LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
عده اي از بانوان فعال در عرصه مذهبي با مرجع عالي قدر ديدار نمودند
کد 970
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 18 خرداد 1385 - 11 جمادى الأولى 1427

جمعي از بانوانِ فعال در زمينه دين وذاکران اهل بيت عليهم السلام از شهرک امام حسين اصفهان روز جمعه 12جمادي الاول 1427 (19/3/85) خدمت حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي رسيدند وبه بيانات ايشان گوش فرادادند.

مرجع بزرگوار در ابتدا ضمن اشاره به حديث شريف «نحن حجج الله علي خلقه وجدتنا فاطمة حجة علينا؛(1) ما حجت خدا بر مردم هستيم ومادرمان فاطمه حجتي بر ماست» فرمودند: حجت به معناي اسوه ومقتدا وکسي است که اطاعت از او واقتدا به او واجب است. يازده امامي که همگي از نسل فاطمه زهرا عليهاالسلام مي باشند همگي واجب الاطاعه واسوه وحجتي براي تمام خلق هستند وحضرت زهرا سلام الله عليها براي آن بزرگواران حجت مي باشد؛ به عبارت ديگر بر امام حسن، امام حسين، وديگر امامان واجب است که به مادرشان تأسي کنند.

ايشان افزودند: تا پيش از حضرت زهرا خدا هيچ زني را در اين سطح وبا اين مقام نيافريده بود وخداي متعال مقررداشته که هيچ زني از گذشتگان وآيندگان به مقام والاي ايشان نرسد.

نقل است که زني از طرف مادر خود خدمت حضرت زهرا عليهاالسلام رسيد تا مسائل شرعي را بپرسد. مسأله اي پرسيد وپس از آن مسأله دوم وسوم وچهارم و... ودهم را پرسيد وحضرت به همگي سؤالات پاسخ گفتند. پس از آن خاموش شد واز اين که بقيه سؤالات خود را مطرح کند شرم کرد. وقتي حضرت اين حالت را مشاهده کرد، از او خواست هرچه دوست دارد سؤال کند. حضرت به او فرمودند: فرض کن به کسي بار سنگيني بدهند تا آن را از کوه بالا ببرد ولي دستمزد فوق العاده ارزشمندي برايش مقرر کنند. آيا چنين کسي از حمل آن بار احساس خستگي خواهد کرد؟ هر مسأله اي که مي پرسي ومن پاسخ مي دهم خداي متعال به ازاي آن اجر والايي به من مي دهد.

ايشان در ادامه خاطرنشان کردند: زنان ومادران اين روزگار در دو مسأله بايد به حضرت فاطمه زهرا تأسي کنند. نخست: آموختن مسائل شرعي وعلوم اهل بيت عليهم السلام، دوم: ياد دادن آن به بانوان.

ايشان افزودند: علوم اهل بيت عليهم السلام منحصر در احکام، عقايد وآداب شرعي است. بکوشيد اين امور را به نيکي بياموزيد وبه زنان انتقال دهيد وحضرت زهرا را مقتداي خود قرار دهيد. هرقدر در اين زمينه تلاش بيشتري به خرج دهيد، در روز قيامت به حضرت زهرا مقرب تر خواهيد بود. چه بسا بسياري از دختران از مسائل شرعي وآداب وفرهنگ اسلامي ناآگاه يا کم آگاه باشند.

ايشان تأکيد کردند: تابستان در راه است ودختران سه ماه يا بيشتر، اوقات فراغت دارند. اجازه ندهيد اين فرصت از بين برود. شما مي توانيد دختران فاميل ودختران محلّ خود را جمع کنيد وروزانه اصول دين ومسائل شرعي واخلاق وآداب اسلامي را به آنان بياموزيد. مي توانيد از کتاب المسائل الاسلامية که مجموعه خوبي است استفاده کنيد؛ چراکه در مقدمه آن اصول دين واخلاق اسلامي نيز وجود دارد.

در پايان مرجع عالي قدر به برخي از پرسش هاي بانوان پاسخ گفتند ودر پاسخ به اين پرسش که «اگر به آنچه مي گوييم عمل نکنيم چه صورتي دارد؟» فرمودند: هرکدام از ما دو وظيفه داريم که عبارتنداز: عمل به احکام، امر به معروف ونهي از منکر.

ما، هم وظيفه داريم خمس بدهيم وهم ديگران را به اداي آن فراخوانيم. کسي که خمس بدهد، ولي امر به معروف نکند يا مردم را به خمس فراخواند ولي خمس ندهد، از ميان اين دو اجب يکي را انجام داده است. آن که خمس دهد ومردم را بدين کار فراخواند، دو واجب به جاي آورده وکسي که هردو را ترک گويد، دو واجب را ترک کرده است. اين دو واجب، دو واجب مستقل از هم مي باشند. لذا نبايد به صرف اين که توفيق عمل نداريم دست از تبليغ احکام برداريم. بلکه بايد تلاش کنيم ضمن تبليغ احکام ودعوت مردم به دين، خود نيز به احکام الهي وآنچه مي گوييم عمل نماييم.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1. تفسير اطيب البيان، ج13، ص225.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.