LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
سرگرم شدن شیعیان به منازعات و درگیری های داخلی بسیار اسفبار است
کد 7854
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 بهمن 1397 - 23 جمادى الأولى 1440
 
 
در روز شنبه نوزدهم جمادی الأولی 1440ق (1397/11/6) یکی از فعالان عرصه هنر و سینما آقای سید ضیاء الدین از کشور کویت با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در شهر مقدس قم دیدار کرد.

معظم له ضمن گفتگو با میهمان خود فرمودند: مشکلات دنیا قابلیت ارزش گذاری دارند، ولی تن آسایی و آرامش دنیا چنین ویژگی ندارد. امیرمؤمنان علیه السلام فرموده اند: «مرارة الدنیا حلاوة الآخرة، وحلاوة الدنیا مرارة الآخرة؛ تلخی دنیا شیرینی آخرت و شیرینی دنیا تلخی و تلخ کامی آخرت است».

لذا انسان در آخرت بر شیرینی و شیرین کامیِ دنیا افسوس می خورد. این بدان معناست که اوقات آسایش و تن آسایی در دنیا حسرت و دریغ در آخرت را به همراه خواهد داشت. بنابراین، اگر انسان این گونه ارزش گذاری کند و این امر را لحاظ دارد، به موفقیت بیشتری دست خواهد یافت. با این توصیف غالباً مردم از مشکلاتی چون: فقر، بیماری، مشکلات اجتماعی و خانوادگی و سیاسی گریزانند.

ایشان افزودند: امام حسین علیه السلام 57 سال عمر کردند. طبق تاریخ آن حضرت آنچه خدای متعال، پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، امیرمؤمنان علیه السلام، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و سایر امامان معصوم علیهم السلام درباره امام حسین علیه السلام فرمودند و چیزی که خود ایشان درباره خود فرموده اند، 90 درصد یا بیشتر آن به شش ماه آخر زندگی ایشان، یعنی پس از مرگ معاویه لعنة الله علیه و از ماه رجب سال 60 هجری تا محرم سال 61 هجری مرتبط بوده و حدود ده درصد آن به آغاز تولد و زندگی با رسول خدا صلی الله علیه وآله و پدر و مادر و برادر گرامیشان و دوران ده ساله پس از شهادت امام حسین علیه السلام مرتبط بوده است، زیرا مشکلاتی که امام حسین علیه السلام با آن مواجه شدند در شش ماه آخر عمر شریف ایشان بود.

معظم له در ادامه فرمودند: ما در روزگاری زندگی می کنیم که همانند و به فراوانی روزگار گذشته مشکل وجود ندارد و رهاورد تلاش ها و فعالیت ها بیشتر از گذشته است. به عنوان مثال بخشی از نوشته تاریخ را برای شما باز می گویم که درباره مهدی عباسی، پدر هارون الرشید عباسی است که در بغداد فرمانروایی می کرد.

او نسبت به شیعیان اهل بیت علیهم السلام بسیار سختگیر و خشن و بدرفتار بود. از جمله اینکه به مأموران فرمان می داد که در بیابان های اطراف بغداد به جستجو بپردازند و لانه مارها و افعی ها را شناسایی کنند و نزدیک ورودی لانه ها میله آهنی بکوبند. آن گاه دستور می داد که شیعیان را گرفته و برهنه کنند و به آن میله ها ببندند. مأموران نیز فرمان او را انجام می دادند و طبق دستور، شیعیان را برهنه کرده، به آن میله ها می بستند. شب که سر می رسید مارها و افعی ها از لانه خود بیرون می آمدند و بسته شدگان به میله ها را نیش می زدند و آنان را می کشتند.

مرجع عالیقدر ادامه دادند: اگر هریک از ما مشکلات خود را در یک کفه ترازو بگذارد و کشته شدن یکی از شیعیانی که مهدی عباسی لعنة الله علیه با آن شیوه، یعنی بستن آنان به مقابل لانه مارها و افعی ها می کشت در کفه دیگر، آیا مشکلات ما با آن روش شیعه کشی برابری می کند؟! توجه داشته باشیم مهدی عباسی ابتدا از محکوم خود می خواست که به امیرمؤمنان علیه السلام ناسزا و دشنام بگوید و اگر او به خواسته حاکم عباسی تن می داد، جان سالم به در می برد.

ایشان در تبیین اوضاع کنونی فرمودند: البته ممکن است که در برخی کشورها مشکلات شدید باشد، ولی در عین حال مشکلاتی مانند پدیده داعش و امثال آن موقتی و گذرا می باشد. در برهه زمانی پس از به شهادت رسیدن امیرمؤمنان علیه السلام یعنی با به قدرت رسیدن معاویه و بنی امیه و بنی مروان و بنی العباس شیعیان با مشکلات فراوانی مواجه بودند. از دیگر سو رهاورد اعمال، یعنی هدایت مردم ناچیز بود و حدود یکصد سال زمان می طلبید تا دستاورد فعالیت و تلاش بروز کند و نتایج و آثار و ثمره آن به دست آید، اما امروزه به دلیل فراهم بودن ابزارها و امکانات، رسیدن به نتایج تلاش ها آسان شده است.

به دیگر بیان، علی رغم وجود مشکلات فراوان و موانع و مسائل منفی فعالیت ها به ثمر می نشیند و نتیجه آن برای همگان ملموس و محسوس است.

آن گاه آقای سید ضیاء الدین گزارشی از فعالیت های خود به حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله ارائه کرد، سپس از شبیخون و تهاجم فرهنگی، فکری، اجتماعی و اخلاقی که بر ضد مسلمانان به ویژه جوانان ترتیب داده شده و آنان به شدت هدف مهاجمان قرار گرفته اند سخن گفت و اذعان داشت که این تهاجم و شبیخون ها در منطقه و با ابزار هنر و به بهانه پیشرفت و تغییر از سوی دشمن در عرصه صنعت و تولید فیلم و سریال و امثال آن صورت می گیرد که با هزینه میلیاردی [دلار] در حال اجراست و البته سودهای بسیار کلانی از این فعالیت به دست می آورند.

وی افزود: دیگران طی یک ماه چهار سریال، به ویژه سریال های غیر اخلاقی ـ که حرمت ها و حریم های جامعه را می زداید و به محرمات شرع بی اعتنایی و دهن کجی می کنند ـ می سازند، ولی ما طی 4 ـ 5 سال فقط یک سریال مفید می سازیم.

آقای سید ضیاء الدین در ادامه سخنان خود گوشه هایی از تلاش ها در عرصه تهاجم فرهنگی، فکری، اخلاقی و اجتماعی بر ضد مسلمانان، به ویژه جوانان مسلمان را بیان داشت و گفت: کمپانی «Netflix» در زمینه عرضه فیلم و سریال های تلویزیونی به وسیله گوشی های هوشمند برای مردم سراسر جهان شهرت یافته است.

وی تأکید کرد: شیعیانِ فعال در این زمینه از مشکلاتی که با آن مواجه هستند، به ویژه در زمینه اقتصادی و حمایتی و جز آن سخت در رنج هستند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله فرمودند: مرحوم سید عبدالحسین شرف الدین رحمة الله علیه سخن زیبایی داشتند که می فرمود: «هدایت از آن جایی منتشر می شود که گمراهی گسترش می یابد». از خدای متعال مسألت دارم شیعیان را در این کار موفق بدارد. مشکل بزرگ شیعیان که واقعاً تأسف انگیز بوده و افسوس به همراه دارد این است که اینان بیشتر نیرو و توان خود را صرف چالش ها و منازعات داخلی، به ویژه ثروت می کنند. البته تمام امت ها و ملت ها و مذاهب، چالش ها و منازعات داخلی دارند، ولی این حالت در میان شیعیان بیشتر است.

از دیگر سو در روایات شریفه آمده است که امام صادق علیه السلام مطلبی فرموده اند که مضمون آن این است: شیطان بیشتر وقت خود را صرف شما شیعیان می کند، چراکه دیگران راه نادرست و مسیر انحرافی را انتخاب کرده و پیموده اند، لذا آنان را به حال خودشان رها کرده است. از آن جهت که شما در مسیر درست حرکت می کنید با تمام توان می کوشد شما را از راه راست منحرف کند.

در نتیجه انسان باید فعالیت کند و فعالیت کند و فعالیت کند و بداند که خدای متعال بندگان خود را می آزماید. در قرآن کریم آمده است که حضرت موسی علیه السلام به پیشگاه خدای متعال عرض کرد: خداوندا، تو فرعون را از هر چیزی برخوردار کردی، ولی ما علف و گیاه می خوریم و از گرسنگی رنج می بریم. قرآن در نقل این بیانِ حضرت موسی علیه السلام می فرماید: «وَقَالَ مُوسَی رَبَّنَا إِنَّکَ آتَیْتَ فِرْعَوْنَ وَمَلأهُ زِینَةً وَأَمْوَالاً فِی الْحَیَاةِ الدُّنْیَا؛ و موسی گفت: پروردگارا، تو به فرعون و اشرافش در زندگی دنیا زیور و اموال داده ای» (یونس/88).

قدرت و توانمندی و حکومت زیور و زینت است و البته آزمون الهی است و در این جریان، نتیجه و فرجام نیکو برای حضرت موسی علیه السلام بود، زیرا به صورت پیگیر و مداوم کار می کرد و می کوشید.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله در پایان سخنان خود فرمودند: علی رغم وجود مشکلات و امور سلبی و منفی انسان باید راه خود را ادامه دهد و در نتیجه تا اندازه ای موفق خواهد شد و باید توجه داشت که اگر راه و مسیر را ادامه ندهد، همین مقدار هم موفق نخواهد شد. سخن آخر اینکه زندگی برای آنانی است که کار می کنند و می کوشند و در این راه پایورزی می کنند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.