LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
گزارشي از ديدار گروههاي مختلف جوانان با مرجع عالي قدر طي روزهاي آغازين سال 1385ش
کد 903
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 05 فروردین 1385 - 24 صفر الأحزان 1427

نيمه اول فروردين و تعطيلات آغاز سال فرصت مناسبي براي زيارت اماکن مذهبي، ديدار با علما و هر نوع سفر و ديداري است که به انگيزه مذهبي صورت مي گيرد. در روزهاي نخست امسال نيز بيت مرجع عالي قدر حضرت آية الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي شاهد انبوه کساني بود که براي ديدار با ايشان و شنيدن سخنان و رهنمودهايشان به شهر مقدس قم مي آمدند و از اين فرصت مناسب، زاد و توشه معنوي لازم را کسب مي کردند. استادان و فضلاي حوزه، نويسندگان و ارباب قلم، جوانان مناطق گوناگوني چون اهواز و بم، مهمانان خارجي و اتباع کشورهايي چون عربستان، کويت، و پاکستان همگي جزو کساني بودند که در روزهاي نخست سال با مرجع عالي قدر ديدار و احياناً گفتگو کردند. در اين ميان حضور جوانان مناطق مختلف کشور و شنيدن توصيه هاي پدرانه ايشان جلوه چشمگيري داشت. برخي از توصيه هاي مرجع عالي قدر طي ديدار با جوانان چنين است:

1. يکي از اموري که از ابتداي زندگي و در سن جواني بايد بدان توجه کنيم شناخت منشأ و عامل خوش بختي در زندگي انسان است. خوش بختي و برخورداري از يک زندگي سعادتمندانه ارتباطي با ثروت ندارد و چه بسا کساني از ثروت هاي کلان برخوردارند، ولي از زندگي لذت نمي برند و حتي از نعمت خواب آسوده نيز بي بهره اند. خوش بختي به دانش و مدرک و سواد نيز بستگي ندارد؛ زيرا کم نيستند کساني که دست به خودکشي مي زنند و در شمار دانشمندانند. هم چنين خوش بختي به مقام، شهرت، جايگاه اجتماعي، حسب و نسب، و اموري از اين دست نيز ارتباط ندارد. سعادت آدمي و احساس خوش بختي تنها زماني تحقق مي يابد که انسان در زندگي به آنچه خدا برايش مقدر فرموده راضي و خرسند باشد و به قسمت الهي قانع گردد.

2. برخي از مردم از فرصت کوتاه زندگي نهايت بهره برداري را مي کنند، ولي متأسفانه بسياري از افراد از اين سرمايه با ارزش هيچ استفاده اي نمي برند و حسرت و افسوس قيامت را به جان مي خرند. در قيامت اعمال انسان در برابر او مجسم مي شود و هر يک از لحظات زندگي او که به کار نيکي صرف شده باعث خرسندي او مي گردد و لحظاتي که به معصيت گذشته موجب اندوه و خسران او مي شود و در قبال ساعاتي که بدون کار نيک و بدي گذشته و به بطالت صرف شده حسرت خواهد خورد. از اين رو همه مردم ـ به ويژه جوانان ـ بايد تلاش کنند که اوقاتشان به بطالت و خوش گذراني صرف نشود و از لحظات عمر خود به بهترين نحو استفاده کنند. يکي از بهترين راه هاي بهره برداري از فرصت محدود عمر آموختن معارف اهل بيت عليهم السلام و ياد دادن آن به ديگران است.

3. فقط چيزهايي که در راه اهل بيت عليهم السلام صرف مي شود براي انسان باقي مي ماند و بقيه چيزها فاني و تباه مي شود. اگر انسان عمر، جواني اعصاب، ثروت، زبان، قلم و نيروي خود را در راه اهل بيت عليهم السلام سرمايه گذاري کند سود سرشاري خواهد برد، و در غير اين صورت زيان کرده است. جواني که با اهل بيت عليهم السلام معامله کند و جواني خود را در راه اعلاي کلمه اهل بيت عليهم السلام صرف نمايد هم در اين دنيا و هم در جهان آخرت سود خواهد برد.

4. سعي کنيد در همه حال و با همگان به نيکي و با اخلاق حسنه رفتار کنيد و حتي با کساني که بداخلاقند و رفتار مناسبي ندارند، با خوش رويي برخورد کنيد و بدين واسطه آنان را به فضايل اخلاقي و اخلاق حسنه دعوت نماييد.

5. برآورده کردن حوائج برادران ايماني و حل مشکلات آنان از ارزشمندترين افعال نيک در فرهنگ اسلامي ماست. سعي کنيد تا جايي که مي توانيد به ديگران کمک کنيد و در رفع حوائج آنان به قدر توان گام برداريد؛ زيرا اگر حوائجي در درگاه خدا داشته باشيد، با کمک کردن به ديگران، خدا نيز خواسته هاي شما را برآورده مي نمايد.

6. همگان بايد در راه تسهيل امر ازدواج و فراهم کردن مقدمات ازدواج جوانان از طريق ايجاد مؤسسات ويژه ازدواج و مانند آن تلاش کنند. به جواناني که تا کنون ازدواج نکرده اند توصيه مي شود هر چه زودتر ازدواج کنند. اين کار را آسان بگيريد تا خداي متعال نيز آن را بر شما آسان نمايد.