LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
بررسی «نیازها و بایسته های دولت عراق برای مبارزه با فساد و تروریسم» در گردهمایی الفرات
کد 7725
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 دی 1397 - 23 ربيع الثاني 1440
مرکز مطالعات استراتژیکی الفرات، از مراکز مرتبط با مرجعیت در کربلای معلی گردهمایی ماهیانه خود را با حضور تنی چند از مدیران مراکز تحقیقاتی و شخصیت های حقوقی و دانشگاهی و اصحاب رسانه در مقر اجلاس هفتگی مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ در شهر مقدس کربلا برگزار کرد.

در این گردهمایی موضوع «دولت 2018 عراق و بایسته های برخورد با دوگانه ویرانگر فساد و تروریسم» بررسی شد.

در این گردهمایی دکتر حسین احمد السرحان، پژوهشگر مرکز الفرات یادداشت خود را ارائه داد و آن را دارای دو متغیر به شرح زیر خواند:

1. شرایط و طبیعت دولت فعلی عراق؛

2. بایسته ها و عناصر و راهکارهای لازم برای مبارزه با فساد.

وی گفت: این دو مورد مهم ترین مسئولیت و بایسته ترین اموری است که باید با دوراندیشی بر آن چیره شد.

وی افزود: برنامه دولت فعلی این دو هدف را ترسیم کرده، دنبال می کند، لذا بر این باوریم که بدون توفیق و پیروزی در برابر پدیده فساد و تروریسم دولت فعلی نخواهد توانست ساختار مؤسسه ها و نهادهای کشور را کامل کند. حال اگر دولت عراق همان روشی را در برابر فساد و تروریسم پیش گیرد که دولت های پیشین در پیش گرفته بودند چهار سال سراسر رنج و مشکلاتی در پیش خواهد بود که رنج و تنگنا و فروپاشی و محرومیت و عقب ماندگی در پی خواهد داشت.

حجت الاسلام شیخ مرتضی معاش، سرپرست مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ نیز ضمن اظهاراتی گفت: سؤال درباره فساد، بیشتر سؤالی فلسفی است تا اینکه سیاسی یا اقتصادی باشد، چراکه تروریسم پدیده ای حادث و عرضی است و بیشتر به جنگ نیابتی شباهت دارد که امری کاملاً روشن است، به ویژه اینکه تروریسم در عرصه واقعیت چیزی نیست، بلکه جنگ نیابتی بین نیروها و تشکل های گوناگون است که از این رهگذر می خواهند منافع و مصالح طرف دیگر را از بین ببرند.

در مورد فساد باید گفت که این نیز نیابتی است و از منافع نیرو و گروه معینی حکایت دارد. اصل فساد چنان که ارسطو گفته است «حاکمیت مطلق، فساد مطلق به همراه دارد» می باشد. بنابراین، بن پایه و اساس فساد در حاکمیت نهفته و از همین طریق به پیدایش فساد در نظام سیاسی دامن زده می شود.

وی در ادامه گفت: امروزه با مشکلی روبرو هستیم و آن تفکر فرد سیاسی و تصمیم گیرنده سیاسی و حاکمی است که برای غنیمت گرفتن و چیرگی و خودکامگی می اندیشد، اما در اینجا به طور کلی ما از تصمیم گیرندگان سخن می گوییم، نه در مورد و جریانی خاص.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.