LOGIN
خبر
shirazi.ir
گزيده اي از سخنراني دانشمند محترم حجة الاسلام و المسلمين محقق در مراسم دومين سالگرد ارتحال آيت الله العظمي شيرازي
کد 89
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 10 آذر 1382 - 6 شوال المكرّم 1424
حجت الاسلام والمسلمين محقق از فضلاي حوزه علميه مشهد در مراسم دومين سالگرد رحلت مرجع جهان تشيع حضرت آيت الله العظمي سيد محمد شيرازي ضمن سخناني با اشاره به آيه شريفه «والّذين جاهدوا فينا لنهديّنهم سلبنا» اظهار داشت: در قرآن مقدّس اساس فضيلت انسان ها به سه چيز بيان شده است که نخستين آنها تقواست.
وي گفت: تقوا همان ملکه اي است که در انسان هاي پاک به وجود ميآيد و آنها به وسيله آن ميتوانند از گناهان و معاصي خودداري کنند و از چيزهايي که به آنان ضربه ميزند خويش را حفظ نمايند.
وي تصريح کرد: خداي متعال در 85 مورد از کلام الله مجيد از متقين ياد شده است و عظمت آنها را بيان نموده است و فرموده است که آنان محبوب الهي اند و نزد او عزيز و گران مايه ميباشند.
اين خطيب و محقق حوزه، تقوا را از نظر علماي اهل سير و سلوک به سه مرحله تقسيم کرده و افزود: تقوا از نظر اينان داراي سه مرحله و نوع است که شامل تقواي عام، تقواي خاص و خاص الخاص ميباشد.
وي تصريح کرد: تقواي عام آن است که انسان بر خويشتن تسلّط داشته باشد و بتواند از محرّمات چشم پوشيده و واجبات الهي را انجام دهد که اين نخستين مرحله از تقواست، اما مرحله دوم مرحله اي است که انسان علاوه بر انجام واجبات و ترک محرمات، مکروهات را نيز انجام نداده و به مستحبات نيز عمل کند و مرحله سوم و بالاتر از همه مرحله اي است که انسان تنها خدا را در نظر دارد و هر آن چه را که انجام ميدهد تنها براي طلب راضاي اوست.
حجت الاسلام محقق ادامه داد: قرآن کريم در 800 مورد سخن از علم به ميان آورده و شخصيّت هاي علمي را معرفي نموده است، اما آنچه مهم است اين که علمي را که قرآن و روايات اسلامي ما از آن تجليل ميکنند، علمي است که معرفت انسان را به خدا افزايش ميدهد و به انسان قلب روشني عطا مينمايد تا بداند مسئوليتش در برابر خدا، دين و بندگان او چيست.
وي سومين فضيلت و شرف خود را جهاد در راه خدا دانست و گفت: کساني که در راه دين خدا ميجنگند و مجاهده ميکنند مرداني هستند که گاهي جهاد آنها، جهاد با زبان و منطق است يعني آنکه يک سخنگو باشد و بتواند با زبانش از دين خود دفاع کند و سخن حق را براي همگان بگويد.
وي در ادامه با اشاره مجدّد به آيه شريفه «والذين جاهدوا» گفت: اين آيه بيان ميفرمايد :آنهايي که در راه خدا تلاش و کوشش نمايند و در اين راه دچار رنج و تعب گردند، در مقابل خداي متعال راه ها را به سوي آنها ميگشايد و راه را برايشان هموار ميسازد.
حجت الاسلام و المسلمين محقق در بخش ديگري از سخنان خود با تجليل از مقام شامخ علم و اجتهاد و بزرگداشت آيت الله العظمي شيرازي اظهار داشت: اکنون دو سال است قلب تپنده اي که هفتاد سال براي اسلام تپيد، از کار باز ايستاده است و عالمي را در حزن و اندوه فقدان جانکاه خويش فرو برده است.
وي ادامه داد: دو سال است دستي در زير خاک رفته که بيش از هزار جلد کتاب را در رشته هاي گوناگون به رشته تحرير درآورده است و گاهي روزانه بيش از ده ساعت قلم زده و همواره نيز دستگير بيچارگان و درماندگان بود.
ايشان تصريح کردند: کسي نبود که درب خانه اين عالم بزرگ را بزند و نا اميد از آن برگردد تا آنجا که صفتي را در مورد ايشان ميگفتند که به امام حسن مجتبي عليه السلام مي گفتند و آن کريم اهل بيت (عليهم السلام) است.
وي گفت: مرحوم آيت الله العظمي شيرازي به يکي از علماي اصفهان فرموده بودند: سه آرزوي بزرگ دارم؛ آرزوي اوّلم آن است که تمام يهوديان و مسيحيان و غيرمسلمان، مسلمان شوند و دوم آنکه تمام مسلمانهاي غير شيعه، به تشيع روي آورده و پيرو اهل بيت (عليهم السلام) شوند و ديگر اينکه تمام شيعيان دستورات اهل بيت را جامه عمل پوشانده واسلام واقعي را پياده سازند.
حجت الاسلام محقق با اشاره به حضور و خدمات شايسته ايشان در کشور کويت افزود: يکي از بزرگترين قدمهايي که ايشان در طول اقامت خود در کويت برداشتند اين بود که توانستند با پيگيرهاي خويش در روز عاشورا مراسم عزاداري را از راديو و تلويزيون کويت پخش کنند که اين موضوع به هيچ عنوان در آن کشور سابقه نداشته است.
وي خاطر نشان کرد: مرحوم آيت الله العظمي شيرازي بيش از پنج هزار سخنراني براي اقشار مختلف مردم ايراد نمودند که اين برنامه تا آخرين لحظات عمر گرانمايه ايشان ادامه داشت و اين عمل يکي ديگر از خدمات اين شخصيت بزگوار است.
حجت الاسلام محقق در پايان سخنان خود افزود: سه دسته هستند که وقتي از دنيا ميروند نمرده اند بلکه هنوز زنده اند و نامشان نيز ماندگار است و آن افراد، کساني اند که از خود صدقات جاريه، فرزندان صالح و علمي که ديگران از آن استفاده کنند  بجاي گذارند که الحمد الله مرحوم آيت الله شيرازي از هر سه اين موارد برخوردار بودند و از خود صدقات جاريه کثير، فرزندان نيک و صالح و علم مفيد فراوان به جاي گذاشته و همواره نيز ياد و نامشان جاودان خواهد ماند.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.