در روز جمعه نهم ماه ربیع الثانی 1441ق (1398/9/15) جمعی از جوانان فعال در عرصه های دینی، فرهنگی، مطبوعات، رسانه و در زمینه احیای شعائر حسینی از قشر دانشگاهی و غیر دانشگاهی از کشور کویت با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند.
معظم له در این دیدار فرمودند: محور قرار دادن کار و فعالیت در زندگی راز عظمت بزرگان است.
ایشان در توضیح مطلب فوق فرمودند: همان گونه که می دانید هوای کویت در فصل تابستان بسیار گرم است و دما در این فصل به پنجاه درجه سانتیگراد می رسد و این یعنی دمای بسیار بالا. حال اگر یکی از شما کاغذی را زیر اشعه خورشید بگذارد، اتفاقی برای آن کاغذ نمی افتد، اما اگر آن کاغذ زیر ذره بین قرار داده شود، حرارت اشعه خورشید در ذره بین متمرکز شده و آن نقطه از کاغذ را که اشعه بر آن تمرکز یافته است می سوزاند.
روشن باشد که ذره بین تمام گرما و دمای بالای کویت را جذب و منتقل نمی کند، بلکه حدود چند سانتیمتر را متمرکز می کند و با متمرکز شدن حرارتِ خورشید نقطه مشخصی از کاغذ را می سوزاند. این امر روشن می سازد که تمرکزیافتن حرارت و دما اثر داشته و توانسته است آن کاغذ را بسوزاند. محور قراردادن کار و فعالیت به همین صورت بر انسان اثر می گذارد.
ایشان در ادامه فرمودند: مرحوم شیخ مرتضی انصاری قدس سره با هزار شاگرد دیگر همدرس بود. حدود یکصد و هفتاد سال پیش مرحوم شیخ انصاری همسن شما بود که وارد حوزه علمیه شد و در محضر عالم بزرگوار مرحوم شریف العلماء قدس سره در شهر مقدس کربلا به تحصیل علوم حوزوی پرداخت. از میان آن جمعیت هزار نفری طلبه، مرحوم شیخ انصاری خوش درخشید و مراتب عالی علمی را طی کرد و به درجات والا نائل آمد.
در واقع او از میان آن جمع از طلاب به این مقام والا رسید، ولی دیگران نه. البته بیشتر آنان از علما شدند، اما به مرتبه علمی شیخ انصاری نرسیدند و دلیل این موفقیت بزرگ و چشمگیر تمرکز و محوریت بخشیدن به کار و فعالیت علمی بود.
ایشان فرمودند: دو مطلب مهم بایسته یادآوری است که اگر هریک از شما به آن پایبند بوده و به مرحله عمل درآورد به مرتبه بزرگان نائل خواهد شد. با ارج و منزلتی که برای تلاش ها و خدمات و فداکاری شما در راه و خدمت به اهل بیت علیهم السلام قائل هستم، مانند فداکاری به وسیله مال و وقت و اعصاب و جز آن بیان این دو مطلب را لازم و ضروری دانسته و بر آن تأکید دارم. این دو مطلب عبارت است از:
اول) اگر عمل و کار خوبی از کسی دیدید، به او آفرین بگویید و خود آن کار را ترک نکنید، هرچند سخت باشد؛
دوم) هر کار بد و ناپسندی که دیگری انجام داد، او را به جهت آن بازخواست کنید و سعی کنید خود مرتکب آن کار نشوید، هرچند آن کار را بپسندید.
به دیگر سخن کار ارزشمند و خوب را هرچند که سخت باشد انجام بدهید و از کار ناپسند و نکوهیده اگرچه مورد علاقه تان باشد دوری کنید.
حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی در پایان فرمودند: از همین امروز که روز جمعه و مصادف با شب شهادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها است و در حالی که در جوار آن بی بی قرار دارید به دو مطلب یادشده به طور مستمر و همیشگی عمل کنید تا در آینده و در دنیا و آخرت از بزرگان باشید.
موفقیت شما را در عمل به این دو مطلب از خدای متعال مسئلت دارم.