LOGIN
خبر
shirazi.ir
مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق (عليه السلام) در بيت آيت الله العظمي شيرازي برگزار شد
کد 149
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 آذر 1382 - 26 شوال المكرّم 1424
مراسم عزاداري سالروز شهادت امام جعفر صادق (عليه السلام) شيخ الائمه (عليهم السلام) و رئيس مذهب تشيّع، صبح روز جمعه 25 شوال در بيت آيت الله العظمي شيرازي در شهر مقدس قم برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم که با حضور آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي، علماء، روحانيون، کسبه بازار و جمع کثيري از مردم عراق که براي زيارت به قم آمده اند برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمين رسولي يکي از فضلاي حوزه علميه قم با تسليت ايّام شهادت امام جعفر صادق (عليه السلام) گفت: امام جعفر صادق (عليه السلام) ششمين امام ما شيعيان ميباشند که دوران اين بزگوار همزمان بود با خلافت ظالمانه منصور دوانقي بود که در آزار و اذيت آن امام بزرگوار کوتاهي نکرده تا بدانجايي که سرانجام آن حضرت را با انگور زهرآلود مسموم و به شهادت رساند.
وي گفت: شخصي روايت ميکند که، نديدم از امام صادق (عليه السلام) فقيه تر و داناتر کسي را، زيرا که 40 سؤال براي پرسيدن از امام آماده کرده بودم که ايشان پاسخ تمام سؤالات را به طور کامل و دقيق داده، و ديگر جاي هيچ گونه سؤال و يا اعتراضي را نگذاشتند.
حجت الاسلام رسولي ادامه داد: منصور دوانقي شبي دستور داد تا امام صادق (عليه السلام) را در همان نيمه هاي شب به کاخ خود  حاضر کنند. لذا مأموران شبانه به خانه امام (عليه السلام) هجوم برده و آن حضرت را با حالتي آشفته به نزد منصور آوردند. منصور به محض ديدن امام (عليه السلام) شروع کرد به پرخاش و توهين کردن، تا جايي که دست به شمشير بده و قصد جسارت و حمله به حضرت را در سر داشت در اين هنگام منصور شمشير را از دست خويش رها ساخته و از حضرت عذر خواهي کرد و دستور داد تا امام (عليه السلام) را به احترام به منزل بازگردانند.
حجت الاسلام رسولي افزود: در روايات و تاريخ مکتوب است که از منصور سؤال شد که اين چه حال عجيبي بودکه براي تو پيش آمد و شمشير را از دست خود رها کردي؛ منصور دوانقي در پاسخ گفته است: در آن هنگام که قصد جان جعفر صادق (عليه السلام) را داشتم رسول الله را ديدم که با عصبانيت به سوي من ميآيد در حالي که آستينهايش را بالا زده است، متوجه شدم که رسول الله از رفتار من ناراحت شده اند لذا سريعاً از قصد خود برگشتم و دستور دادم تا حضرت را به خانه خويش برگردانند.
در ادامه اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد آل طه نيز با تسليت و تعزيّت شهادت امام جعفر صادق (عليه السلام) ضمن سخناني اظهار داشت: امام صادق (عليه السلام) در سال 148 هجري قمري در روز بيست و پنجم شوال در سن 65 سالگي به دستور منصور دوانقي مسموم و به شهادت رسيدند که پيکر پاکش را در قبرستان بقيع در مدينه منوره به خاک سپردند.
حجت الاسلام آل طه افزود: بنابر حکم «شيعتنا خلقوا من فاضل طينتنا...» اين مجلس در اين دارالشّرف و بيت مرجعيت و اجتهاد براي عرض تسليت به ساحت مقدس امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف) انعقاد يافته است؛ بيتي که نسلاً بعد النّسل، با قلم خويش و نيز علم و مجاهدت همواره مدافع مکتب ولايت بوده و از آن پشتيباني کرده اند و اکنون نيز اين بيت کما کان چراغ علم و اجتهاد و مرجعيتش روشن و در خدمت اسلام و تشيع است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با ذکر جرياناني تاريخي به شخصيت اشعث بن قيس اشاره کرد و گفت: اشعث از پليدترين اشخاص بود که در جريان خنثي ساختن جنگ صفين مؤثر بوده و نقش مهمي را ايفا کرد.
وي تصريح کرد: اشعث از جمله کساني بود که لشکر حضرت علي (عليه السلام) را سست کرد و با اجراي حيله معاويه، حضرت را وادار به پذيرش حکميت کردند.
آل طه افزود: پسر وي، محمد بن اشعث، نيز از کساني بود که در دستگيري مسلم بن عقيل بسيار مؤثر بود و در جريان حادثه کربلا نقش داشت. اين شخص (محمد بن اشعث) مي گويد: روزي منصور دوانقي به من گفت؛ شخصي را ميخواهم که مورد اطمينان بوده و هر چه بگويم انجام دهد. من هم دايي خود را نزد منصور بردم و به او معرفي کردم در حالي که تنها ما سه نفر حضور داشتيم منصور به وي گفت: پولي را در اختيار تو قرار ميدهم تا با آن نزد علويّون رفته و بگويي که از شيعيان خراسان هستي و براي آنها پول آورده اي و بتواني پس از تحويل پول، از آنها دست خط و امضا بگيري و بيش از همه سعي کني تا به امام صادق (عليه السلام) پول بيشتري بدهي.
 حجت الاسلام و المسلمين آل طه ادامه داد: اين شخص ميگويد؛ طبق دستور منصور عمل کردم و اين جريان گذشت تا زماني که براي ارائه گزارش دوباره نزد منصور آمدم و گفتم: طبق دستور شما عمل کردم، پولها را دادم و امضا هم گرفتم اما آنچه که شما ميخواستيد انجام نشد، زيرا هنگامي که خدمت امام صادق (عليه السلام) رسيدم و اصرار کردم که پول را از من دريافت کنند، حضرت فرمودند: از خدا بترس و با اين پولها موجب ريختن خون فرزندان فاطمه (سلام الله عليها) مشو، و چنان شرح ما وقع را گفتند که گويي همه جا با ما بوده اند.
گفتني است در ادامه اين مراسم جمع کثيري از زائران عراقي که به شهر قم سفر کرده اند با حضرت آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي ديدار و گفتگو کردند.