LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
"خلاصه بیانات ارزشمند حضرت آیت الله العظمی شیرازی در اجتماع عظیم عزاداران به مناسبت شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله؛"
واژگونی سنت های اسلامی پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله
کد 7483
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 16 آبان 1397 - 28 صفر الأحزان 1440
در روز چهارشنبه 28 صفر الأحزان 1440 مصادف با سالروز شهادت نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه وآله اجتماع عظیم عزاداران نبوی در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم برگزار شد.

در این اجتماع که با حضور جمعی از شخصیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی و عموم مردم مؤمن از شهر مقدس قم و برخی دیگر از شهرهای ایران برگزار شد، آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در جمع حاضران به ایراد سخن پرداخت که چکیده این بیانات به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
سالروز شهادت نبی مکرم اسلام را به مقام منیع و رفیع حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف و به همه زنان و مردان مؤمن تسلیت عرض می کنم و امیدوارم با تعجیل در ظهور حضرت بقیة الله ارواحنافداه ظلم از سراسر جهان رفع شود.

پدید آمدن انقلاب در دین اسلام

قرآن کریم راجع به شهادت پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله می فرماید: «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَی أَعْقَابِکُمْ؛ و محمد جز فرستاده‌ ای که پیش از او [هم] پیامبرانی [آمده و] گذشتند نیست آیا اگر او بمیرد یا کشته شود از عقیده خود برمی‌ گردید» (آل عمران/144).

در این آیه مبارکه خدای متعال از آنچه بر امت اسلامی پس از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله آمد با تعبیر «انقلاب» یاد کرده است و این انقلاب با عبارت «عَلَی أَعْقَابِکُمْ» همراه شده است و بدین معناست که یک انقلاب کامل و صد در صد در امت اسلامی پدید آمد.

مرجع عالیقدر پیش از پرداختن به محورهای اصلی بیاناتشان مراسم باشکوه اربعین حضرت سیدالشهدا علیه السلام را یادآور شدند و فرمودند: پیش از ورود به بحث اصلی از تمام کسانی که در زمینه برگزاری اربعین حسینی به هر گونه ای تلاش کردند و در این راه متحمل سختی ها شدند، به عنوان وظیفه ای شرعی تشکر و قدردانی و برای آنان دعا می کنم چراکه طبق روایات این افراد از قدردانی رسول خدا صلی الله علیه وآله و حضرت زهرا و ائمه اطهار علیهم السلام بهره مند می شوند.

حضرت امام حسین علیه السلام به دنیا آمدند تا باقی بمانند نه اینکه همانند سایر حکومت ها پس از چند صباحی از بین بروند.

خوشا به حال کسانی که با شرکت در این عزاداری ها و تعظیم شعائر حسینی مقام خود را در نزد پروردگار ارتقا می دهند.

ظلم بنی امیه و بنی عباس به دین مبین اسلام

معظم له در ادامه فرمودند: سفارش می کنم از دو مکان بازدید و سعی کنید از این بازدید عبرت بگیرید، همانگونه که قرآن کریم فرموده است: «فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ؛ پس عبرت بگیرید ای صاحبان چشم!».

اولین آن سرزمین خلفا بالاتر از ملویه در سامرا و دوم مکانی بالاتر از آن به نام برکة السباع است. در این سرزمین چندین خلیفه عباسی از جمله متوکل عباسی به خاک سپرده شده اند اما هیچ اثری از آنان نیست و این مصداق حکومت از بین رفتنی است.

متوکل عباسی صاحب بزرگترین حکومت در زمان خودش بود و ظلم های فراوانی هم کرد اما امروز آیا اثری از او هست؟

چهار خلیفه عباسی دارای برکة السباع بودند. هارون در بغداد، مأمون در سرخس و معتصم و متوکل در سامرا. آنان در صحرا حفره بزرگ و عمیقی حفر می کردند و حیوان درنده و گرسنه ای در آن قرار می دادند و مجرم را به دست آن حیوان می سپردند تا او را بخورد. این یک نمونه از ظلم های خلفای عباسی بود اما ظلم بزرگی که بنی امیه و بنی العباس کردند این بود که اسلام را بدنام کردند.

آیت الله العظمی شیرازی افزودند: اسلام پس از شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به طور کامل منقلب و واژگونه شد. اولین کشته سیاسی پس از شهادت پیامبر صلی الله علیه وآله حضرت زهرا سلام الله علیها بودند که برای سخن و قرائت خطبه به شهادت رسیدند، در حالی که رسول خدا صلی الله علیه وآله برای خطبه خواندن یک نفر را به قتل نرساندند.

اسلامی که از پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله و از سیره ایشان جدا باشد، اسلام نیست. باید به جهان رسانده شود که حضرت زهرا سلام الله علیها برای چه کشته شدند.

هدف از تعظیم شعائر محسنیه

آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در این بخش از بیاناتشان به بزرگداشت ایام محسنیه پرداختند و این مناسبت را فرصت خوبی برای معرفی اسلام حقیقی برشمردند. معظم له در این زمینه فرمودند: این عزاداری های محسنیه ادامه عزاداری های محرم و صفر است. اینکه بعضی از عمامه به سرها بگویند در زمان گذشته نبوده است، این حرف شخصی که مکاسب خوانده است، نیست. عوام حقیقی اینها هستند.

ایام محسنیه همانند بسیاری از شعائر دینی و اسلامی نیازی به این ندارد که بگویند در گذشته وجود داشته است یا نه؛ چراکه در روایات آمده: «علینا القاء الاصول» و ایام محسنیه نیز همانند سایر شعائر مورد تأیید اصول و مبانی اسلامی است.

معظم له در ادامه فرمودند: در تاریخ وارد شده است که یکی از سران کفار که سال ها با پیامبر صلی الله علیه وآله و مسلمانان جنگیده بود و سپاهیانش را بر ضد آنان بسیج می کرد، به دست سپاهیان اسلام اسیر شد.

سپاهیان خواستار اعدام او شدند اما پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله چنین اجازه ای ندادند و این اسلام حقیقی است.

جوانان باید سیره حکومتی پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله را به سران حکومتی دولت های غیر اسلامی برسانند تا با اسلام حقیقی آشنا شوند؛ چراکه پیامبر اسلام برای همه هستند.

حضرت زهرا سلام الله علیها در خطبه هایشان سخنانی به زبان آوردند که امروز از آن با تعبیر افشاگری یاد می شود و با ایشان چنان رفتارهایی شد.

زمانی که زنان مدینه به عیادت حضرت زهرا سلام الله علیها پس از مجروح شدن ایشان رفتند، ایشان در پاسخ احوالپرسی زنان چنین فرمودند: صبح کردم در حالی که از دنیای شما می روم و از مردان شما روی برگردانده ام. این اتفاقات پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه وآله رخ داد و باید به جهانیان رسانده شود.

این جنایات در حق حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها در حالی رخ داد که کفار در اسلام به پنج دسته تقسیم شده اند و تنها می توان کافر حربی ای که در حال جنگ است را در مقام دفاع کشت و هیچ کافر دیگری را نمی توان کشت. این زیبایی اسلام است که باید به دنیا رسانده شود.

چند روز دیگر وارد شعائر مقدس محسنیه می شویم. همگان همت کنند، سعی کنند تا فرامین فراموش شده اسلام را از طریق احیای شعائر محسنیه احیا کنید.

سخن پایانی

مرجع عالیقدر در پایان سخنانشان به موضوع تسهیل در امر ازدواج جوانان پرداختند و فرمودند: یکی از فرامین فراموش شده اسلام ازدواج آسان است که باید از هر طریقی و از سوی همگان در جامعه احیا شود.

ازدواج پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله از مصادیق ازدواج آسان است که متأسفانه فراموش شده است و در نتیجه امروز میلیون ها جوان موفق به ازدواج نمی شوند.

نگویید که مهریه کم یا آسان گیری و دوری از تشریفات در ازدواج عیب است. این عیب است که جوانی تا سن بالا ازدواج نکرده باشد و دچار بیماری یا نعوذ بالله گرفتار گناه و فساد شود.

پس سعی کنید ملاک را در ازدواج جوانان فراتر از تدیّن و اخلاق انتخاب نکنید و در این امر آسان بگیرید. پیامبر گرامی اسلام می توانستند در ازدواج خود از مهریه بالا استفاده کنند اما این کار را نکردند تا سنتی در امت ایشان شود و سایر معصومین علیهم السلام نیز از این سنت تبعیت کردند.

تسهیل در امر ازدواج جوانان وظیفه همگان اعم از پدرها و مادرها و خانواده ها و حتی حکومت هاست تا هریک در حیطه وظایف خود در این مسیر حرکت کنند. پس مؤمنان سعی کنند پس از ایام شعائر محسنیه این سنت نبوی را احیا کنند.

وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.