LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار طلاب علوم دینی از بغداد:"
خاندان عصمت و طهارت وسیله ما به درگاه خدای متعال هستند
کد 7948
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 28 بهمن 1397 - 11 جمادى الثانية 1440
در روز یکشنبه چهارم ماه جمادی الثانی 1440ق (1397/11/21) جمعی از استادان و طلاب حوزه علمیه امام جواد علیه السلام از شهر بغداد با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

ایشان در آغاز دیدار از فعالیت ها و برنامه های درسی حوزه یادشده از یکی از اساتید پرس و جو کردند، سپس رهنمودهایی ایراد کردند و فرمودند: دو جوان با هم درس می خوانند که یکی از آنان در تحصیل و دانش اندوزی موفق می شود و دیگری در این راه توفیق نمی یابد یا اینکه یکی از آن دو موفق تر است و دیگری توفیق کمتری در کسب دانش و علم دارد. علت این دوگانگی و تفاوت چیست؟ روشن است که درهای رحمت و توفیق و لطف الهی بر همگان به یک اندازه باز است.

اگر جویای سبب و علت این دوگانگی شوید، درخواهید یافت آن فردی که موفق تر شده به این جهت بوده که عزم و اراده بهتر و قوی تری داشته است. لذا به اندازه عزم و اراده، نیرو و یاری خدای متعال فرا می رسد. این بدان معناست که چون انسان اراده و تصمیم خود را جزم کند خدای متعال یاری اش را بر او فرو می فرستد. کسی که برای نیل به موفقیت عزم خود را جزم می کند و آن که توفیق بیشتری کسب کرده است به اندازه ضرورت و نیاز بدن می خوابد، آسایش طلب نیست و به مقداری که باید و از فرسایش بدن خود جلوگیری کند می آساید.

ایشان در این معنا فرمودند: بزرگان علمای تاریخ گذشته مانند: شیخ مفید، شیخ طوسی، سید مرتضی، شریف رضی، علامه حلی، محقق حلی، شیخ انصاری، صاحب جواهر و سید بحرالعلوم مانند شما روزی جوان بودند و در حوزه تحصیل می کردند و موفق شدند، در حالی که بسیاری از همدرس های آنان به درس و تحصیل و کسب علم توفیق نیافتند. بنابراین، شما باید در تحصیل علم جدی و کوشا باشید و بدانید که این امر به سه چیز نیاز و بدان بستگی دارد:

اول نسبت و درصد اخلاص است؛ به این معنا که هر مقدار برای و در راه خدا و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام اخلاص داشته باشید به همان نسبت توفیق خواهید یافت. این مسأله یعنی اخلاص در راه و برای خدای سبحان و توجه به اهل بیت علیهم السلام در نهان و قلب انسان است. خدای منان درباره توجه به اهل بیت علیهم السلام و اهمیت آن می فرماید: «وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ؛ و به او [توسل و] تقرب جویید». وسیله ما به درگاه خدای عزوجل محمد و آل محمد علیهم السلام هستند.

دوم نسبت اخلاق است و به این معناست که باید در برخورد و تعامل با خویشان و بیگانگان و آشنایان و داخل و خارج خانه اخلاقِ خوب و والا داشته باشید تا در شمار کسانی قرار نگیرید که خدای متعال در قرآن کریم در وصفشان فرموده است: «یَسْتَخْفُونَ مِنَ النَّاسِ وَلَا یَسْتَخْفُونَ مِنَ اللَّهِ؛ [کارهای ناروای خود را] از مردم پنهان می دارند و[لی نمی‌ توانند] از خدا پنهان دارند» (نساء/108).

بر اساس این آیه کریمه باید در حریم خدا حرمت نگهدارید و فقط از خدا بترسید نه از مردم و در تعامل با همه مردم در باطن و ظاهر اخلاق والا و حقیقیِ مبتنی بر آموزه های قرآن و سیره اهل بیت علیهم السلام را لحاظ کنید.

سوم مقدار و سطح فعالیت است. پس هر اندازه فعال و کوشا باشید، به همان نسبت به موفقیت نایل خواهید شد. به دیگر بیان به مقداری که در راه تحصیل وقت بگذارید به همان اندازه موفق می شوید و بدانید که تمام موارد ذکر شده در موفقیت افراد اثر فراوانی دارد.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در پایان بیانات و رهنمودهای خود تأکید کردند: این مواردی که بیان شد اگر تبلور خوبی در شما داشته باشد، پس از 40 ـ 30 سال مانند عالمان بزرگ موفق خواهید شد. من دعاگوی همگی تان هستم و شما ـ ان شاء الله ـ برایم دعا کنید.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.