LOGIN
خبر
shirazi.ir
برخي از ابعاد شخصيت حضرت زهرا سلام الله عليها در جلسه درس اخلاق
کد 980
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 02 تیر 1385 - 26 جمادى الأولى 1427
 
در ادامه سلسله درس هاي اخلاق که در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار مي شود جمعه شب گذشته حجت الاسلام والمسلمين فدايي محور سخنان خود را به موضوع ايام فاطميه وبررسي جنبه هايي از زندگي بانوي بزرگوار اسلام حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها اختصاص داد وگفت: در استفتايي که از حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي درخصوص تعداد روزهاي فاطميه انجام شده است، ايشان اين مدت را از ابتداي ماه جمادي الاول تا 20جمادي الثاني دانسته اند. البته روايات مربوط به زمان شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها متفاوت است وراويان، زمان شهادت ايشان را 40، 75يا 95روز پس از شهادت رسول خدا صلي الله عليه وآله ذکر کرده اند.

وي افزود: آورده اند که حضرت زهرا سلام الله عليها فرمودند: روزي رسول خدا صلي الله عليه وآله درحالي که رختخواب خود را پهن کرده ومهياي خواب بودم بر من وارد شدند. رسول خدا صلي الله عليه وآله به من فرمودند: اي فاطمه، تا اين چهار عمل را به جا نياورده اي، نخواب:

اين که قرآن را ختم کني، پيامبران را شفيع خود گرداني، مؤمنان را از خود خشنود سازي وحج وعمره به جا آوري. اين را که فرمود شروع به نمازخواندن کرد ومن انتظار کشيدم تا نماز ايشان تمام شد. آن گاه عرضه داشتم: رسول خدا، مرا به چهار عمل امر فرمودي که هيچ کدامشان اکنون در توان من نيست. حضرت تبسمي کرده، فرمودند:

اگر سوره قل هوالله أحد را سه بار بخواني گويا قرآن را ختم کرده اي واگر بر من وپيامبران پيش از من درورد بفرستي ما شفيعانت در قيامت خواهيم بود. واگر براي مؤمنان استغفار کني همگان از تو خشنود مي شوند واگر بگويي سبحان الله والحمدلله ولا اله الا الله والله اکبر چنان است که حج گزارده وعمره به جاي آورده اي.(1)

وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: نام فاطمه معاني بسياري دارد از جمله اين که از ماده «فطم» اخذ شده است. فطام به معناي از شيرگرفتن کودک است ووجه تسميه آن حضرت به اين نام اين است که آن حضرت شيعيان ومحبان خود را از آتش دوزخ نجات مي دهند ودر حقشان شفاعت مي فرمايند.

اين مطلب ريشه در آن جا دارد که هنگامي که اميرمؤمنان علي عليه السلام از ايشان خواستگاري کردند، مهر خود را نَه درهم ودينار، بلکه شفاعت پيروان خود قرار دادند.

«احمدبن يوسف دمشقي» در کتاب خويش «اخبار الدول وآثار الاول» در اين مورد آورده که: دخت ارجمند پيامبر هنگامي که شنيد پدر گرانمايه اش پس از رضايت او، وي را به ازدواج علي عليه السلام درآورده وصداق او را بسيار اندک قرار داد، به آن حضرت گفت: «اي پيامبر خدا، دختران مردم عادي نيز همين گونه ازدواج مي کنند ومهريه آنان از همين درهم ها ودينارهاي دنيوي است، پس فرق ما وآنها چيست؟ من از شما تقاضا مي کنم که اين مهريه دنيوي ومادي را به شوي گرانقدرم علي عليه السلام بازگرداني وخود از خدا بخواهي که مهريه مرا شفاعت گناهکاران امت قرار دهد».

درست پس از اين خواسته فاطمه سلام الله عليها بود که فرشته وحي فرود آمد وکاغذي از حرير با خود آورد که در آن اين گونه نوشته شده بود: «خداوند مهريه فاطمه را شفاعت گناهکاران امت پدرش قرار داد».

به همين دليل هم بانوي بانوان آن سند آسماني را نگاه داشت تا به هنگام مرگ درون کفن او قرار دهند وفرمود: «هنگامي که در روز رستاخيز برانگيخته شدم، اين سند آسماني را به دست مي گيرم وطبق آن گناهکاران امت پدرم را به اذن خدا وخواست او شفاعت مي نمايم.»

حجت الاسلام والمسلمين فدايي در پايان تأکيد نمود: آن حضرت در همه حال ـ حتي در هنگام ازدواج به فکر شيعيان خود بودند ـ از اين رو جا دارد ما نيز اهل بيت را هميشه ياد کنيم وبکوشيم شيعه وپيرو واقعي آنان باشيم.
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. فيض کاشاني، خلاصة الاذکار واطمئنان القلوب، ص75.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.