LOGIN
خبر
shirazi.ir
"مؤسسه آيت الله العظمي شيرازي قدس سره با فرستادن پيامي به چهارمين همايش «امت» تأکيد کرد:"
بايد از طريق فعاليت هاي حقوقي و رسانه اي به دفاع از حريم اهل بيت عليهم السلام برخاست
کد 1643
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 09 خرداد 1387 - 23 جمادى الأولى 1429
الحمدلله رب العالمين والصلاة والسلام علي رسوله محمد و آله الطاهرين

خداي تبارک و تعالي مي فرمايد: «إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ وَإِيتَاء ذِي الْقُرْبَي وَيَنْهَي عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ؛ خدا، همگان را به عدل و احسان نسبت به خويشاوندان فرمان مي دهد و از منکر و زشتکاري و ظلم باز مي دارد و پندتان مي دهد، باشد که پند پذيريد».(1)

آقايان و خانم هاي ارجمند شرکت کننده در همايش «امت»، سلام عليکم.

به خوبي اطلاع داريد که ميليون ها تن از پيروان اهل بيت عليهم السلام (شيعيان) در بسياري از کشورهاي جهان، در فضاي رعب آلود و خفقان زده، روزگار گذرانده، از محاصره سياسي، فرهنگي، اجتماعي و حتي اقتصادي در رنج بوده و در خوش بينانه ترين حالت، به طور عمدي و حساب شده به حاشيه رانده شده اند.

بايد در قبال چنين شرايطي از خود بپرسيم: وظيفه انساني و ديني ما در اين زمينه چيست و چه کاري از دست مان بر مي آيد؟

اين پرسش، پاسخ هاي گوناگوني دارد که ممکن است دشوار باشد، اما با توجه به اين آموزه رسول خدا صلي الله عليه وآله که مي فرمايد: «کلکم راع وکلکم مسؤول عن رعيته؛ همگي تان سرپرستانيد و همگي نسبت به زيردستان مسئوليد» معلوم مي شود که بي تفاوتي نسبت به اهل بيت عليهم السلام و به ياري پيروان مظلوم اهل بيت عليهم السلام نپرداختن، آثار وضعيِ منفي و فراواني در پي دارد که پيش از آخرت، در دنيا چهره مي نمايد و دامان افراد بي تفاوت را خواهد گرفت.

از مهم ترين اقداماتي که مي توان در اين خصوص انجام داد، به شرح زير بيان مي شود:

• گشودن دروازه هاي ارتباط و همکاري با طرف هاي مختلف دولتي، رسمي و مردمي، به منظور فعال کردن پيام اين مرکز براي نهادينه شدن ارزش هاي والاي انساني؛ ارزش ها و معيارهايي چون: عدالت، نيکي، همدردي با مستمندان، اصل شورا، تکثر گرايي و اخلاق والا که قرآن کريم و امامان اهل بيت عليهم السلام بدان فرا خوانده اند.

• بهره گيري از انقلاب انفورماتيک و ديگر رسانه ها به منظور تفهيم و توضيح مفاهيم و مضامين دين حنيف اسلام و شناساندن معاني الهي و والاي آن؛ مفاهيمي که بر دعوت به خوبي ها، پرهيز از خشونت، کنار گذاشتن تفرقه، احترام به ديگران و صيانت از حقوق آنان استوار است.

• دفاع از حريم اهل بيت عليهم السلام و دادخواهي از مظلوميت آنان به ويژه در خصوص هتک حرمت بارگاه مقدس عسکريين عليهما السلام و نيز فاجعه هدم بارگاه مقدس امامان بقيع در 85 سال پيش. اين جنايت ها به دست حاملان انديشه تکفيري وهابيت صورت گرفت که در سراسر جهان به ايجاد رعب و وحشت پرداخته، بدون تفکيک ميان مسلمانان و غير مسلمانان، ويراني و کشتار براي آنان به ارمغان آورده و مي آورند و از هيچ جرم و جنايتي در حق بشريت فرو گذار نمي کنند.

• جستجوي راهکارهايي کارآمدتر به منظور حمايت از مظلومان و ستمديدگان جهان از هر مليت و گرايش، به ويژه پيروان اهل بيت عليهم السلام، چرا که پيروان اهل بيت عليهم السلام در طول تاريخ، بيشترين ستم ها را به خود ديده اند.

افزون بر آنچه گفته شد، مهم ترين راهکار براي تحقق اين هدف، برگزاري همايش هاي تخصصي همانند همايش «امت» مي باشد که گامي فرخنده در اين راه است. تشکيل کارگروه ها، سازمان هاي تخصصيِ حقوقي و نهادهاي مدني، با هدف گردآوري و مستند کردن اطلاعات در زمينه کشتار سازمان يافته شيعيان و تحت ستم قرار دادن عالمان و انديشمندان شيعي در طول تاريخ و نيز مصادره آزادي و حقوق آنان و تقديم آن به دادگاه هاي بين المللي، به منظور تحت پيگرد قانوني قرار دادن افراد دخيل در اين قضايا، ديگر راه کار قابل توجه است.

خداي متعال، همگان را به عدالت ورزي و نيکي فرخوانده، مي فرمايد: «همانا خدا به عدل و نيکي فرمان مي دهد».

به نظر برخي از فقيهان بزرگ، عدل و احسان اجمالا واجب، وستم و منکر حرام است. لذا بايد با توجه به اين آموزه صريح قرآني و با اقتدار دست به کار شويم تا در دنيا به عزت و ارجمندي، و در آخرت به خشنودي خداي منان و رستگاري و سعادت جاودانه دست يابيم.

1) نحل(16)، آيه90.

سيد مرتضي شيرازي

مؤسسه آيت الله العظمي شيرازي

عراق ـ کربلا

والسلام عليکم ورحمة الله وبرکاته

  • نظری برای این خبر درج نشده است.