LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار دست اندرکاران شبکه ماهواره ای الأنوار:"
به جوانان اهمیت بدهید و به زبان خودشان و برنامه های به روز در چارچوب آموزه های اهل بیت علیهم السلام با آنان سخن بگویید
کد 8747
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 13 تیر 1398 - 30 شوال المكرّم 1440
در شامگاه روز سه شنبه 28 ماه شوال المکرم 1440ق (1398/4/11) جمعی از دست اندرکاران شبکه ماهواره ای الأنوار از کشور کویت با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در این دیدار یکی از میهمانان از فعالیت های شبکه یادشده و از فعالیت های فرهنگی و رسانه ای گوناگون، به ویژه در چارچوب خط اهل بیت علیهم السلام که دولت کویت انجام داده است و نیز درباره فعالیت هایی که در آینده نزدیک صورت خواهد گرفت گزارشی تقدیم مرجع عالیقدر کرد.

آن گاه معظم له طی رهنمودهایی فرمودند: انسان باید در این جهان زندگی کند و برای این امر به پول و وسایلی برای زندگی نیاز دارد. نیازهای مادی و مالی خود را می تواند از راه تجارت، زمین، شغل و از بازارهای متعدد دنیا تأمین کند. حال اگر کسی در بازاری و در حرفه ای کار کند، ولی توفیق حاصل نکند به بازار و کسب و کاری دیگر روی می آورد. این روند ادامه دارد تا اینکه در حرفه و بازار دادوستدی موفق شود. در آخرت این گونه نیست و این فراوانی بازار کسب و کار وجود ندارد و تنها یک بازار وجود دارد و آن هم بازار اهل بیت علیهم السلام است.

ایشان در توضیح بیانات خود فرمودند: به دست آوردن سپرده برای بازار اهل بیت علیهم السلام در این جهان ممکن است و این سپرده و اندوخته زبان، چشم، اعصاب و دارایی انسان است. هر اندازه که انسان از این امکانات در این دنیا در راه خدای سبحان و اهل بیت علیهم السلام خرج کند و از توان و اعصاب و منزلت خود هزینه کند، این هزینه ها سپرده او در بازار آخرت خواهد بود. حال اگر انسان در بازار اهل بیت علیهم السلام در آخرت توفیق و اندوخته ای نداشته باشد به کجا روی خواهد برد و بهشت و نعمت فراهم آمده از سوداگری با خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام نخواهد داشت.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: زندگی برای همه پایان می یابد و تنها چیزی که برای انسان خواهد ماند اندوخته خود اوست و آن هزینه کردن در راه خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام است و فقط همین برای او ماندگار و کارساز خواهد بود. من حدود ده سال در کویت زندگی کرده ام. شخصی را می شناختم که به تمام معنا مؤمن و متعبّد بود و نماز واجب پنجگانه خود را همه روزه به جماعت می خواند و به یک سخن انسانی خیّر و نیکوکار بود. او از دنیا رفت و مرحوم اخوی (مرجع راحل حضرت آیت الله العظمی سید محمد حسینی شیرازی قدس سره) بر پیکر او نماز میّت خواند. من نیز در نماز بر او حضور و شرکت داشتم.

مراسم تشییع جنازه عصر برگزار شد. یکی از دوستان مؤمن آن مرحوم که در مراسم حضور داشت به من گفت: زمانی کوتاه پیش از مراسم تشییع خوابیدم و آن مرحوم را که در سالخوردگی فرق کرده بود، در شمایل یک جوان در خواب دیدم که حال و اوضاع بسیار عالی و مطلوب داشت. آن مرحوم به من گفت: پاداش هر کاری که از آغاز به تکلیف رسیدن تا واپسین دم زندگی انجام دادم یکجا به من دادند و به من گفتند: تو از مردم عادی بودی (و این سخن بدان معناست که اهل علم و یا فرهیخته نبوده است و اگر از آنان می بود پاداشی بزرگ تر و به مراتب بیشتر داشت).

یکی از میهمانان گفت: در حال حاضر چشم اندازهای فراوان و مسئولیت های بزرگی در پیش داریم، در نتیجه نیازمند رهنمود و نصایح شما هستیم. در این راستا پرسشی از محضر جنابعالی داریم و آن اینکه از شبکه ماهواره ای چگونه استفاده کنیم، شبکه را به صورت روزآمد درآوریم و به چه صورت از این تکنولوژی برای نشر و بسط علوم و فرهنگ ناب اهل بیت علیهم السلام بهره جوییم؟

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی فرمودند: مهم ترین موضوع امروزه برای همگان، به ویژه برادران فعال در کویت موضوع جوانان و تربیت آنان است. تهاجم فرهنگیِ وحشیانه و گسترده دامن که از میلیاردها پشتوانه مالی برخوردار است، جوانان شیعه جهان را هدف قرار داده است. لذا با دو ابزار و راهکار باید به این موضوع پرداخت:

اول: عقاید اهل بیت علیهم السلام؛

دوم: اخلاق اهل بیت علیهم السلام.

فعالیت در این زمینه باید از افراط و تفریط یا کم و زیاد دور باشد و فعالیت و کوشش ها باید در چارچوب آموزه های اهل بیت علیهم السلام باشد.

باید توجه داشت که هرکس از آنان پیشی بگیرد منحرف است و کسی که از آنان بازماند تباه شده و آن که همراه آنان باشد به مقصد می رسد. البته این قضیه مهم بوده و در عین حال سخت و طاقت فرساست.

تحقق این امر به تلاش همه جانبه و فراوان، جدیت، سختکوشی، خستگی ناپذیری و به روز کردن برنامه ها در چارچوب اهداف و آموزه های والا و بالای اهل بیت علیهم السلام بستگی دارد.

مرجع عالیقدر در ادامه فرمودند: در حدیث شریف آمده است: «من کان له صبیّ فلیتصابی له؛ هرکس کودکی دارد، باید در تعامل با او کودکی در پیش گیرد».

بنابر این روایت، چون سر و کار تو با کودک فتاد * پس زبان کودکی باید گشاد.

از این رو اگر انتظار رود که کودک همسطح بزرگترها باشد، توقعی نابجاست، کودکان و جوانان بزرگترها را درک نمی کنند، اما بزرگترها این گونه نیستند و جوانان و کودکان را درک می کنند. بایسته و شایسته است که این موضوع را دریابیم و با جوانان آن گونه تعامل داشته باشیم و رفتار کنیم که آنان را درک می کنیم.

ایشان تأکید کردند که جوانان ـ چه پسر و چه دختر ـ افق دید و تمایلات و اندیشه هایی دارند و همانند گاز دستگاه های گرمایشی و سرمایشی هستند که اگر مهار شود در وسایل سرمایش و گرمایش و دیگر موارد کاربردهای مثبت و خوب دارد و قابل بهره برداری است و اگر مهار نشود همه چیز را می سوزاند.

حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در پایان سخنان خود تأکید کردند و فرمودند: بنابراین، در کار و فعالیتِ در راه خدای عزوجل و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و در راه ارشاد جوانان بکوشید و نسبت به آنان اهتمام ورزید که خدای متعال فرموده است: «مَا عِندَکُمْ یَنفَدُ وَمَا عِندَ اللّهِ بَاقٍ؛ آنچه پیش شماست تمام می شود و آنچه پیش خداست پایدار است» (نحل/96).

ان شاء الله همگی تان موفق خواهید بود.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.