LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی در دیدار جوانانی از کشور کویت:"
هر سختی و تلخ کامی دنیا، آسایش و شیرین کامی آخرت را در پی دارد
کد 9499
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 19 آبان 1398 - 12 ربيع الأول 1441
در روز چهارشنبه هشتم ماه ربیع الأول سال 1441ق (1398/8/15) جمعی از مسئولان کمپین اهدای خون «امام الحیاة» از کشور کویت با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

مرجع عالیقدر از فعالیت های میهمانان در کمپین یادشده تشکر و قدردانی کردند و فرمودند: هر فعالیت و کاری که با اهل بیت علیهم السلام مرتبط باشد بزرگ و بزرگ است. در روایات شریفه (حدیث کساء) می خوانیم که خدای متعال فرموده است: «ما خَلَقتُ سَماءً مَبنِیَّةً وَلا أرضاً مَدحِیَّةً وَلا قَمَراً مُنِیراً وَلا شَمساً مُضِیئَةً وَلا فلَکاً یَدُورُ وَلا بَحراً یَجرِی وَلا فُلکاً یَسرِی إلاّ فِی مَحَبَّةِ هؤُلاءِ الخَمسَةِ؛ آسمان بنا شده و زمینِ گسترانده شده و ماهِ تابان و مهرِ درخشان و فلکِ چرخان و دریای روان و کشتی در جریان را جز به جهت دوستی این پنج تن نیافریدم».

این پنج تن پاک، رسول خدا و امیرمؤمنان و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین صلوات الله علیهم بودند که زیر کساء جمع شده بودند. نُه امام دیگر تا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز جزو آنان و علت های آفرینش هستند.

ایشان در ادامه فرمودند: بکوشید تا آنجا که می توانید جوانان، به ویژه جوانان خانواده، جوانان فامیل، جوانان هم محل و همکار و آشنایان جوان را با اهل بیت علیهم السلام پیوند دهید و در این زمینه به هیچ وجه کوتاهی و کم کاری نکنید.

معظم له با اشاره به مشکلاتی که در زندگیِ انسان به وجود می آید فرمودند: امیرمؤمنان علیه السلام یک سخن بسیار آرامش بخشی دارند که در آن می فرمایند: «مرارة الدنیا حلاوة الآخرة؛ تلخی (تلخ کامی) دنیا شیرینی (شیرین کامی) آخرت است».

هر انسانی در دنیا با ناراحتی و تلخ کامی مواجه است و برخی نیز تمام دوران زندگی شان آکنده از تلخ کامی و گرفتاری است. در این معنا گاهی انسان به علت ناسازگاری ها و ناملایمات خانوادگی زندگی رنج آلودی از رفتار زن و فرزندان دارد و گاهی با مشکل اقتصادی و بی پولی روبروست. زمانی از مشکلات سیاسی و اجتماعی در رنج است و زمانی دیگر ممکن است با مشکل و درد بیماری دست و پنجه نرم کند یا به علتی در بیمارستان بستری باشد.

مرجع عالیقدر در توضیح مطلب افزودند: وقتی امیرمؤمنان علیه السلام می فرمایند: «مرارة الدنیا حلاوة الآخرة؛ تلخی (تلخ کامی) دنیا شیرینی (شیرین کامی) آخرت است» سخن ایشان سخت بر دل و گوش جان می نشیند و به انسان آرامش می بخشد.

البته تلخ کامی انسان را می آزارد و کام انسان را با تلخی خودش تلخ می کند. این وضعیت و تلخ کامی بر انسان عارض می شود و او را فرا می گیرد، ولی همین تلخ کامی در قیامت شیرینی به همراه دارد و کام انسان را شیرین خواهد کرد.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در ادامه فرمودند: امیرمؤمنان علیه السلام جمله ای بر عکس آموزه بالا دارند که در آن فرموده اند: «حلاوة الدنیا مرارة الآخرة؛ شیرینی دنیا تلخی آخرت است».

از این رو انسان مؤمنی که با تلخی های دنیا دست به گریبان است در قیامت مقامی والا و بالا و رفیع تر دارد، برخلاف کسی است که دنیایش شیرین می باشد، اما ... .

ایشان تأکید کردند: این دو جمله امیرمؤمنان علیه السلام درجات والا و بالای در آخرت را تضمین می کند.

آن گاه با اشاره به سختی ها و درد و رنجی که در روزگاران گذشته بر شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام روا داشته می شد فرمودند: در روزگار ائمه اطهار علیهم السلام بر زائران حضرت سیدالشهدا علیه السلام بدترین گونه های ظلم و شکنجه تحمیل می شد و در نهایت کشته می شدند. یکی از این موارد در روزگار امام صادق علیه السلام رخ داد.

ماجرا از این قرار است که منصور عباسی دستور داد که عده ای از زائران امام حسین علیه السلام در زندان «مطبق» به بند کشیده شوند که این زندان در زیر زمین قرار داشت. پس از چندی فرمان داد زندان را بر سر زندانیان که همگی زنده بودند ویران کنند و در نتیجه تمام زندانیان زنده به گور شدند. اما امروز ـ بحمد الله ـ وضعیت به گونه دیگری است و رفتن به زیارت امام حسین علیه السلام مانند گذشته و با آن سختی ها و در بند کشیده شدن ها همراه نیست.

حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در پایان سخنان و رهنمودهای خود به میهمانان فرمودند: به پاس هر گامی که در این راه برمی‌دارید و هر تشویقی که برای پیمودن این راه می کنید خدای متعال به شما پاداش عنایت می کند. دو سخن گهربار امیرمؤمنان علیه السلام را فراموش نکنید و هنگام بروز تلخیِ زندگی آن را به یاد آورید تا سختی های آن بر شما آسان شود.

گفتنی است که کاروان یادشده از مراکز وابسته به نهاد مرجع عالیقدر در کشور کویت است. دایر کردن کمپین برای گرفتن خون اهدایی مردم به صورت سالیانه و در مناسبت میلاد حضرت امام حسین علیه السلام در کشورهای عربی و اسلامی و اروپایی از فعالیت های محوری آنان است.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.