LOGIN
بیانات
shirazi.ir
جمعي از اهالي طويريج عراق با آية الله العظمي شيرازي ديدار کردند
کد 761
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 09 آذر 1384 - 27 شوال المكرّم 1426
 
جمعي از زائران وخانواده هاي عراقي اهل طويريج (هنديه) با مرجع عالي قدر ديدار کردند وبه بيانات ايشان ونيز حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي گوش فرا دادند.

آية الله العظمي سيد صادق شيرازي با اشاره به آيه شريفه: «إِنَّمَا يَتَذَکَّرُ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ؛(1) تنها عاقلان پند مي گيرند» اظهار داشتند: هر يک از ما اعم از زن ومرد، پير وجوان، فقير وغني، يا عالم وجاهل در وجودمان گوهري به نام عقل داريم که خداي متعال آن را به ما مرحمت فرموده است. همان طور که پيامبران وامامان حجت هاي بروني وظاهري اند وما را به سوي خدا دعوت مي کنند، عقل نيز حجت دروني وباطني است. اين حجت باطني در خلوت ودر جمع وهميشه وهمه جا همراه ماست وگوش دادن به نداي آن سعادت دوجهاني ما را به دنبال مي آورد».

ايشان افزودند: «هر يک از ما بايد بکوشيم حالت ذکر ويادآوري را در وجودمان تقويت کنيم تا بدين ترتيب مقام مان نزد خداي متعال واهل بيت عليهم السلام بالاتر رود.

همه ما نماز مي خوانيم، روزه مي گيريم وبه زيارت مي رويم. ولي پاداش هريک از ما با ديگري متفاوت است واين بستگي به ميزان توجه وتذکر شخص دارد.

هر قدر تذکر ما بيشتر باشد مقام مان بالاتر واعمال مان باارزش تر خواهد بود».

ايشان در پايان براي حاضران، تذکر بيشتر واستفاده از نور اهل بيت عليهم السلام را از درگاه خداي متعال آرزو کردند.

در ادامه حجة الاسلام والمسلمين سيد حسين شيرازي به ايراد سخن پرداخت وافزود: «در آخر سوره مائده موضوعي مطرح شده که ناظر به رابطه انسان با خداست: «قَالَ اللَّهُ هَذَا يَوْمُ يَنفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَآ أَبَدًا رَّضِيََ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِکَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ؛(2) خداوند فرمود: امروز روزي است که راستگويان را راستي گفتارشان سود مي دهد. براي آنها باغ هايي است که زير درختان آن نهرهايي روان است. هميشه در آن جاودانند. خدا از آنان خشنود است وآنان نيز از او خشنودند. اين است رستگاري بزرگ.

همه ما مي دانيم که رضايت الهي از انسان مسأله اي مهم وناظر به مقامي والاست. در قرآن آمده است: «وَرِضْوَانٌ مِّنَ اللَّهِ أَکْبَرُ؛(3) خشنودي خدا [از سراهاي پاکيزه وبهشت هاي جاودان] بزرگتر است. يعني رضايت الهي از نعمت هاي جاويدان بهشت نيز بزرگ تر وارزشمندتر است. اما در آيه پيش گفته در کنار رضايت خدا از بنده، تعبير ديگري نيز مطرح شده که رضايت بنده از خداست».

وي افزود: «با اين که خداي متعال ما را آفريده ونعمت هاي بيشماري به ما عنايت کرده است، تعداد بسيار زيادي از مردم از خدا راضي نيستند واين مسأله همچنان که در آيه ذکر شد، تنها به صادقان اختصاص دارد. از همين روست که چنين صفتي نشان از مقام والاي بنده دارد وخداي متعال که آفريننده آسمان هاي باعظمت وزمين است آن را فوز عظيم خوانده است. البته بايد دانست که صداقت در اين جا فقط به معناي صداقت زباني نيست بلکه اعم از صداقت زباني وصدق قلب است. بسياري از مردم در مواجهه با مشکلات ودشواري هاي زندگي ممکن است نارضايتي خود را از خدا بر زبان نياورند، ولي در دل از قسمت وتقدير الهي ناخرسند باشند».

او ادامه داد: «دنيا آکنده از انواع مشکلات وبلاهاست. در روايت آمده است: «دار بالبلاء محفوفة؛(4) دنيا خانه اي است که از هر سو به بلاها احاطه شده است. البته نبايد تمام مشکلات دنيوي خود را از خدا بدانيم. بسياري از مشکلات ما نتيجه ندانم کاري هاي خودمان است. مؤمن بايد کار دنياي خود را به بهترين نحو سامان دهد وهر چيز را در جاي خود بنهد ومشکلات دنيوي خود را از طرق واسباب طبيعي حل کند. ولي در عين حال در مشکلاتي که به هر دليل پيش مي آيد واز قدرت او خارج است صبور وراضي باشد.

در آخرين فقره از دعاي ابوحمزه ثمالي ـ که در سحرهاي ماه مبارک رمضان خوانده مي شود ـ آمده است: «ورضّني من العيش بما قسمت لي؛ خدايا، مرا به آنچه برايم قسمت فرموده اي خرسند کن».

وي اظهار داشت: «يکي از علماي بزرگ به نام سيد کاظم يزدي ـ که در آخر عمر به مرجعيت وزعامت مطلق رسيد وهمه مراجع پس از او بر کتاب العروة الوثقي که نوشته اوست حاشيه وشرح مي نويسند ـ در آخر عمر تصميم گرفت براي صله رحم وديدار خويشاوندان به زادگاه خود يزد برود. از آن جا که در آن زمان سفرها طولاني وبا مشکلات وخطرهاي فراوان توأم بود، از بهترين وخالص ترين اموال خود کفني تهيه کرد ودستور داد شخصي تمام قرآن را بر روي آن بنويسد. سپس براي وداع با سيدالشهدا عليه السلام به کربلا آمد ودر کنار مرقد مطهر آن حضرت زيارت عاشورا را نيز بر آن کفن نوشت وبه سفر خود ادامه داد.

در وسط شهر يزد ميداني به نام ميدان اميرچخماغ وبازاري به نام بازار کريم سياه وجود دارد. يک شب سيد کاظم يزدي در عالم رؤيا شنيد که هاتفي به او مي گويد: حضرت سيدالشهدا فرموده اند که يکي از دوستان ما از دنيا رفته وکفن ندارد. کفني را که براي خودت خريده اي به او بده.

سيد کاظم يزدي بيدار شد واز آنچه در خواب ديده بود شگفت زده. دوباره به خواب رفت ومجدداً آن شخص همان مطلب را به او گفت: شگفت زده از خواب بيدار شد وسراغ غسالخانه شهر را گرفت وبه همراه جماعتي به آن جا رفت. وقتي به آن جا رسيد ديد شخصي از دنيا رفته است وجماعتي مشغول تجهيز جنازه اش هستند. در اين هنگام مردي جلو آمد وبه سيد کاظم يزدي گفت: آن کفني را که سيدالشهدا عليه السلام دستور داده بودند به من بده. سيد کاظم از اين سخن شگفت زده تر شده واز او پرسيد: تو کيستي؟ گفت: همان کس که به تو امر کرد کفنت را بياوري، مرا بدين جا فرا خوانده است.

وي در ادامه افزود: شخصي که آن شب از دنيا رفته بود کريم سياه نام داشت وروزگار خود را با حمالي سپري مي کرد. بي شک چنين شخصي در تنگنا وسختي زندگي مي کرد واگر در آسايش بود در اين شغل نمي ماند. اما نکته اين جاست که به رغم زندگي دشوار وآکنده از سختي ها از چنين مقام والايي نزد خدا برخوردار بود وآن قدر نزد حضرت سيدالشهدا عليه السلام آبرو داشت که آن حضرت خود کفن او را تهيه کردند.

اعمال ورفتار ما همگي به نوبه خود ارزشمند است، ولي از آن مهم تر رضايت قلبي ما به مقدرات الهي است. از اين رو ممکن است يک حمال ساده به دليل داشتن قلبي صادق ومنزه به چنين مقام والايي دست يابد. رسول گرامي اسلام صلّي الله عليه وآله فرموده اند: «إن الله لا ينظر إلي صورکم ولا إلي أموالکم [وأقوالکم] ولکن ينظر إلي قلوبکم وأعمالکم؛(5) خداي متعال به اعمال وظواهر شما نمي نگرد بلکه فقط به دل هاي شما مي نگرد» همچنين در روايت آمده است: «أربعٌ من کنّ فيه وکان من قرنه إلي قدمه ذنوباً بدّلها الله حسنات: الصدق والحياء وحُسن الخلق والشکر؛(6) چهار صفت است که اگر در کسي موجود باشد واز سر تا به پايش را گناه فرا گرفته باشد خدا گناهانش را به حسنات تبديل مي کند: صداقت، حيا، خوشرفتاري وشکرگزاري.

او در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به مشکلات عراق وبلاهايي که در دهه هاي گذشته متوجه اين ملت وکشور شده گفت: «رضايتمندي از خدا موضوعي است که به همه ما وبه ويژه برادران عراقي وملت مظلوم عراق که تمام سختي ها ومرارت هاي جانکاه نظام گذشته را از سر گذارندند مربوط مي شود. کساني که در کشور ائمه در جوار سيدالشهدا عليه السلام زندگي مي کنند بايد در صبر ورضامندي نمونه تمام مسلمانان باشند وهمانند سيدالشهدا در هر حال بگويند: «الهي رضاً برضاک تسليماً لأمرک.
 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. رعد(13)، آيه19.
2. مائده(5)، آيه119.
3. توبه(9)، آيه72.
4. نهج البلاغه(صبحي صالح)، خطبه226.
5. مستدرک الوسائل، ج11، ص264.
6. کافي، ج2، ص107.