LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
خلاصه بیانات حضرت آیت الله العظمی شیرازی در اجتماع اصحاب هیئات و مواکب حسینی کربلای معلی
کد 9590
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 آذر 1398 - 11 ربيع الثاني 1441
در روز شنبه 10 ربیع الثانی 1441 مصادف با سالروز شهادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها صدها تن از اصحاب هیئات و مواکب حسینی شهر مقدس کربلا در بیت مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله حضور یافتند.

میهمانان بیت مرجعیت طی این اقدام ضمن اقامه عزاداری در این مکان به بیانات مرجع عالیقدر گوش فرا دادند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی دام ظله سخنان مهم خود در رابطه با کشور و ملت عراق را اینگونه آغاز کردند:

با سپاس فراوان از همگی، به ویژه هیئت ها و مواکب مقدس حسینی در هر جای جهان.

به مقام والای عصمت کبرای الهی، مولایمان حضرت بقیة الله الأعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف این مناسبت سوزناک (شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها) را تسلیت و تعزیت عرض می کنم و از خدای عزوجل تعجیل در ظهور ایشان را خواستارم تا از رهگذر آن عدل و داد و فضیلت در همه جای جهان گسترده شود.

امروز تاریخ چگونه ثبت می شود؟ همان گونه که تاریخ گذشتگان ثبت شده است، تاریخ زمانه ما هم نگاشته می شود. تاریخ ـ همان گونه که گفته اند ـ خود را تکرار می کند. عراق زخم دیده و ستم کشیده و ملت مجاهد، انقلابی و سرزنده اش دهه های دردناکی از روزگار را با بدترین ظلم ها از سوی حکومت های مختلف از سرگذرانیده است.

ایشان با اشاره به انقلاب سال 1920 کشور عراق فرمودند: اثرگذارترین رویداد عراق، ثورة العشرین (انقلاب 1920م) است که انقلابی خونین بود و قربانی های بسیاری داد اما به یاری خدای متعال و به برکت ائمه اطهار علیهم السلام و با عنایات خاصه حضرت بقیة الله عجل الله تعالی فرجه الشریف پیروز شد.

بنده بارها همگان به ویژه جوانان را شخصاً به خواندن تاریخ سفارش کرده ام و اینکه به شنیده ها اکتفا نکنند؛ تاریخ ثورة العشرین (انقلاب 1920م در عراق) تاریخ عظیم و تابناکی است. از آنجایی که تاریخ تکرار خواهد شد لذا امروزه بیش از هرچیز دیگری نیازمند الهام گرفتن از تاریخ انقلاب 1920م (ثورة العشرین) برای عراق و دیگر مناطق جهان هستیم.

ملت بزرگوار عراق در زمان انقلاب 1920م (ثورة العشرین) بدون سلاح بود، لیکن بزرگ ترین قدرت استعماری آن روزگار بر روی زمین (انگلستان) را شکست داد؛ استعماری که از بن تا سر به انواع سلاح مسلح بود. ملت عراق در آن برهه حدود پنج میلیون نفر بود، در حالی که استعمار انگلیس با نیروهای حامی اش سر از هزار میلیون نفر در می آورد. پس بر ماست که بشناسیم رمز پیروزی این ملت بی دفاع و ضعیف (از حیث امکانات و نیرو) چه بود؟ بشناسیم و از آن عبرت بگیریم.

معظم له در این بخش از سخنانشان به عوامل پیروزی این انقلاب اشاره کردند و فرمودند: آنچه در ثورة العشرین سبب پیروزی ملت عراق بر استعمار انگلیس شد سه چیز بود:

امر اول: ایمان به خدا و توکل بر او و باور داشتن وعده خدای عزوجل که می فرماید: «وَلَیَنْصُرَنَّ اللهُ مَنْ یَنْصُرُهُ؛ و خدا کسی که او را یاری کند، یاری می کند» و این قول خدای متعال که می فرماید: «کَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِیلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً کَثِیرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ؛ چه بسا گروه اندکی که به توفیق خدا بر گروه بسیاری پیروز شدند».

امر دوم: رهبری حضرت آیت الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی رضوان الله علیه؛ حتماً فتواهای آن بزرگوار را در خلال ثورة العشرین و نامه نگاری هایش با انگلیسی ها و دیگران را کلمه به کلمه بخوانید که بسیار ارزشمند است؛ با اینکه آن انقلاب یک جنگ بود، اما آیت الله العظمی شیرازی قدس سره تماماً از کلمات دفاعی استفاده کرده بود.

در منطق دنیا نه بلکه به حکم و منطق عدل، حضرت امام حسین علیه السلام می بایست با کسانی که برای جنگیدن و کشتن او آمده بودند می جنگید اما آن حضرت در روز عاشورا یاران خود را از آغازکردن جنگ برحذر داشت و با تأسی به جدّ و پدر بزرگوارشان صلوات الله علیهما وآلهما فرمودند: «إنی أکره أن أبدأهم بالقتال؛ من خوش ندارم که آغازگر جنگ با آنان باشم».

آیت الله العظمی شیخ محمد تقی شیرازی رضوان الله علیه از این فرمایش حضرت امام حسین علیه السلام استفاده کرد. بنابراین تاریخ اهل بیت علیهم السلام سراسر فضیلت و شایستگی است و آنان به دفاع از خود برخاستند. این کار آنان، یعنی ایستادگی در برابر جنگی که به آنان تحمیل شده بود، جنگ به شمار نمی آید بلکه دفاع است.

پس از آنکه ملت عراق جمعی از نیروهای استعمارگر انگلیسی را اسیر کرد، آیت الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی رضوان الله علیه رهبر انقلاب 1920 عراق، دستور دادند که هیچ یک از اسرا را نکشند و به خوبی با آن ها رفتار کنند؛ این کار پیروی از اهل بیت علیهم السلام است.

رهبری آیت الله العظمی میرزا محمد تقی شیرازی رضوان الله علیه طبق شیوه رهبری رسول خدا صلی الله علیه وآله و حضرت امیرمؤمنان علیه السلام و حضرت امام حسین علیه السلام بود.

امر سوم: آن گونه که تاریخ برای ما روایت کرده است عشایر غیور عراق با هم متحد شدند. همه ملت عراق بزرگوار است، اما عشایر در میان آنان موضع گیری های بزرگی دارند. عراقِ امروز یا صد سال دیگر و یا هزار سال بعد پیروز نمی شود مگر به مدد این سه مورد.

مرجع عالیقدر در بخش دوم از سخنانشان به شعیره مقدس اربعین حسینی پرداختند و بیان داشتند: مراتب قدردانی و تشکر خود را خدمت همه کسانی که شعیره مقدس اربعین حسینی را به پا داشتند تقدیم می کنم. از همگی تشکر می کنم و بر اتحاد و هم سویه شدن تلاش هایی که در این زمینه می شود تأکید می کنم. همچنین از همه کسانی که از هر نقطه ای از جهان در این شعیره مقدس حسینی شرکت کردند نیز تشکر و قدردانی می کنم.

ایشان در ادامه فرمودند: در پایان همگان را به دو امر توصیه می کنم:

اول: بر همگان، در هر گوشه از جهان که به سر می برند لازم است که با همه قدرت و امکانات خود و با هر چه که از دستشان بر می آید در برپایی شعیره اربعین تلاش و با جدیت و اهتمام بسیار آن را دنبال کنند.

دوم: موضوع دیگر جوانان بزرگوار و جوانمرد عراق است که دل هایی پاک و روشن دارند. همه جوانان عراق چه آنان که در دانشگاه ها و چه مدارس هستند و چه کسانی که مشغول به کارند و غیر ایشان، همگی را گرد هم آورید و فرا بخوانید و این کار در چارچوب تعالیم اهل بیت علیهم السلام باید انجام پذیرد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.