LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی به مناسبت روز جهانی مهارت های جوانان
کد 8813
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 تیر 1398 - 12 ذوالقعدة الحرام 1440
به مناسبت پانزدهم ماه ژوئیه، روز جهانی مهارت های جوانان، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی بیانیه ای صادر کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: بر اساس جدیدترین آماری که سازمان ملل متحد ارائه داده است بیش از 1/2 میلیارد جوان 15 تا 24 ساله 16 درصد جمعیت جهان را تشکیل می دهند و اگر توانمندی های آنان که انرژی فوق العاده ای به شمار می رود بر پایه اصول و مبانی انسانی و عادلانه در مسیر رشد و توسعه قرار داده شود، جامعه انسانی را از شکوفایی و ثبات و امنیتی فوق العاده برخوردار می کنند.

بنا به داده های متخصصان و کارشناسان، شرکت دادن جوانان راهکاری است برای پیشگیری از بدترین تهدیدها و چالش های رو در روی رشد و توسعه پایا. از دیگر دستاورد شرکت دادن جوانان در امور اجتماعی این است که تغییرات آب و هوایی، بیکاری، فقر، عدم مساوات جنسیتی، منازعات و جنگ و درگیری و مهاجرت را از بین می برد.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در مناسبت های مختلف و در خلال بیانات خود بخش بزرگی را به قضایای جوانان و راه های ارتقا بخشیدن به مسئولیت های آنان، به ویژه در جهان اسلام اختصاص داده اند؛ جهانی که از بحران های اجتماعی فراوانی در رنج است.

معظم له در این معنا به چند نکته محوری اشاره کرده اند که اگر عملی شود، منافع و خیرات فراوانی برای امت اسلامی و جهان عربی دارد. باید توجه داشت که نکته های مورد نظر ایشان خاستگاهی برای نسلی مصونیت یافته و بیدار که بیشترین تفاهم را دارد به شمار می رود؛ نسلی که می تواند تعاملی مثبت با ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و خانوادگیِ امروز و فردا و فرداها داشته باشد.

ایشان در این معنا فرموده اند: سران و رهبران باید جوانان را به تمام معنای کلمه برای تحصیل و دانش اندوزی آماده کنند، نه آن گونه که در روزگار ما هنگامی که به دانش اندوزی می پردازند و پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، ادامه کسب علم و پیشرفت علمی را رها کرده و تجربه اندوزی و دنبال کردن نظریات علمی جدید را رها کنند.

معظم له به همین موضوع توجه داده و فرموده اند: «ایجاد فرصت های شغلی بایسته ای انکارناپذیر است تا جوان گرفتار آفت و عوارض ویرانگر و نابود کننده بیکاری نشود؛ زیرا جوان بیشتر و بهتر از دیگری و دیگران کار می کند».

رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله و خاندان پاکش ـ که درود خدا بر آنان باد ـ بهترین نمونه کارِ مداوم را به نمایش گذاشتند؛ بدین معنا پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله چنان که در برخی منابع تاریخی آمده است، در اوقات فراغت خود به دباغی پوست می پرداختند.

مرجع عالیقدر تأکید دارند که از حقوق جوانان بر جامعه و سران این است که شغل و زندگی پایایی برای آنان تأمین کنند تا نسلی پایبند به تسامح و بیدار و آگاه و باورمند به حقوق بشر به وجود آید و در این باره فرموده اند: «آموزش و تمرین و آشناکردن جوانان با انتخابات آزاد و نهادهای برآمده از قانون اساسی و رقابت مثبت و انواع آزادی صحیح اسلامی امری است بایسته و ضروری که نباید آن را نادیده گرفت».

در تبیین این معنا فرموده اند: «اگر فضای آزادی برای انسان فراهم نشود، به هیچ وجه نباید انتظار نوآوری، پیشرفت و رشد توانمندی ها را از او داشت».

بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی با به استعاره گرفتن نکته ها و رهنمودهای مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله و با مغتنم شمردن این فرصت جهانی، آن را به گوش رهبران و سران جوامع انسانی و صاحب نظران و تمام افراد ذی ربط با امور انسانی می رساند، امید که شنوای آموزه های حکیمانه ایشان باشند تا مصالح و منافع انسان ها با هر نام و نژاد و قومیت و دینی تحقق یابد، والله ولی التوفیق.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.