LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
با اخلاق و اعمال خود در راه اهل بیت علیهم السلام از دیگران سبقت بگیرید تا درجات والا و بالای آخرت را از آن خود سازید
کد 9504
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 21 آبان 1398 - 14 ربيع الأول 1441
در شامگاه روز پنجشنبه نهم ماه ربیع الأول سال 1441ق (1398/8/16) جمعی از مسئولان کمپین اهدای خون «امام الحیاة» به همراه خانواده های خود که از کشور کویت آمده بودند در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

معظم له در جمع میهمانان طی سخنانی گفتند: امیرمؤمنان علیه السلام فرمودند: «شخصی نزد رسول خدا صلی الله علیه وآله آمد و گفت: ای رسول خدا، یکصد اوقیه (اونس) طلا دارم ده اوقیه آن صدقه است.

فرد دیگری آمد و به حضرتش عرض کرد: ای رسول خدا، یکصد دینار دارم و این ده دینار آن صدقه است.

سپس نفر سومی آمد به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله عرض کرد: ای رسول خدا من ده دینار دارم و این یک دینار آن صدقه است و هر سه طلاهای خود را تقدیم رسول اکرم صلی الله علیه وآله کردند.

پیامبر مکرم اسلام به آنان فرمودند: هر سه در پاداش و اجر مساوی هستید؛ چراکه هر کدام یک دهم دارایی خود را صدقه دادید».

این فرموده رسول مکرم اسلام صلی الله علیه وآله تصریح دارد و به این معناست که هرکس هر مقدار از دارایی خود را در راه خدا انفاق کند، طرحی ارائه نماید، فعالیتی داشته باشد یا از انرژی خود در این راه هزینه کند به همان اندازه اجر و پاداش خواهد داشت.

معظم له در توضیح مطلب فرمودند: این قاعده در هر زمینه و کاری جاری است و هر زمان و وقتی را که انسان در راه خدا و در راه اهل بیت علیهم السلام صرف کند و انرژی که در تنگناها به کار می گیرد و سختی هایی که در راه خدا و خاندان پاک رسول خدا صلی الله علیه وآله بر خود هموار کند، ذخیره آخرت او خواهد بود. قرآن کریم در این معنا می فرماید: «هُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ اللَّهِ؛ [هر یک از] ایشان را نزد خدا درجاتی است» (آل عمران/163).

به عنوان مثال زن و شوهر در روز قیامت حاضر شده و هر دو بهشتی هستند، اما مرد به بهشت رفته و زن هزار سال بعد به بهشت می رود و عکس قضیه نیز صادق است. این تأخیر و تقدیم و با فاصله هزار ساله به بهشت رفتن زن و مرد بستگی به آن دارد هریک از آنان توانمندی، اخلاق و حکمت و دارایی های خود را به چه مقدار و اندازه در راه خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام هزینه کرده اند. شرایط پدر و فرزند، برادران و خواهران و همسایگان نیز به همین گونه است.

مرجع عالیقدر برای دادن نمونه ملموس و محسوس فرمودند: علمای معروفی داریم که فرزند، شاگرد پدر بوده و از محضرش علم اندوزی می کرده و درجات علمی را بیشتر و شتابان تر از پدر طی می کرده است. شاهد مثال در این مورد شیخ صدوق و پدرش هستند. پدر شیخ صدوق وکیل امام حسن عسکری علیه السلام بود و در قم نزدیک حرم مطهر و مجاور مسجد امام زین العابدین علیه السلام دفن شد.

شیخ صدوقِ پسر در شهرری فوت کرده و مرقدش نزدیک بارگاه ملکوتی و مدفن حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام است. وی در سال 381 هجری قمری از دنیا رفت. حدود پنجاه سال قبل مرقد او به دلیل فرسودگی ویران شد. چون درون قبر را کاویدند، شگفت انگیز این بود پیکر او را تازه و سالم یافتند و چنان می نمود که گویی به تازگی از دنیا رفته است. نُه ناخن انگشتان دستش گرفته شده و ناخن یک انگشت وی هنوز مانده بود.

دلیل این کار عمل به روایتی بود که گرفتن ناخن ها در روز پنجشنبه و نگاه داشتن یک ناخن و گرفتن آن در روز جمعه را مستحب می داند.

پس از به شهادت رسیدن امام حسن عسکری علیه السلام شیخ صدوقِ پدر نامه ای به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نوشت و طی آن از آن حضرت خواست که برایش دعا کند تا به برکت دعای ایشان صاحب فرزند شود. خدای متعال به یمن برکت دعای امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به وی فرزند پسری عطا کرد که شیخ صدوق پسر شد و این فرزند چنان موفق شد که در عرصه علم از پدر خود برتری یافت. خدا می داند که مرحوم شیخ صدوقِ پسر به سبب آثاری که از خود بر جای گذاشته و محتوای آن در مجالس و محافل علمی و بر فراز منبرها ذکر و به همگان منتقل می شود و مراجع تقلید در علوم حوزوی نیز از احکام و مسائل شرعیِ برجای مانده از آثار و تألیفات ایشان روزانه استفاده بسیار می کنند، روزانه چه مقدار از رحمت و عنایات الهی برخوردار می شود.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کردند: شما همگی زن و مرد، به ویژه همسران بکوشید و اهتمام ورزید که جدای از یکدیگر و با فاصله وارد بهشت نشده، بلکه در این مسیر همراه هم باشید. فرزندان و همسایگان نیز باید این گونه عمل کنند؛ زیرا این فرموده خدای متعال است که در قرآن کریم می فرماید: «فَلْیَتَنَافَسِ الْمُتَنَافِسُونَ؛ مشتاقان باید بر یکدیگر پیشی گیرند» (مطففین/26).

باید توجه داشت که «لام» در «فَلْیَتَنَافَسِ» لام امر است و بدین معناست که باید آن را مسابقه اخلاق قرار داده و بر یکدیگر سبقت بگیریم و سبقت بگیرید. همان گونه که بیان شد مراتب و درجاتی که هر فرد به آن دست می یابد و از آن برخوردار می شود، همسنگِ هزینه و انرژی و وقت و اخلاقی است که انسان هزینه می کند و به بیان دیگر اجر و پاداش به اندازه زحمت و تحمل مشکلات است، نه تن آسایی و راحت طلبی.

مرجع عالیقدر یادآوری کردند: انسان برای راحت طلبی و تن آسایی به دنیا نیامده است؛ چراکه این جهان به منزله پل و گذرگاهی برای منتقل شدن به سرای آخرت است. انسان اگر صد سال هم در این جهان زندگی کند، چنان است که نسبت به آخرت فقط یک لحظه زندگی کرده است و قرآن کریم بر این امر تأکید دارد، آنجا که می فرماید: «فِی یَوْمٍ کَانَ مِقْدَارُهُ خَمْسِینَ أَلْفَ سَنَةٍ؛ روزی که مقدارش پنجاه هزار سال است» (معارج/4).

خدای متعال عمر شما را طولانی و با خیر و تندرستی قرین فرماید. از مطالب بیان شده استفاده کنید تا در آخرت در شمار و جمع کسانی نباشید که به جهت انجام ندادن کار و فعالیتِ بیشتر که می توانستید انجام بدهید و از آن رویگرداندید و خودداری کردید، پشیمان باشید. عزم خود را جزم کنید و بدانید که انسان دارای عزمِ استوار زیر بار مشکلات فراوان از پای در نمی آید و عکس قضیه نیز صادق است.

از خدای متعال مسئلت دارم که همگی شما را یاری کند، وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.