LOGIN
اخبار مراکز
shirazi.ir
بحث و بررسی «موارد منع و عناصر تغییر و تحولِ سیاسی در عراق» در مرکز الفرات
کد 9668
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 07 دی 1398 - 1 جمادى الأولى 1441
مرکز رشد و مطالعات استراتژیکی الفرات جلسه بحث و بررسی و مناقشه خود را با موضوع «موارد منع و عناصر تغییر و تحول سیاسی در عراق» در مرکز فرهنگی ـ رسانه ای النبأ در کربلای معلی برگزار کرد.

در این جلسه تنی چند از مدیران مراکز تحقیقاتی، شخصیت های دانشگاهی و حقوقدانان شرکت داشتند.

دکتر حسین السرحان، پژوهشگر مرکز الفرات و رئیس بخش مطالعات سیاسی در مرکز مطالعات استراتژیکی دانشگاه کربلا در این همایش ضمن ارائه یادداشت خود اظهار داشت: تغییر به معنای تحول است و تحول انتقال از حال و وضعیتی به حال و وضعیتی جدید و به دیگر سخن تغییر از نقطه روشنی به دیگر نقطه ای روشن است که دو صورت دارد:

یک) دلالت تغییر صورت همان شیء و موضوع؛

دو) جایگزین کردن چیزی به چیز دیگر.

حال اگر «تغییر سیاسی» را در قالب تغییر پدید آمده در علوم اجتماعی یا مفهوم آن در علوم اجتماعی بنگریم، در می یابیم که این تغییر انتقال از وضع و شرایط غیر دمکراتیک و استبدادی به شرایط و اوضاع دمکراتیک است. تغییر سیاسی مسالمت آمیز «اصلاحات» خوانده و نامیده می شود که می توان آن را مترادف با تغییر قانون اساسی یا بازسازی و ازسرگیری اثرگذاری سیاسی در میان جامعه دانست.

سپس حجت الاسلام شیخ مرتضی معاش، مدیرکل مؤسسه فرهنگی ـ رسانه ای النبأ طی بیاناتی تأکید کرد که مشکل تنها به نظام سیاسی محدود و متمرکز نیست، بلکه ممکن است نظام سیاسی بد اما عوامل و ابزارهای آن خوب باشد و در نتیجه عملیات سیاسیِ خوبی به همراه داشته باشد. در مقابل اگر نظام سیاسی خوب و عوامل و ابزارهای آن بد باشد، آن نظام دستخوش انحراف و بازیچه خواهد شد و در نهایت ممکن است آن نظام خروجی های بسیار بدی داشته باشد. از این رو مشکل موجود در عراق محدود و منحصر به نظام سیاسی نیست، بلکه مشکلات، فرهنگی و اجتماعی است.

همچنین شرکت کنندگان دیگری در این همایش نظرهای خود را مطرح کردند، از جمله آقایان:

ـ دکتر قحطان الحسینی، پژوهشگر مرکز المستقبل؛

ـ دکتر خالد العرداوی، مدیر مرکز الفرات؛

ـ دکتر علاء الحسینی، مدرس در دانشکده حقوق دانشگاه کربلا و پژوهشگر مرکز آدم؛

ـ حقوقدان احمد جوید، مدیر مرکز آدم؛

ـ حامد عبدالحسین الجبوری، پژوهشگر مرکز الفرات؛

ـ عدنان الصالحی، مدیر مرکز المستقبل؛

ـ دکتر حیدر آل طعمه، مدرس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه کربلا و پژوهشگر مرکز الفرات؛

ـ حاج جواد العطار، عضو پیشین پارلمان عراق.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.