LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی:"
احادیث رسول خدا صلی الله علیه وآله را ترویج و تبلیغ کنید و به کسب علوم اهل بیت علیهم السلام بپردازید، تمام زندگی شما عبادت خواهد بود
کد 8627
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 20 خرداد 1398 - 6 شوال المكرّم 1440
آقای عبدالسلام محمد انصاری، مستبصری از کشور مغرب از جمله کسانی بود که در روز اول ماه شوال المکرم 1440ق (1398/3/15) مصادف با روز عید سعید فطر در بیت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم با ایشان دیدار کرد.

وی در این دیدار از سوی معظم له مورد استقبال قرار گرفت و ایشان درباره احوال و اوضاع و شرایط و موقعیت اجتماعی او از وی سؤال هایی کردند و او در پاسخ گفت: من در عرصه تجارت و بازرگانی مشغول بوده ام و در حال حاضر بازنشسته ام و فرزندانم در تجارتخانه ام کار می کنند.

مرجع عالیقدر به او فرمودند: در روایت است که یکی از یاران امام جعفر صادق علیه السلام سر کار نرفت یا در رفتن به محل کار خود تأخیر داشت. امام صادق علیه السلام به او فرمودند: «اغْدُ إِلَی‌ عِزِّک؛ به [جایگاه] عزت خود برو».

در این مورد از «معلی بن خنیس» نقل شده است که گفت: «حضرت ابو عبدالله علیه السلام مرا دید که در رفتن به بازار و محل کسب و کار خود تأخیر داشتم. ایشان به من فرمودند: «اغْدُ إِلَی‌ عِزِّک؛ به [جایگاه] عزت خود برو».

این سخن امام صادق علیه السلام گنجینه طلا، بلکه به مراتب پربهاتر و ارزشمندتر از طلاست. شما بکوشید کسب و کار خود را به طور همیشگی ترک نکنید و خانه نشین نشوید و در صورت نیاز از حجم آن کم کنید.

آقای عبدالسلام محمد انصاری از معظم له درباره آن دسته از اصحابی که با رسول خدا صلی الله علیه وآله مخالفت کردند پرسید و ایشان گفتند: سفارش می کنم در حدّ توان کتاب بخوانید و خواندن دائرة المعارف یازده جلدی الغدیر [مرحوم علامه شیخ عبدالحسین امینی نجفی] را به شما توصیه می کنم. این کتاب گرانسنگ، تاریخ رسول خدا صلی الله علیه وآله و تاریخ اصحاب آن حضرت است که از متون و مصادر و منابع معروف عامه مانند صحاح سته و جز آن تدوین و تألیف شده است.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: در حدیث شریفِ مورد اجماع مسلمانان آمده است که رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: «مثل أهل بیتی کسفینة نوح، من رکبها نجا، ومن تخلّف عنها غرق؛ اهل بیت من به کشتی نوح می مانند، هر کس بر آن سوار شد، رهایی یافت و هر کس از آن جای ماند، غرق شد».

بنابراین، هرکس به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام تمسک جوید، چنان که در روایت متواتر رسول خدا صلی الله علیه وآله آمده است، بهشت برای او تضمین شده است. کسانی که از اهل بیت علیهم السلام پیروی نمی کنند، مانند پیروان مالکی و شافعی و ابن حنبل و ابو حنیفه، بهشت برای آنان تضمین شده نیست؛ چراکه رسول خدا صلی الله علیه وآله از آنان به کشتی نوح یاد نکرده است.

ایشان در ادامه سخنان خود فرمودند: در حدیث صحیح دیگری رسول خدا صلی الله علیه وآله فرموده اند: «إنّی تارک فیکم الثقلین، کتاب الله وعترتی أهل بیتی؛ من دو [امانت] سنگین در میان شما بر جای نهاده ام: کتاب خدا و عترتم أهل بیتم».

شما از سوی پیامبر مکرم اسلام صلی الله علیه وآله این حدیث شریف را به دیگران برسان.

حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله در ادامه سخنان شان با میهمان خود فرمودند: رسول خدا صلی الله علیه وآله فرموده اند: «الْمُؤْمِنُ إِذَا مَاتَ وَتَرَکَ‌ وَرَقَةً وَاحِدَةً عَلَیْهَا عِلْمٌ تَکُونُ تِلْکَ الْوَرَقَةُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ سِتْراً فِیمَا بَیْنَهُ وَبَیْنَ النَّار؛ چون انسان مؤمن بمیرد و از خود برگه (نوشته) ای بر جای بگذارد که در آن علمی باشد، آن برگه در روز قیامت حجاب و سپری میان او و آتش دوزخ خواهد بود».

شما بکوشید هرچه را به ذهن خود مناسب و شایسته یافتید بر روی کاغذ بنویسید و در جایی از آن حفاظت کنید که گفته اند: «محفوظات گریزان و نوشته ها ماندگار هستند». شایسته و بجاست که به علوم اهل بیت علیهم السلام بپردازید و در این مسیر فعالیت کنید تا تمام اوقات شما عبادت باشد.

در پایان این دیدار آقای عبدالسلام محمد انصاری از مرجع عالیقدر به جهت دادن فرصت دیدار تشکر کرد و گفت: خدای متعال به جهت حضور من در محضر مبارک شما مرا گرامی داشته است.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.