LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
شهر مقدس کربلا با تاریخ و فرهنگ بی مانندش همانند صاحبش امام حسین علیه السلام مظلوم است
کد 8363
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 14 اردیبهشت 1398 - 28 شعبان المعظّم 1440
در روز چهارشنبه هجدهم ماه معظم شعبان 1440 (1398/2/4) آقایان دکتر حمید هدّو و دکتر محمد علی هدّو (مدیر مسئول و رئیس تحریریه مجله المصباح) با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند. در این دیدار آقای دکتر حمید هدّو شمارگانی از مجله «المصباح» و مجله «الأخلاق والآداب» را تقدیم معظم له کرد.

آنگاه مرجع عالیقدر و میهمانان ایشان در زمینه فعالیت های فرهنگی در کربلای معلی در دهه های 60 و 70 میلادی و انتشار بسیاری از مجله ها و نشریات و کتاب های دینی ـ فرهنگیِ روشنگرانه و اثرگذاری فعالیت های فرهنگی یادشده در رویارویی با افکار احزاب گمراه و منحرف و سختی ها، مشکلات، خطرها و تنگناهایی که با این قبیل فعالیت ها همراه بود سخنان و مطالبی رد و بدل کردند.

در همین موضوع مرجع عالیقدر به میهمانان خود فرمودند: فرهنگ کربلا در آن روزگار این گونه بود و این فرهنگ ویژه کربلای معلی بود و هیچ شهر دیگری این ویژگی و امتیاز را نداشت. در یک دهه 60 ـ 70 میلادی (سال های 1380 ـ 1390ق) ده مجله در کربلای معلی منتشر می شد، مانند: الأخلاق والآداب، أجوبة المسائل الدینیة، القرآن یهدی (که از سوی مدارس حافظان قرآن کریم منتشر می شد) صوت الشباب التوحید، صوت المبلّغین، صوت العترة و مبادئ الاسلام که به زبان انگلیسی و طی دو سال بیست شماره 24 صفحه ای از آن منتشر شد.

مجله مبادئ الاسلام دینی و شیعیِ صرف بود و در تیراژ دو هزار نسخه ای چاپ و منتشر می شد. برخی از گردانندگان و تهیه کنندگان این مجله از سوی رژیم صدام اعدام و عده ای زندانی شدند و عده ای دیگر به دلیل فشار و سرکوب رژیم به خارج عراق فرار کردند. این فعالیت ها صفحه درخشانی از فعالیت های فرهنگی تاریخ شهر مقدس کربلا بوده است.

در این هنگام آقای دکتر هدّو به مرجع عالیقدر گفت: در نظر دارم صفحاتی درباره کتاب «خواطری عن القرآن» تألیف آیت الله شهید سید حسن حسینی شیرازی قدس سره بنویسم.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی فرمودند: کتاب «خواطری عن القرآن» دربردارنده نشانه ها و آثار ادبی، عملی و تاریخی است و با احترامی که برای همگان قائل هستم بر آنم که این اثر در نوع خود بی مانند و یگانه است، لذا برادر شهیدمان عنوان «تفسیر» بر آن ننهاد، مبادا که تفسیر به رأی شود. برادر شهیدم وقتی که از زندان رژیم بعث آزاد شد نگارش این کتاب را آغاز کرد.

سپس دکتر هدّو به جهت آزارها و مشکلاتی که خاندان مکرم شیرازی دیده اند و با آن روبرو هستند با ایشان همدردی کرد.

مرجع عالیقدر در پاسخ به همدردی ایشان فرمودند: اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام عزیزان و گرامیان درگاه خدای سبحان بودند، اما در عین حال سختی ها و مشکلات بسیار فراوان دیدند و این خصلت زندگی است.

آقای دکتر هدّو از کاستی های پیش روی فعالیت های فرهنگی و دینی که شهر مقدس کربلا از آن رنج می برد مطالبی بیان داشت که مرجع عالیقدر فرمودند: فعالیت شما در این زمینه، به ویژه تولید و نشر مجله المصباح اندوخته ای برای شماست و سختی و رنج و مشکلاتی که در این راه بر خود هموار می کنید ره توشه ای ارزشمند است. با احترامی که برای همه شما قائل هستم می گویم که کربلا همانند صاحبش حضرت سیدالشهدا علیه السلام مظلوم است.

تاریخ کربلای معلی از علما، حکما، فقها، اصولیان و مفسران پر است و شهید برغانی که قبل از دویست سال کشته شد از جمله این بزرگان است. او تفسیر بزرگ و قطوری داشته که تا به امروز چاپ نشده است. دیگر فرد از این بزرگان سید نظام الدین حسینی استرآبادی است که از علمای کربلای معلی و شاگرد جناب شریف العلما و همدوره شیخ انصاری بود. از وی بزرگ ترین کتاب در علم اصول شیعه بر جای مانده که هنوز چاپ نشده است و من یک نسخه خطی از آن را دارم.

آقای دکتر هدّو گفت: اگر چیزهایی را فراموش کرده باشم روزی را که به دیدار والد مکرم شما (آیت الله العظمی حاج سید میرزا مهدی حسینی شیرازی قدس سره) آمدم فراموش نمی کنم. آن روز شانزده ساله بودم و ایشان در حسینیه تهرانی ها نماز جماعت می خواندند. به حضور ایشان رسیدم و دستشان را گرفتم که ببوسم، دست خود را کشیدند و ممانعت کردند، اما من به زور و اصرار دستشان را گرفتم و بوسیدم و ایشان پیشانی مرا بوسیدند.

به ایشان گفتم: سرورم، سؤالی دارم و ایشان اجازه دادند که بپرسم.

گفتم: دو سال است که به سن تکلیف رسیدم و از لغزشگاه های موجود هراس دارم، چه کنم؟ (توضیح اینکه در آن روزها جریان کمونیسم فعال بود).

ایشان دست مرا گرفتند و فرمودند: خدای متعال ایمان و تسلیم حق بودنِ تو را فزونی بخشد. خود را در دو دژ و قلعه «لا إله إلا الله و محمد رسول الله» حفظ کن و هراس به خود راه نده و بدان که نومیدی از رحمت خدا بزرگ ترین گناه کبیره است.

در پایان مرجع عالیقدر فرمودند: تلاش های شما را ارج می نهم و از بابت تلاش شما تشکر می نمایم. خدای منان وجودتان را مبارک گرداند. شما بازماندگان [و ادامه دهندگان راه] گذشتگان هستید و به جهت هدیه ارزشمندتان نیز از شما تشکر می کنم.

گفتنی است که مجله المصباح فصلنامه ای تخصصی است که از سوی آستان مقدس حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به چاپ می رسد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.