LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
نامه بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی به سران کشورهای بزرگ صنعتی (گروه بیست)
کد 9575
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 11 آذر 1398 - 5 ربيع الثاني 1441
به مناسبت تغییراتی که در ریاست گروه بیست صورت گرفته است و اینکه گروه یادشده میزبانی بیش از یکصد مناسبت و همایش از جمله نشست های در سطح وزیران و «برگزاری نشست سران در ریاض» را که در سال آینده صورت می گیرد، برعهده داشته، بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی نامه ای خطاب به گروه بیست نوشته است و در آن خواستار جهت و سامان دادن به اوضاع سیاسی و اقتصادی و میدان دادن به ملت ها برای توسعه یافتن و حل مشکلات موجود شده است. بخشی از متن این نامه به شرح زیر می باشد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَأْکُلُوا أَمْوَالَکُمْ بَیْنَکُمْ بِالْبَاطِلِ إِلَّا أَنْ تَکُونَ تِجَارَةً عَنْ تَرَاضٍ مِنْکُمْ وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَکُمْ إِنَّ اللهَ کَانَ بِکُمْ رَحِیمًا؛ ای کسانی که ایمان آورده‌ اید، اموال همدیگر را به ناروا مخورید مگر آنکه داد و ستدی با تراضی یکدیگر از شما [انجام گرفته] باشد و خودتان را مکشید؛ زیرا خدا همواره با شما مهربان است» (نساء/29).

ناظران و فعالان و دست اندرکاران امور انسانی به این اجماع رسیده اند که اقتصاد جهانی و مسیر و روند تجارت بین المللی دو عامل مؤثری است که به طور دقیق بر تمام عرصه ها و مسائل سیاسی و اجتماعی تمام کشورهای پیشرفته و در حال توسعه اثر می گذارد و در این میان اقتصاد، عامل بنیادین ثبات یا عدم ثبات و تزلزل ملت ها است و در پیامدهای مثبت یا منفی بر تمام موارد یادشده به یک اندازه مترتب است.

کشورهای بزرگ صنعتی جهان که اقتصاد جهان را در دست دارند به اهمیتِ سطح کارآمدی این امر بر ملت های توسعه یافته و کشورهای ضعیف که از دیرباز تا به امروز تحت تأثیر متغیرها و سیاست های یادشده در قبال فراز و فرود بازار و توسعه و تجارت جهانی قرار داشته و دارند توجه یافته است.

علی رغم اتفاق نظر تمام اطراف جهانی مبنی بر اینکه نهادینه کردن و ترسیخ پایه های مثبت اقتصادی و توسعه و دیگر محورهای مشارکت در تضمین امنیت ملی و صلح ضرورتی بایسته است، اما متأسفانه بسیاری از ناظران برآنند که اهداف و انگیزه های سیاسی از اصول انسانی جدا و تفکیک نشده است.

ناظران پس از نگرشی سطحی در سیاست های بین المللی و دقت در چگونگی اجرای این سیاست ها به روشنی و وضوح دریافته اند که کشورهای صنعتی در تحقق بخشیدن به اهداف مشخص و ترسیم شده برای به وجود آوردن جهانی همسان در عرصه توسعه اقتصادی دچار اختلاف هستند، بلکه سیاست های برآمده از پس زمینه های تنگ [نظرانه] و محدود آنان تحت تأثیر مصالح و منافع تشکیلاتی و گروهی در برابر تلاش ها برای گسترش صنعت و ترویج حقیقت نوین جهان توسعه یافته بسیار ایجاد مانع و سنگ اندازی می کند؛ جهانی که اساساً و به طور بدیهی بر توسعه اقتصادیِ برخوردار از ثبات سیاسی و اجتماعی استوار شده است.

در ادامه نامه بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی آمده است: در شرایطی که بایسته است و می طلبد که گروه بیست به عنوان بزرگ ترین قدرت اقتصادی جهان خود را برای شرکت در نشست کشور عربستان سعودی در سال آینده، سال 2020 میلادی آماده کند، پرونده های شوک آور و پیچیده ای به درون برنامه های کاری نشست رخنه و ورود می کند. این پرونده ها شوک آورترین مسائل به شمار می رود که اهداف تعیین شده را برای ایجاد جهانی نوین و با توسعه اقتصادی فراگیر برای ملت های دارای اقتصاد نوپا و اقتصاد نابسامان و متزلزل با مانع و دست انداز مواجه می کند.

همان گونه که گروه بیست می داند علی رغم اینکه اقتصاد جهانی از دیرباز تا به امروز در مسیر و روند تکاملی است به خودکفایی و استقلال دست نیافته و بدون همراهی و برخورداری از کشورها و ملت های جهان سوم و یا کشورهایی که توسعه یافته خوانده می شوند نخواهد توانست شاهد شکوفایی و ثبات و توسعه باشد.

بنابراین و از آن جایی که بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی خود را از نظر شرعی و انسانی مسئول می داند نامه ای شامل مطالبی مهم برای بهبود وضعیت جهان به سران کشورهای گروه بیست تقدیم می کند و از آن به بعد بر سران و رهبران است که به محتوای آن توجه کرده و خروجی و نتیجه نشست آینده خود و تحقق اهداف اعلان شده آن را تضمین کنند.

این بنیاد تأکید می کند که تحقق مبانی موفقیت برای توسعه اقتصادی در کشورهای جهان سوم در گرو ترویج و حاکم کردن وضع سیاسی و اقتصادی دارای عناصر و مشخصه های یک کشور موفق و در توزیع عادلانه ثروت و دمکراسی و تضمین حقوق بشر است و فراتر اینکه آزادی های بنیادین را تأمین و تضمین کند، والله ولی التوفیق.
 
بنیاد جهانی حضرت آیت الله العظمی شیرازی ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.