LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت روز جهانی رادیو
کد 7952
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 بهمن 1397 - 12 جمادى الثانية 1440
به مناسبت روز سیزدهم ماه فوریه، روز جهانی رادیو بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد که بخشی از آن به شرح زیر است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
رسانه ها فضای آزاد و بازتاب دهنده طبیعی امور انسانی را تشکیل می دهند و از زمانی که نیاز و پیشرفت علمی و ضرورت ارتباط در کنار افزایش جمعیت جهان اقتضا نمود رسانه در شمار وسایل اجتماعیِ مؤثر در فعالیت های بشری قرار گرفت.

با توجه به اهمیت آن، سازمان ملل متحد برای موضوع رسانه به ویژه برای رادیو به روال سایر روزهای مهم جامعه جهانی روزی به آن اختصاص داده تا برای احیا و پایدار کردن و ارتقا بخشیدن به آن مطالعه بایسته را صورت دهد.

در دسته بندی های سازمان ملل متحد رادیو بیشترین پراکندگی در جهان را داشته و مردم جهان بیشترین دسترسی را به آن دارند و ارزان ترین و قوی ترین و کاربردی ترین ابزار رسانه ای و ارتباطی به شمار می رود. وانگهی رادیو وسیله مناسبی است برای رسیدن به مناطق دوردست و گروه ضعیف اجتماعی مانند: مردم بی سواد، ناتوان های جسمی، زنان، جوانان و فقرا و این فرصت را برای آنان به وجود می آورد که بی توجه و بدون در نظر گرفتن سطح علمی و دانش آموختگیِ مردم برای آنان تریبونی برای بحث و بررسی و مناقشه باشد.

فراتر اینکه در شرایط فوق العاده و حوادث فاجعه بار و سایر موقعیت هایی که نیاز به کمک رسانی است، رادیو مسئولیتی سنگین و ویژه بر عهده دارد. رادیو رسانه ای است که همچنان از دینامیسم و همکاری دوجانبه و مشارکت بیشتری برخوردار است و با تغییرات و تحولات در قرن 21 هماهنگی داشته و فرصت های جدیدی را برای همکاری و مشارکت بین مردم به دست داده است.

وقتی رسانه های اجتماعی (فضای مجازی) ما را در حباب های صاحبان افکار همرنگ و همگونه می کنند، نقش رادیو در جمعیت بخشیدن به جوامع و نهادینه کردن و استواری دادن به گفتمانِ مثبت برای اصلاحات نقش کارآمد دارد. با گوش دادن به صدای ملت و تن دادن به نیازهای آنان رسانه شنیداری ضرورتاً آرای متنوعی برای رویارویی با چالش هایی که همگی با آن مواجه هستیم به ارمغان می آورد.

مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی حاج سید محمد حسینی شیرازی قدس سره به پرونده رسانه به صورت فراگیر و چشمگیری اهتمام می ورزیدند و اهمیت این رسانه را در نهادینه کردن روح تسامح و امنیت ملی و ترویج فرهنگ بین تمام ملت ها به ویژه بین کشورهای خاورمیانه کارآمد و بایسته و اثرگذار می دانستند.

میراث مرجع راحل در زمان ما در ده ها رسانه به امور فکری و فرهنگی و اسلامی می پردازد و منطق اصولی در آن جای دارد که حاکم گرداندن استوانه های دمکراسی، فرهنگ اجتماعی و آموزه های مرتبط با حقوق بشر، به طور کلی در آن متبلور است.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی استمرار بخش و حامی جریان رسانه های شنیداری، دیداری و نوشتاری است؛ ابزاری که به طور مستقیم و غیر مستقیم در رها شدن بیشتر ملت های مشتاقِ از قید و بندهای استبداد، سرکشی، سلطه یک اندیشه و حامیان اندیشه ضد آزادی های فردی و عمومی و ایدئولوژیکی سهیم بوده و موفق شده است ریشه آن را از میان میلیون ها نفر از ساکنان مردم خاورمیانه بر کند.

بنابر این هدف والا و درخشان، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری می خواهد بر حمایت های خود از رسانه های آزادی خواه بیفزایند و بکوشند به دور از گفتمان های تنگ نظرانه، گفتمان انسانی را ارتقا بخشند، چه اینکه گفتمان محدود و تنگ نظرانه در برابر گروهی منافع و مصالح گروه دیگری را تأمین می کند.

این بنیاد تأکید دارد که اولویت و اهمیت این مقوله از مواردی چون: آموزش، بهداشت و امنیت کمتر نیست، چراکه رسانه ها در موفق ساختن و رساندن پیام های انسانی ارجحیت دارند و در نبود رسانه رسیدن به اهداف یادشده و ترویج و گستراندن آن در جامعه ممکن نخواهد شد، والله ولی التوفیق.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.