در روز جمعه نهم ماه ربیع الثانی 1441ق (1398/9/15) آقای ریاض نعمه سلمان، رئیس بخش شعائر و مواکب حسینی دو بارگاه ملکوتی و مقدس حضرت امام حسین علیه السلام و حضرت اباالفضل العباس علیه السلام به همراه جمعی از مسئولان مواکب حسینی از کربلای معلی با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی در شهر مقدس قم دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.
مرجع عالیقدر طی سخنانی در جمع میهمانان فرمودند: همسنگ و اندازه عزم و اراده و تصمیم، یاری خدا فرا می رسد و عزم از بندگان بوده و یاری از سوی خدای سبحان است که تبادلی میان بندگان و خدای متعال است. فداکاری با مال و دارایی و گذاشتن وقت و تحمل سختی های ناشی از دوستان بیش از تحمل دشمنان، نشانه عزم و اراده انسان است و هر اندازه که انسان عزم و اراده داشته باشد، یاری خدای متعال شامل حال او می شود.
سپس ایشان در مقام بیان جایگاه و منزلت کربلای معلی فرمودند: در روزگاران قدیم مراقد مقدس امام حسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام با شرایط سختی روبرو شده بود. در آن شرایط طی یک سال حتی افراد انگشت شمار نمی توانستند به زیارت امام حسین علیه السلام و حضرت عباس علیه السلام بروند، اما امروز شاهد هستیم که زائران آن دو بزرگوار موج موج و در جمعیت های میلیونی وارد کربلای معلی می شوند و در آینده نیز همین گونه و فزاینده تر خواهد بود.
آنگاه در توضیح بیانات خود فرمودند: امروز شما در کربلای معلی و سرزمینی هستید که فرشتگان سال ها و سال ها انتظار می کشند که نوبت آنان بشود و اجازه زیارت این سرزمین مقدس را بیابند. فراتر از این، در روایاتی از امام صادق علیه السلام آمده است که فرموده اند: «تمام پیامبرانی که در زمین و آسمان هستند از خدای تبارک و تعالی می خواهند که به ایشان اجازه زیارت امام حسین علیه السلام را بدهد و هماره جمعیتی فرود می آیند و جمعیتی دیگر به آسمان می روند».
این سخن امام صادق علیه السلام بدان معناست که یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر از حضرت آدم علیه السلام تا نبی خاتم صلی الله علیه وآله برای رفتن به زیارت امام حسین علیه السلام از خدای متعال اجازه می گیرند. بنابراین، حضرت سیدالشهدا علیه السلام عزیز و محبوب همگان است. بدانید و آگاه باشید که خدای عزوجل به جهت خاک و سرزمین کربلای معلی شما را شرافت داده است؛ لذا بر صبر و تحمل خود بیفزایید تا از توفیق بیشتر برخوردار شوید و مقام و منزلت تان نزد خدای متعال فزونی گیرد و البته بدانید که خدای سبحان بندگان خود را امتحان می کند.
مرجع عالیقدر افزودند: بنی امیه و بنی مروان و بنی عباس در زمان حاکمیت خود به دلایل درگیری و دلمشغولی ها چندان توجهی به بارگاه امام حسین علیه السلام نداشتند و مؤمنان با استفاده از این شرایط به کربلا رفته، مرقد امام حسین علیه السلام و اطراف آن را آباد می کردند و در آن سکونت می گزیدند.
زمانی که دغدغه و درگیری حاکمان اموی و مروانی و عباسی برطرف می شد بر ساکنان کربلا یورش برده و آنان را می کشتند یا زندانی می کردند و خانه هایشان را ویران کرده، کربلا را با خاک یکسان می کردند. آنان همچنین خبرچینان و جاسوسان و نگاهبانانی مسلح می گماشتند تا رفت و آمدها را کنترل کنند و هرگاه کسی به قبر امام حسین علیه السلام نزدیک می شد همان جا او را می کشتند. با توجه به شرایط و اوضاع آن روز، امام صادق علیه السلام زائران امام حسین علیه السلام را فرمان می دادند که با آب فرات غسل کنند و به محلی دور رفته و روبروی قبر آن بزرگوار بایستند و بگویند: «السلام علیک یا أبا عبدالله الحسین ورحمة الله وبرکاته» و می فرمودند که با همین غسل و سلام، زیارت آنان کامل شده است. علی رغم تنگناها و محدودیت های آن زمان، امروز جمعیت میلیونی و سیل آسا برای زیارت به کربلای معلی سرازیر می شوند.
مرجع عالیقدر خطاب به میهمانان فرمودند: قدر خود را بدانید و زائران امام حسین علیه السلام را تحمل کنید و کم و زیادی که از آنان می بینید نادیده بگیرید. خدمت به راه امام حسین علیه السلام و اهل بیت علیهم السلام خدمتی است ارجمند و والا، پس این مقام و منزلت گوارایتان باد.
مسأله دیگر مقوله جوانان است که باید در راه تربیت آنان و قرار دادن شان در مسیر این خاندان پاک همت گمارید و بدانید که خدای سبحان شما را در این راه یاری می کند و زحمت های شما را لحاظ می دارد، خدا جزای خیرتان دهد.
در پایان این دیدار یکی از میهمانان از معظم له خواست که برای عراق خونین پیکر و ملت ستم کشیده و ارجمند آن دعا کنند.
مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی فرمودند: آنچه در عراق رخ می دهد مایه تأسف و اندوه و رنج است. از خدای متعال می خواهم عراق و ملت عراق را از تنگنایی که در آن گرفتار است رهایی بخشد و ـ ان شاء الله ـ پس از هر سختی و تنگنایی گشایش و آسایش به وجود می آید. مهم این است که انسان در هر دوره و شرایط استقامت کند و ثبات داشته باشد و با خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام و در راه آنان کار کند.