هزینه خوراک و پوشاک و این گونه نیازها کند بی ارزش است و بر باد می رود. به دیگر سخن، علی رغم وجود مشکلات و ضدیت ها و فشارها خدمت به امام حسین علیه السلام و خدمت به شعائر مقدس ایشان برای انسان می ماند و اندوخته ماندگار اوست.

معظم له در ادامه سخنان خود فرمودند: در زمان های گذشته رژیم های ایران، عراق و بسیاری از دیگر حکومت ها با امام حسین علیه السلام و شعائر مقدس آن حضرت ضدی و دشمنی می کردند.

به عنوان مثال، پهلوی اول در ایران با این دستگاه و شعائر مقدس حسینی سرستیز برافراشت و با آن ضدیت کرد و طی پنج سال به دلیل ممنوعیت، سوگواری و برگزاری مجالس مرتبط با امام حسین علیه السلام حتی مجالس کوچک و مختصر ممنوع و شب عاشورا نیز مشمول این محدودیت و ممنوعیت شده بود.

در عراق تحت سلطه بعثی ها و صدام نیز همین گونه بود و شما این شرایط را به خوبی دیده و درک کرده اید. با این اوصاف عراق و ایرانِ امروز و دیگر کشورها را ملاحظه می کنید که تمام گونه های شعائر مقدس حسینی و عزاداری ها در آن به صورتی بی نظیر برگزار می شود.

معظم له سپس زیارت مقدس اربعین حسینی را مطرح کردند و فرمودند: زیارت مقدس اربعین حسینی هرچه پررونق تر و باشکوه تر باشد، بازخورد جهانی آن بیشتر و بیشتر خواهد بود. آنچه در این زمینه باعث تأسف فراوان است این که پاسپورت و ویزا از زائران خواسته می شود.

مرجع عالیقدر مطلبی را از تاریخ معاصر در زمینه زیارت عتبات بیان داشته، فرمودند: داستانی را از مرحوم شیخ محمد حسین کاشف الغطاء قدس سره به یاد دارم که مربوط به 67 سال قبل است. ماجرا از این قرار است که در زمان پیمان بغداد تنش هایی میان عراق و ایران به وجود آمد، از جمله اینکه دولت ایران به ایرانیانی که عازم زیارت عتبات در عراق بودند گذرنامه نمی داد و دولت عراق نیز از صدور ویزا برای آنان خودداری می کرد و زائران با مشکلات فراوانی خود را به شهرهای مقدس عراق می رساندند تا به فیض زیارت امامان معصوم علیهم السلام نائل آیند. البته موضوع گذرنامه و سفر به دو کشور عراق و ایران چندان اهمیت نداشت؛ چراکه هر دو کشور به سان یک کشور بودند و ده ها هزار زائر به صورت رایگان یا با هزینه ای بسیار ناچیز به عراق می رفتند و در ورودی مرزها مبلغ ناچیزی به مأموران و کارمندان شاغل در مرز می دادند و از آن می گذشتند. با توجه به وجود چالش هایی بین دولت عراق و دولت ایران، زائران ایرانی مورد تعرض مأموران عراقی قرار می گرفتند و پس از بازداشت، جریمه نقدی و یا تحمل چند روز زندان از عراق اخراج می شدند. شیخ محمد حسین کاشف الغطاء از برخورد منفی با زائران ایرانی مطلع شد، لذا بریده ای از کاغذ برداشت و در آن نوشت: «بسمه تعالی. مسئول محترم... حامل این نوشته برای زیارت عتبات مقدسه به عراق آمده است. خواهشمند است با ایشان همراهی فرمایید. محمد حسین کاشف الغطاء».

سپس دستور دادند هزاران نسخه از این نوشته تکثیر شود و در اختیار زائران ایرانیِ فاقد گذرنامه قرار گیرد.

دیگر اینکه به زائران پیام دادند که اگر از سوی مأموران و کارمندان عراقی مورد تعرض قرار گرفتند مشخصات وی را به اطلاع ایشان برسانند تا از دولت عراق پیگیری آن را بخواهد.

پس از مدتی، از تخلف 4 ـ 5 مأمور از سراسر عراق به ایشان گزارش شد. مرحوم کاشف الغطاء با نوری سعید، نخست وزیر وقت و نایب السلطنه عراق که به دلیل نوجوان بودن فیصل دوم امور اداره کشور در دست او بود، تماس گرفتند و ماجرا را به اطلاع او رساندند و گفتند: شگفتا، چرا گذرنامه شما معتبر است، ولی گذرنامه (بریده کاغذ) ما فاقد اعتبار است؟

نوری السعید به او گفت: آقا، چه شده است؟

مرحوم شیخ فرمودند: شما به عنوان دولت و حکومت عراق با دولت ایران مشکل دارید و ملت ایران به این مشکلات راضی نیست و ملت عراق نیز از آن بی خبر است. دولت ایران به زائران ایرانی گذرنامه نمی دهد و دولت شما نیز از دادن ویزا به آنان دریغ می ورزد. در این میان ده ها هزار زائر که به سبب ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام عازم عراق می شوند از اعطای جواز مسافرت از سوی دولت دو کشور محروم می شوند و بنده برای رفع مشکل آنان شخصاً برایشان جواز صادر کردم. پس چرا کارمندان شما برای جواز ما احترام قائل نمی شوند؟

نخست وزیر نام های مأموران متعرض به زائران ایرانی را خواست و مرحوم شیخ آنان را معرفی کرد و نوری السعید قول داد دیگر چنین رفتاری با زائران تکرار نخواهد شد و به وزیر کشور دو دستور به شرح زیر داد:

1. کارمندانِ متعرض به زائران ایرانی به شهری دیگر منتقل شوند؛

2. هر زائر ایرانی که بریده کاغذ شیخ را در اختیار داشته باشد، می تواند بدون مانع و مزاحمت وارد عراق شود.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی در پایان سخنان خود توفیق روزافزون همگان را در خدمت به دستگاه و شعائر مقدس حسینی از خدای متعال خواستار شدند.

همچنین میهمانان در این دیدار پرچمی متبرک شده به حرم مطهر حضرت اباالفضل العباس علیه السلام را به مرجع عالیقدر اهدا کردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.