LOGIN
خبر
shirazi.ir
مرکز فرهنگي فردوس ششمين سري کنفرانس اميرالمؤمنين عليه السلام را در لندن برگزار نمود
کد 1042
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 21 مرداد 1385 - 17 رجب الأصب 1427

به گزارش خبرنگار اختصاصي مرکز فرهنگي فردوس همزمان با زادروز ولادت مولود کعبه کنفرانس امام علي عليه السلام با عنوان «شکوفايي جهان از ديدگاه اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب عليه السلام» در سالن اجتماعات پورجيستر لندن برگزار شد.

از خصوصيات اين کنفرانس حضور مهمانان غير عرب بود که بسيار شايان توجه بود.

مجري برنامه هاي اين کنفرانس جناب آقاي نفيس احمد استاد دانشگاه انگليس ابتدا ضمن عرض خير مقدم به حضار محترم از قاري قرآن جناب آقاي حاج مجيد صراف دعوت نمود تا فضاي کنفرانس را با آياتي چند از کلام الله مجيد معطر نمايد. سپس ترجمه آيات تلاوت شده توسط آقاي حسين خاکي به زبان انگليسي قرائت شد.

مجري برنامه با توجه به وضعيت اسفناک شيعيان اميرالمؤمنين عليه السلام در کشورهاي عراق و لبنان وبه منظور ارج نهادن به خون پاک بي گناهاني که بر روي زمين ريخته مي شود از شرکت کنندگان خواست که با تقديم فاتحه و يک دقيقه سکوت روح آنان را شاد نمايند.

برنامه بعدي کنفرانس اشعاري بود که توسط شاعر جوان آقاي علي کاظمي به زبان انگليسي سروده شد و مورد توجه حضار محترم قرار گرفت.

سپس خانم هنا فيلد يکي از فعالان فرهنگي مطالبي پيرامون آثار رشوه و فساد اداري و درمان آن از ديدگاه اميرالمؤمنين علي عليه السلام بيان داشت.

آنگاه علامه سيد فاضل ميلاني تحت عنوان: «فرهنگ گذشت در مکتب اميرالمؤمنين عليه السلام» سخناني ايراد نمود. وي با تکيه بر عهدنامه حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام به مالک اشتر روح گذشت و جوانمردي و عفو و تسامح را از ويژگي هاي عظيم اسلام و اميرالمؤمنين عليه السلام دانست.

همزمان با نزديک شدن وقت نماز مغرب بانگ أشهد أنَّ عليًّ وليُّ الله در سالن اجتماعات طنين انداز شد و حضار اعم از شيعه و سني نماز مغرب و عشا را به امامت آيت الله سيد مرتضي شيرازي اقامه نمودند.

پس از اداي نماز بخش دوم کنفرانس با سخنراني آيت الله سيد مرتضي شيرازي آغاز شد.

وي که پيرامون راهکارهاي نوين براي رويارويي با مشکل فقر در دنيا سخن گفت مطالب بسيار ارزنده اي را از کتاب عظيم نهج البلاغه مورد استشهاد قرار داد که اعجاب حاضران را برانگيخت. وي ضمن سخنان خود  گفت: فقر معناي وسيعي دارد و شامل فقر اقتصادي، فقر علمي و نيز فقر روحي و اخلاقي مي گردد. حضرت علي عليه السلام مي فرمايد: لا غني کالعقل ولا فقر کالجهل؛ هيچ ثروتي چون خرد وهيچ فقري چون ناداني نيست.

سپس با اشاره به شخصيت حضرت علي عليه السلام و اينکه چرا ما نيازمند آن امام عظيم هستيم گفت: آن حضرت روح حقيقي اسلام است و از آن جا که پيامبر گرامي اسلام در شأن آن امام همام فرموده است: «أعلمکم علي؛ داناترين شما حضرت علي عليه السلام است» بايد به مکتب و آموزه هاي درخشان ايشان رجوع کرد و مشکلات اجتماعي و اقتصادي جهان را در دانشگاه علمي و عملي او کاويد.

سخنران بعدي اين کنفرانس خانم إما نِکِلسون نماينده کشور انگلستان در پارلمان اروپا بود که ضمن تقدير و تشکر از سخنان آيت الله شيرازي گفت: دنياي غرب تشنه فرهنگ انسان ساز علي بن ابي طالب عليه السلام است و ما همه به آنچه جناب آقاي شيرازي گفت معتقد هستيم. يادآوري مي شود که سخنان خانم اِما نِکِلسون تشويق همه حضار را بهمراه داشت.

سپس پروفسور علي حيدر با اشاره به عظمت ولادت حضرت علي عليه السلام در کعبه و خانه خدا ابعاد مختلف شخصيت آن حضرت را بررسي نمود.

در پايان حجت الاسلام و المسلمين سيد فاضل طباطبائي ضمن تقدير و تشکر از مهمانان کنفرانس برخي از کتب آيت الله العظمي سيد محمد شيرازي رحمة الله عليه را به سرکار خانم اِما نِکِلسون تقديم نمود.

مدير مرکز فرهنگي فردوس ضمن سخناني به خانم نِکِلسون گفت: با توجه به جايگاه اجتماعي شما من پيشنهاد مي کنم کتاب عظيم نهج البلاغه را از ابتدا تا انتها مورد مطالعه وبررسي قرار دهيد تا راهکارهاي اساسي براي حل مشکلات جهان غرب را در دستورالعمل هاي حضرت علي عليه السلام بيابيد.

گفتني است در حاشيه اين کنفرانس نمايشگاه کتابي نيز داير بود که در آن تأليفات انگليسي مربوط به حضرت علي عليه السلام در معرض ديد حاضران قرار گرفت.